de Pankaj Singh

Cum să configurați cu ușurință urmărirea evenimentelor personalizate în Google Analytics

Cum sa configurati cu usurinta urmarirea evenimentelor personalizate in Google
Aflați să stabiliți obiective personalizate în GA în timp ce vă bucurați de M & Ms!

Nevoia tot mai mare de urmărire personalizată a evenimentelor

Sunt un tehnolog transformat în profesionist în analize încă de la cinci ani. Recent, un prieten m-a întrebat cum poate configura o urmărire personalizată a evenimentelor pe site-ul său de afaceri mic și să înțeleagă mai bine comportamentul utilizatorului site-ului său.

Până cu câțiva ani în urmă, întreprinderile mici și bloggerii personali erau mulțumiți știind numărul de vizitatori unici și vizualizările de pagină pe site-ul lor. Dar toată lumea vrea acum să înțeleagă mult mai mult decât simpla vizualizare a paginii. Vor să știe câți utilizatori au dat clic pe butoane diferite, au urmărit un videoclip, au verificat detaliile unui produs sau au dat clic pe reclame terțe, printre altele. Există o cerere din ce în ce mai mare pentru a înțelege modul în care diferiți utilizatori se implică în activele lor digitale.

Există multe obiective pentru care vă puteți folosi site-ul și există la fel de multe activități de monitorizat pe un site web. În timp ce marile companii au echipe dedicate, companiile mici au de obicei o singură persoană care gestionează atât analiza, cât și configurarea tehnică a contului lor de analiză.

„Din fericire, stabilirea obiectivelor de bază și chiar obiectivele personalizate avansate în Google Analytics nu este dificilă, atâta timp cât știți pașii corecți. Și în acest articol vom parcurge exact asta. Vă voi îndruma prin pași de a stabili obiective personalizate în cel mai simplu mod în timp ce vă bucurați de cafea! ” – Documentația Google

Prezentare generală

În primul rând, în scopul revizuirii, să trecem în revistă cele patru tipuri principale de obiective personalizate disponibile în contul dvs. Google Analytics. Dacă sunteți deja familiarizați cu ei și doriți să înțelegeți doar ultimul (tipul de obiectiv „Eveniment”), derulați în jos până la punctul 4: „Configurarea unui obiectiv de eveniment”. O privire asupra capturii de ecran de mai jos vă va explica cele patru obiective principale pe care le puteți personaliza în Google Analytics.

Cum sa configurati cu usurinta urmarirea evenimentelor personalizate in Google
Cele 4 tipuri de obiective personalizate din setările obiectivului dvs. GA

Veți observa că primele 3 obiective sunt foarte intuitive și direct utilizabile. Odată setate, acestea vă vor oferi o conversie x% în ultimele 7 zile. Dar ultima va întoarce o conversie de 0%. Să analizăm mai întâi cele trei obiective mai simple și apoi vom putea înțelege obiectivul evenimentului în detaliu.

1. Stabilirea unui obiectiv de destinație

Tot ce aveți nevoie pentru aceasta este să oferiți adresa URL a paginii pe care o identificați drept un succes la o vizită pe pagină. De exemplu, pe site-urile de comerț electronic, atunci când o persoană face o achiziție și ajunge la o pagină „mulțumesc”, este un succes. Așadar, vizitarea paginii de mulțumire poate fi un obiectiv.

Tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa URL a paginii respective ca destinație, www.yourexamplesite.com/thanks.html. Este posibil ca site-ul dvs. web să aibă parametri de interogare diferiți, astfel încât să puteți utiliza opțiuni precum „Adresa URL începe cu”, „Adresa URL se termină cu” sau „Regex”.

1611529149 488 Cum sa configurati cu usurinta urmarirea evenimentelor personalizate in Google
Definirea unui obiectiv „Destinație” în Google Analytics

2. Stabilirea unui obiectiv de durată

Aceasta se referă la numărul de minute (sau ore) petrecute pe site-ul dvs. de către un utilizator. Utilizarea acestui obiectiv poate varia în funcție de scopul unui site web. Este posibil să petreceți mai mult timp pe site-ul dvs., dar nu înseamnă o conversie sigură. De asemenea, poate însemna că site-ul dvs. web nu este suficient de ușor pentru a ajuta utilizatorii să-și îndeplinească sarcinile rapid.

Cu toate acestea, pentru site-urile web orientate spre conținut, cum ar fi ziarele, bloggerii, revistele sau conținutul video, un obiectiv de durată poate fi important. Așadar, pe baza scopului site-ului dvs., ar putea fi o idee bună să stabiliți obiective de durată diferite.

După cum puteți vedea mai jos, puteți introduce o durată de timp pentru acest obiectiv și veți fi setat să urmăriți toți utilizatorii care traversează acel marcaj.

1611529149 805 Cum sa configurati cu usurinta urmarirea evenimentelor personalizate in Google
Definirea obiectivului „Durată” în Google Analytics

3. Pagini / ecrane pe sesiune

Acesta este numărul de pagini vizualizate într-o singură sesiune sau vizită. Dacă un vizitator închide site-ul web și apoi se întoarce a doua zi sau după un interval de 30 de minute în aceeași zi, se numește o nouă sesiune.

1611529149 401 Cum sa configurati cu usurinta urmarirea evenimentelor personalizate in Google
Definirea „paginii pe sesiune” în Google Analytics

4. Setarea unui tip de obiectiv de eveniment personalizat

Un „eveniment” este orice acțiune întreprinsă de un utilizator care marchează o interacțiune cu site-ul dvs. web după ce a aterizat pe oricare dintre paginile sale. Cel mai simplu exemplu este atunci când fac clic pe un buton precum „Cumpărați acum” sau „Aflați mai multe”. Poate fi folosit și pentru opțiuni precum descărcarea unui PDF sau a unei cărți electronice, printre alte acțiuni.

Dând clic pe un buton este denumit în mod obișnuit CTA, prescurtând „Apel la acțiune”. Când alegeți această opțiune în setarea obiectivelor personalizate, veți vedea că această fereastră se deschide cu patru opțiuni:

1611529149 823 Cum sa configurati cu usurinta urmarirea evenimentelor personalizate in Google
Setarea câmpurilor pentru obiectivul „Eveniment” Google Analytics

Toate cele patru câmpuri sau parametri sunt ușor de introdus. GA are nevoie ca dvs. să definiți fiecare eveniment cu aceste patru câmpuri, astfel încât să le puteți identifica cu ușurință în timpul analizei.

Puteți scrie orice în acești parametri, dar este recomandat să le definiți într-un mod care să aibă cel mai bun sens pentru dvs.“- Documentația Google

De exemplu, dacă gestionați un magazin care vinde gadgeturi și accesorii electronice, vă recomandăm să îl completați astfel:

A. Categorie: Categoria produsului. Exemplu, „Căști”

B. Acțiune: Să presupunem că un utilizator a dat clic pe butonul „Adaugă în coș”. Apoi ai putea scrie „AddToCartClick” în acțiunea ta. În cazul în care aveți un buton suplimentar pentru „Funcții” sau „Aflați mai multe” pentru produsul respectiv, puteți avea un obiectiv suplimentar și puteți defini acțiunea acestuia ca „Aflați mai multe clic” pentru butonul respectiv.

C. Etichetă: Eticheta poate fi orice lucru care vă ajută să vă recunoașteți sau să grupați mai bine evenimentele în timpul analizei. Poate fi numele unei „campanii” sau a unei „mărci”. De exemplu, „CollegeCampaignSonic”.

D. Valoare: Aceasta este o valoare opțională, utilizată mai ales pentru a seta un număr de venituri. Poate fi folosit pentru a seta un anumit număr, cum ar fi 50 USD, sau pentru a prelua o valoare dinamică din variabila de venituri a paginii dvs., cum ar fi $ („PriceVariable”). Rețineți că $ aici este un identificator jquery și nu moneda dolarului. Preluarea unui ID ar depinde de variabila de preț sau cost definită în HTML.

„După ce ați definit aici valorile tipului de obiectiv al evenimentului, porțiunea dificilă începe. Deoarece orice alt obiectiv din GA este utilizabil direct odată definit, este confuz pentru mulți de ce obiectivul evenimentului nu începe să funcționeze imediat. la „Verificați conversia” pentru acest obiectiv, vedeți o conversie de 0%. ” – Documentația Google

1611529149 149 Cum sa configurati cu usurinta urmarirea evenimentelor personalizate in Google
Obiectivul evenimentului nu poate fi utilizat direct după configurare

Pentru a corecta această conversie de 0%, trebuie să integrați setările acestui obiectiv cu evenimentul de clic real sau cu acțiunea personalizată responsabilă pe site-ul dvs., pentru acest obiectiv.

Integrarea urmăririi personalizate a evenimentelor cu codul HTML al site-ului dvs. web

Uneori, utilizatorii de afaceri (în special cei non-tehnici) tind să se simtă anxioși când apare ceva legat de codificare în timp ce își fac analiza. Din fericire, Google a făcut foarte simplu legarea oricărei nevoi personalizate de urmărire a evenimentelor care trebuie integrată cu site-ul dvs. web. Doar dacă gestionați un site web complex de comerț electronic, veți avea nevoie de ajutor de la un dezvoltator, la care în majoritatea cazurilor ați avea acces dacă lucrați într-o companie de dimensiuni medii.

Pentru integrare, Google a configurat deja o funcție standard de șablon pe care se așteaptă să o utilizați atunci când urmăriți un eveniment personalizat pe pagina dvs. Este o linie de cod, pentru care ați setat deja valori în contul dvs. GA. Specialiștii în marketing sau programatorii îl denumesc de obicei apel GA-Send, care este în formatul de mai jos:

ga(‘send’, ‘event’, [eventCategory], [eventAction], [eventLabel], [eventValue]);

Funcția JS reală din pagina dvs. HTML poate fi pe o singură linie sau poate arăta astfel pentru o ușurință lizibilitate:

ga('send', {
  hitType: 'event',
  eventCategory: ‘Headphones',
  eventAction: ‘AddToCartClick',
  eventLabel: ‘CollegeCampaignSony'
});

Rețineți că valorile din această funcție trebuie să se potrivească valorilor introduse în contul dvs. GA în timp ce configurați evenimentul pentru parametrii respectivi. Acum trebuie să legați în continuare apelul de trimitere GA de mai sus cu acțiunea efectivă de pe buton.

De exemplu, doriți să legați funcția de mai sus făcând clic pe butonul „Adăugați la coș”. Singurul pas pe care ar trebui să-l adăugați este să includeți această funcție în evenimentul de acțiune „onClick” pentru ID-ul butonului respectiv.

Integrating the above cited Google Analytics Event script inside your HTML
<script>
$(document).ready(function(){
  $("#exampleAddNowButtonID").click(function(){
    ga ('send', 'event', 'Headphones' , 'AddToCartClick' , 'CollegeCampaignSonic');
  });
});
</script>

Înfășurându-se

Acest lucru mă aduce la sfârșitul acestui articol. Am încercat să explic cu simplitate și detalii pe care le simțeam lipsă atunci când învățam cum să configurez urmărirea personalizată pentru propriile cerințe. Sperăm că acest ghid pas cu pas vă ajută să configurați urmărirea obiectivelor dvs. personalizate care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs.

Simțiți-vă liber să ne împărtășiți gândurile sau să puneți orice întrebări clarificatoare legate de această postare în comentarii.

În cazul în care doriți să urmați cursuri online gratuite pe Google Analytics, puteți vizita aici.

Porțiuni din această pagină sunt modificări bazate pe lucrările create și partajat de Google și utilizat conform termenilor descriși în Licență de atribuire Creative Commons 3.0.