Cum să configurați comenzi rapide personalizate pentru text pe Android

Gboard Text Shortcuts Featured
⏱️ 4 min read

Indiferent cât de priceput ești cu telefonul tău Android, probabil că vor exista câteva funcții ascunse de care nu știi. O astfel de caracteristică pe care o puteți face pe Gboard și chiar și în aplicațiile SwiftKey este configurarea comenzilor rapide personalizate pentru text. Acest lucru vă permite să completați automat textul pentru dvs. atunci când introduceți o anumită solicitare.

Există mai multe utilizări pentru comenzile rapide de text personalizate. De exemplu, puteți configura adrese de e-mail sau adrese de locație pentru un caracter simplu, care, atunci când este tastat, va completa automat întreaga informație. Urmați pașii de mai jos pentru a configura comenzi rapide de text personalizate atât pe aplicațiile de tastatură Gboard, cât și pe SwiftKey de pe Android.

Creați comenzi rapide personalizate pentru text în Gboard

Dacă utilizați Gboard ca aplicație implicită de tastatură pe dispozitivul dvs. Android, urmați acești pași:

1. Accesați „Setări -> Sistem -> Limbă și introducere -> Tastatură virtuală”. Selectați Gboard și veți vedea o listă de opțiuni pentru Gboard. (Notă: aceasta este calea către Gboard pe un dispozitiv OnePlus. Este posibil ca telefonul dvs. să arate o cale diferită.)

2. Din lista de opțiuni, trebuie să apăsați pe opțiunea „Dicționar”, apoi pe „Dicționar personal”.

Comenzi rapide personalizate pentru text Gboard

3. Selectați limba și atingeți pictograma „+” din bara de sus pentru a adăuga o nouă comandă rapidă.

Dicționar de comenzi rapide personalizate pentru text

4. Acum tot ce trebuie să faceți este să introduceți cuvântul din prima casetă, iar în a doua casetă, să introduceți comanda rapidă de text personalizat pe care doriți să o completați automat.

În acest exemplu, vreau să apară „Make Tech Easer” ca sugestie ori de câte ori tast „Routech.ro”.

Comenzi rapide Gboard Text

5. Apăsați pur și simplu tasta săgeată înapoi și veți vedea comanda rapidă pentru text personalizat adăugată în dicționar. De acum înainte, ori de câte ori tast „Routech.ro”, va afișa „Routech.ro” ca sugestie pop-up.

Creați comenzi rapide personalizate pentru text în SwiftKey

Dacă utilizați SwiftKey ca aplicație implicită de tastatură, atunci procesul de configurare a comenzilor rapide de text personalizate este puțin diferit.

1. Deschideți aplicația SwiftKey pe dispozitivul dvs. Android și selectați opțiunea „Intrare bogată” din lista de opțiuni.

Comenzi rapide de text personalizate Swiftkey

2. Sub setările de intrare bogată, atingeți „Clipboard”, apoi selectați „Adăugați un nou clip”.

Adăugați un nou clip

3. În fereastra pop-up „Clip nou”, introduceți conținutul clipului și comanda rapidă de text și apăsați butonul „Salvare”. În cazul nostru, am ales „Make Tech Easer” pentru a fi cuvântul pentru scurtătura „Routech.ro”.

Comandă rapidă taste Switft

Asta e. Acum, când tastați textul comenzii rapide, cuvântul complet va apărea ca sugestie.

Încheierea

Dacă utilizați GBoard sau Swiftkey, trucul de mai sus vă va permite să creați comenzi rapide personalizate și să vă îmbunătățiți productivitatea. De asemenea, puteți face combo-uri amuzante de emoji folosind Gboard.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x