Cum să configurați Apple Pay pe iPhone, iPad, Apple Watch și Mac

Como configurar o Apple Pay no seu iPhone, iPad, Apple Watch e Mac
⏱️ 8 min read

Cu Apple Pay, plățile fără contact sunt ușor de realizat și sunt extrem de sigure. Puteți utiliza această metodă de plată în numeroase magazine (la nivel mondial), în mijloacele de transport în comun și chiar puteți trimite bani prietenilor și familiei. Să vorbim despre cum să configurați Apple Pay pe toate dispozitivele acceptate – care includ iPhone-uri, iPad-uri, Apple Watches și Mac-uri.

Cerintele

Înainte de a începe, este esențial să verificăm cerințele oficiale. Iată de ce aveți nevoie pentru a utiliza Apple Pay.

  • Trebuie să vă aflați într-o regiune (țară) în care este acceptat Apple Pay. Pentru mai multe informatii, accesați această pagină de asistență Apple, unde veți vedea lista țărilor și teritoriilor în care este disponibil Apple Pay.
  • De asemenea, trebuie să fiți clientul unei bănci care acceptă Apple Pay. Din nou, accesați site-ul oficial Apple pentru lista băncilor participante.
  • Asigurați-vă că dispozitivul dvs. are cea mai recentă versiune de iOS, iPadOS, watchOS sau macOS.
  • Și, în cele din urmă, aveți nevoie de un ID Apple conectat la iCloud.

Notă: vă recomandăm să activați mai întâi Apple Pay pe iPhone. Acest lucru face procesul de configurare a Apple Pay pe alte dispozitive mult mai simplu, deoarece informațiile dvs. sunt sincronizate prin iCloud.

Cum să configurați Apple Pay pe un iPhone

În cele din urmă, este timpul să începeți să adăugați cardurile de plată la Apple Pay pe iPhone.

1. Deschideți aplicația Wallet și ar trebui să vedeți un card care să spună: „Începeți cu Apple Pay”. Începeți atingând butonul „Adăugați” sau atingeți „+” în colțul din dreapta sus. Apoi, atingeți „Continuați” odată ce vedeți ecranul de introducere.

2. Aplicația Wallet vă va cere să poziționați cardul de plată în fața vizorului camerei iPhone (la fel ca atunci când faceți o fotografie). Dacă această metodă nu funcționează, puteți oricând să adăugați manual cardul de plată atingând partea de jos a ecranului.

3. Atingeți Următorul odată ce ați verificat din nou informațiile de plată. În acest moment, vi se poate cere și codul de securitate al cardului.

Configurați Iphone de verificare a cardului Apple Pay

4. Banca sau emitentul cardului dvs. va verifica acum informațiile necesare pentru activarea Apple Pay. Acest lucru se întâmplă automat, așa că stați pe spate și așteptați.

5. Apăsați pe „Următorul” odată ce vedeți ecranul de confirmare. Cardul dvs. de plată este acum în aplicația Wallet și sunteți gata să începeți să utilizați Apple Pay.

Cum să configurați Apple Pay pe un iPad

iPad nu are o aplicație dedicată Wallet. Cu toate acestea, puteți configura și utiliza în continuare Apple Pay pe iPad.

1. Navigați la „Setări -> Portofel și Apple Pay”. Apăsați pe „Adăugați card” și apoi apăsați pe „Continuați” după ce vedeți ecranul de introducere.

Configurați setările portofelului Apple Pay Ipad

2. Urmați instrucțiunile de pe ecran. Dacă există deja un card de plată asociat cu ID-ul dvs. Apple, puteți decide să conectați automat cardul respectiv. Va trebui să introduceți codul de securitate al cardului pentru a vă confirma decizia. Apoi, atingeți „Următorul”.

3. Înainte de a putea utiliza Apple Pay, banca sau emitentul cardului dvs. vă va verifica informațiile de plată. Acest proces poate dura câteva minute și este automat în cea mai mare parte. După ce ați terminat, veți vedea un mesaj de confirmare.

Configurați verificarea cardului Apple Pay

4. În cele din urmă, asigurați-vă că accesați „Setări -> Portofel și Apple Pay” și verificați dacă cardul dvs. de plată este activ. Acum puteți utiliza Apple Pay pe iPad.

Cum să configurați Apple Pay pe un Apple Watch

Indiferent de generația Apple Watch pe care o dețineți, va trebui să utilizați aplicația Apple Watch de pe iPhone pentru a activa Apple Pay.

1. Lansați aplicația Watch (Apple) de pe iPhone. Apoi, selectați fila „Ceasul meu”.

2. Derulați în jos și selectați „Wallet și Apple Pay”.

Configurați ecranul de introducere Apple Pay Watch

3. Pentru a începe, trebuie să atingeți „Adăugați un card”. Aceasta va verifica dacă aveți carduri de plată în contul dvs. iCloud. Dacă faceți acest lucru, vi se va cere să confirmați acel card de plată prin furnizarea unui cod de securitate.

4. Aplicația va contacta acum banca sau emitentul cardului pentru a vă verifica informațiile de plată. Acesta este un proces automat și poate dura câteva minute. Nu trebuie să faceți nimic, dar totuși, acordați atenție dacă este necesară o confirmare suplimentară.

Configurați verificarea cardului Apple Pay Apple Watch

5. După ce vedeți o confirmare că Apple Pay este activ, ar trebui să vedeți cardul dvs. de plată în grupul de setări „Carduri de plată pe ceas”. Asta e!

Cum să configurați Apple Pay pe un Mac

Și, în sfârșit, să nu uităm că Apple Pay este prezent pe macOS. Cu toate acestea, rețineți că veți avea nevoie de un Mac cu Touch ID pentru a adăuga un card la Apple Pay. Dacă nu aveți unul, macOS vă poate folosi iPhone-ul sau Apple Watch pentru a vă verifica plățile.

1. Dacă nu aveți un Mac cu Touch ID, mergeți mai întâi la „Setări -> Portofel și Apple Pay” de pe iPhone. Apoi, activați opțiunea „Permiteți plăți pe Mac”.

Configurați Apple Pay Activând plăți pe Mac

2. Pe computerul dvs. Mac (cu Touch ID), navigați la „Preferințe sistem -> Wallet și Apple Pay”. Faceți clic pe „Adăugați card” și macOS va verifica dacă există carduri de plată disponibile în contul dvs. iCloud. După ce a găsit unul, introduceți codul său de securitate și confirmați decizia. Faceți clic pe „Next” pentru a continua.

Configurați Macos portofel Apple Pay

4. În acest moment, banca sau emitentul cardului dvs. va trebui să vă verifice informațiile de plată și să activeze Apple Pay la final. Acest proces durează câteva minute și veți vedea o confirmare după ce ați terminat.

5. Pentru a finaliza această procedură, faceți clic pe „Următorul” și ar trebui să vedeți cardul de plată în secțiunea „Portofel și Apple Pay” din Preferințe de sistem.

Acum, că știi cum să configurezi Apple Pay pe toate dispozitivele tale, următorul lucru de făcut este să găsești locurile care acceptă Apple Pay. Și în cazul oricăror probleme, veți dori să consultați ghidul nostru pentru rezolvarea problemelor cu Apple Pay. În cele din urmă, nu ezitați să explorați alte opțiuni de plată oferite de Apple – cum ar fi cardul de credit Apple.

Legate de:

  • Cum să vă înscrieți pentru Apple One pe dispozitivul dvs. Apple
  • Cum se folosește aplicația Apple Translate în iOS 14
  • Funcții utile Apple Maps pe care s-ar putea să nu le cunoașteți

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...