Cum să configurați cu ușurință OpenVPN pe un Mac cu Tunnelblick

Cum să configurați cu ușurință OpenVPN pe un Mac cu Tunnelblick
⏱️ 4 min read

Majoritatea furnizorilor de VPN furnizează clienților lor clienți VPN personalizați pentru a se conecta la rețeaua lor. Acest software variază de la inofensiv la nefuncțional și poate fi un punct de frustrare pentru utilizatori.

Din fericire, probabil că nu trebuie să-l folosiți. Majoritatea furnizorilor acceptă, de asemenea, OpenVPN, care este un standard VPN open-source care rulează printr-un client software separat. Cel mai cunoscut client OpenVPN pentru Mac este Tunnelblick, și este excelent. Tunnelblick este conceput special pentru Mac, iar pictograma sa elegantă trăiește în liniște în bara de meniu, gata să se conecteze la un VPN oricând doriți.

Instalare

Pentru a porni în funcțiune, va trebui să instalați Tunnelblick de pe site-ul dezvoltatorului și să instalați fișierele de configurare OpenVPN necesare de la furnizorul dvs. de servicii VPN.

1. Descarca cea mai recentă versiune stabilă de pe site-ul Tunnelblick și instalați-o pe Mac.

2. Prima dată când deschideți Tunnelblick, va apărea un mesaj care spune că veți avea nevoie de fișiere de configurare VPN. Faceți clic pe „Am fișiere de configurare”.

tunnelblick-config-menu-1

3. Următoarea fereastră explică modul de instalare a fișierelor de configurare VPN. Faceți clic pe „OK”.

tunnelblick-config-menu-2

4. Fișierele de configurare menționate mai sus ar trebui să fie disponibile de la furnizorul dvs. VPN sub forma unei liste de fișiere cu extensia .ovpn. Aceste fișiere includ toate datele despre serviciile VPN de care Tunnelblick va avea nevoie pentru ca conexiunea să funcționeze. Poate fi necesar să contactați serviciul pentru clienți sau să faceți Google pentru a le găsi.

tunnelblick-ovpn-files

5. După ce ați descărcat fișierele, deschideți ecranul de configurare al Tunnelblick făcând clic pe pictograma acestuia din bara de meniu și selectând „Detalii VPN …”

tunnelblick-icon-2

tunnelblick-vpn-details-2

6. Pentru a adăuga fișiere de configurare la Tunnelblick, glisați și fixați fișierele .ovpn în panoul de meniu din partea stângă din Finder. Nu trageți peste alte fișiere, cum ar fi fișierele .crt sau .pem.

tunnelblick-install-vpn-configs

7. Bifați „Apply to All” și faceți clic pe „Only Me” în fereastra următoare.

tunnelblick-only-me

8. Configurațiile vor fi adăugate automat la sistem și disponibile pentru conectare.

Conectarea și deconectarea

1. Pentru a deschide o nouă conexiune VPN, faceți clic pe pictograma meniului Tunnelblick și selectați o configurație.

tunnelblick-vpn-select-2

2. Introduceți numele de utilizator și parola pentru furnizorul VPN și faceți clic pe „OK”.

tunnelblick-login-2

3. O fereastră mică Growl va apărea în partea dreaptă sus a monitorului, afișând starea conexiunii. După finalizarea conexiunii, fereastra de notificare va dispărea.

tunnelblick-status

4. Dacă pictograma Tunnelblick este acum neagră în loc de gri deschis, v-ați conectat cu succes.

tunnelblick-vpn-good-connect

5. Pentru a vedea starea conexiunii și adresa IP externă, faceți clic pe pictograma Tunnelblick și priviți prima linie. Pentru a vă deconecta, faceți clic pe același element de meniu.

tunnelblick-ip-disconnect

Partajarea acreditării în configurații

Dacă furnizorul dvs. VPN are mai multe puncte de ieșire, puteți configura Tunnelblick pentru a utiliza aceleași acreditări de conectare pentru toate. În caz contrar, vă va solicita informațiile de conectare o dată pe configurație, ceea ce poate fi deranjant. Dacă puteți, configurați acest lucru înainte de a vă conecta la VPN pentru prima dată, deoarece va reduce posibilele erori.

1. Faceți clic pe pictograma Tunnelblick.

pictogramă-tunel

2. Selectați „Detalii VPN …” pentru a deschide meniul de configurare.

tunnelblick-vpn-details

3. În ecranul meniului rezultat, faceți clic pe fila „Setări”, apoi faceți clic pe butonul etichetat „Avansat …”

tunnelblick-advanced-2

4. Sub fila „Acreditări VPN”, bifați „Toate configurațiile folosesc acreditări comune”. Aceasta va seta toate conexiunile VPN să utilizeze același nume de utilizator și parolă.

tunnelblick-common-credentials-2

5. Pentru a seta numele de utilizator și parola pe care vor folosi acreditările, conectați-vă la o conexiune VPN care nu are deja acreditări salvate.

tunnelblick-vpn-select

6. Introduceți numele de utilizator și parola și asigurați-vă că bifați „Salvare în breloc” atât sub numele de utilizator, cât și sub parola.

tunnelblick-login-pane

7. După ce vă conectați, aplicația va salva acele acreditări și le va aplica oricăror alte conexiuni VPN pe care le inițiați.

Concluzie

Tunnelblick este un client OpenVPN puternic pentru macOS care poate gestiona mai multe configurații simultan. Dacă puteți obține fișiere de configurare OpenVPN de la furnizorul dvs. VPN, veți fi bine să mergeți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x