Luni am început o nouă slujbă (merge minunat, mulțumesc că mi-ați cerut) și asta înseamnă un nou MacBook Pro, cu ardezie goală. Din fericire, am încă vechiul meu computer de lucru (ultima mea slujbă poate că nu a fost atât de minunată, întrucât trebuia să-mi aduc al meu în fiecare zi …). Dar data viitoare, probabil va trebui să-mi întorc noul computer de lucru, așa că am vrut să creez o înregistrare a configurării mele. Poate că este util și pentru alții! Apropo, aproape toate aceste programe sunt GRATUITE.

Terminalul

Este absolut esențial să vă configurați terminalul, astfel încât să puteți lucra eficient. Dacă rulați terminalul implicit fără ajustări, aceste sfaturi vă pot salva un lot de timp și frustrare.

iTerm2

Continuați și descărcați iTerm2 și apoi fii foarte mulțumit de toate caracteristicile. Favoritele mele sunt:

 • Derulați (tastele săgeată) în sus și în jos pentru a vă deplasa prin comenzi. Tastați comenzi parțiale pentru a filtra, apoi derulați.
 • Copiere automată – doar evidențiați textul în iTerm și acesta va fi copiat automat în clipboard.

oh zsh meu

Dacă tu, ca și mine, vrei să faci terminalul să funcționeze pentru tine, primește oh zsh meu. Iată cum arată promptul terminalului meu:

demo de configurare oh-my-zsh
zsh demo în terminal

Când am modificări necomandate, primesc un x galben în stânga cursorului meu. Este foarte util pentru a recunoaște că am schimbări.

Puteți face o mulțime de lucruri cu oh my zsh – există o bibliotecă cu diferite moduri în care puteți stiliza terminalul. Folosesc tema „robbyrussel”. Rețineți că veți dori, de asemenea, să utilizați .zshrc în loc de .bashrc pentru aliasuri și alte modificări ale setărilor terminalului.

În timp ce suntem aici, să dăm un strigăt uriaș aliasurilor terminale. Ador limbajul „din interior” pe care îl am cu terminalul meu. Iată câteva în care am pus .zshrc. Nu mai am nevoie de toate, dar le-am lăsat aici pentru a arăta câteva dintre comenzile ridicol de lungi care pot fi aliasizate la ceva foarte scurt.

alias j-u='jest --updateSnapshot'
alias ytu='yarn test-update'
alias dcu='docker-compose up'
alias dcd='docker-compose down'
alias lint-front="docker-compose exec front yarn gulp lint"
alias back-bash="docker-compose exec back bash"

.gitconfig

Probabil ai un .gitconfig pe computer, dar este posibil să nu utilizați aliasuri git pentru a vă salva câteva apăsări de taste. Iată a mea:

# This is Git's per-user configuration file.

  name = amberwilkie
  email = amber@amberwilkie.com
[alias]
  co = checkout
  st = status
  ci = commit
  lp = log --oneline
  poh = push origin head
  rc = rebase --continue
  prom = pull --rebase origin master

Sub asta [alias] antet, puteți pune orice doriți, inclusiv comenzi git complicate specifice organizației dvs. Este foarte la îndemână.

.gitignore_global

Știați că puteți ignora automat fișierele din fiecare git repo pe calculatorul tau? Pune-le înăuntru .gitignore_global și niciodată nu trebuie să vă agitați .DS_Store în dumneavoastră .gitignore din nou. eu pun .idea și în al meu, deoarece editorul meu la alegere generează profiluri în fiecare repo.

Chei SSH Github

Computer nou, chei SSH noi. Urmează Instrucțiuni Github deci nu trebuie să mai introduceți acreditările.

Gunoi

Ai simțit asta vreodată rm -rf folder a fost un pic prea final? Cu acest simplu Pachet de gunoi npm, poti suna trash file/folder să îl mutați literalmente în coșul de gunoi al computerului în loc să îl ștergeți din memorie. Poate fi reamintit sau gestionat în alt mod. Acest lucru m-a salvat de multe ori.

Sfat pentru profesioniști: alergați întotdeauna rm -rf node_modules în loc de trash node_modules (100% nu trebuie să vă amintiți niciodată vechiul dvs. node_modules).

Homebrew & Cask

Dacă aveți un Mac, știți deja că aveți nevoie [Homebrew](/ usr / bin / ruby ​​-e “$ (curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install) “
) și Butoi. Primul care instalează pachete, următorul pentru aplicațiile distribuite în binar.

/usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"
brew install cask

Programe

Editorul meu la alegere este Webstorm, deși încerc în acest moment să creez un flux de lucru cu VS Code. Voi ignora toate lucrurile legate de editor, deoarece sunt acoperite atât de bine în multe alte locuri ale mele. Iată restul a ceea ce instalez în prima zi.

Pauză

Pauză vă blochează ecranul la intervale de timp, forțându-vă să faceți o pauză. O țin pe a mea la 2 minute la fiecare oră și 15 secunde la fiecare 15 minute. Poate deveni enervant, dar este bine pentru sănătatea mea. Știm că stați perioade îndelungate de timp este rău pentru noi, dar este mult prea ușor să lăsăm patru ore să treacă în timp ce rezolvăm doar acest lucru liiiiittttlllllle. În mod convenabil, pauza mea a apărut în timp ce scriam acest paragraf. (În mod normal, imaginea și temporizatorul sunt aliniate, nu știu sigur ce se întâmplă cu asta.)

demo generator timeout break
TimeOut rulează pe un Mac

Puteți seta imaginea să fie ceea ce doriți și puteți adăuga text.

gitx

Mi-ar plăcea să instalez gitx pentru că îl foloseam pe scară largă pe vechiul meu computer. Din păcate, nu se mai întreține! Am experimentat cu alte interfețe UI git, dar niciuna dintre ele nu îmi satisface încă nevoile. Este nevoie de mai multe investigații. Dacă aveți o versiune mai veche de Mac, este posibil să puteți pune mâna pe acest instrument original, extrem de util. Și dacă poți scrie nativ, ia în considerare contribuția!
GitX este extrem de util pentru revizuirea rapidă a modificărilor din angajarea dvs. curentă și editarea acestor modificări.

Alfred

Îl instalez întotdeauna pe Alfred, deși sincer nu mi-am luat încă timp să mă îndrăgostesc. Sunt conștient de faptul că există o mie de caracteristici pe care dezvoltatorii le folosesc în fiecare zi. Este pe lista mea de îmbunătățiri a productivității pentru a afla! Este probabil să cumpăr pachetul de alimentare, astfel încât să pot accesa clipboard-ul îmbunătățit, care arată minunat.

Clipboard Alfred

Foloseam Clipy înainte, dar previzualizarea vizuală a ceea ce urmează să lipiți pare incredibil de util.

Dar orice ai face, primește o afurisită extensie de clipboard! Este imposibil să aveți un singur slot pentru clipboard. De câte ori a trebuit să te duci înainte și înapoi între copiere și lipire? A avea un manager de clipboard mai bun mi-a îmbunătățit semnificativ eficiența ca dezvoltator.

Spectacol

Acest program vă permite să fixați ferestrele în diferite părți ale ecranului. Noul meu loc de muncă mi-a furnizat un monitor Baller 4k, dar chestia asta este atât de al naibii de uriașă, când îl conectez, ferestrele mele plutesc într-o mare de desktop. Spectacol îmi permite să le fixez acolo unde le aparțin, cu comenzi rapide de la tastatură. Magie!

Captură Giphy

Poate părea o prostie, dar în calitate de dezvoltator web care lucrează la front-end (uneori), trebuie să fac gif-uri scurte pentru a explica funcționalitatea în mod constant. Giphy Capture este cel mai bun instrument pe care l-am găsit pentru acest lucru – este intuitiv și face tot ce trebuie pentru a face.

Și asta este tot ceea ce consider eu esențial pentru a începe să lucrez ca dezvoltator web pe un Mac! Bineînțeles, urmează alte o mie de programe, așa cum este dictat de nevoie, dar acestea sunt setările și programele pe care le consider indispensabile pentru a începe. Dacă aveți sfaturi cu privire la alte instrumente de productivitate care ar putea fi utile, mi-ar plăcea să aud.

Această postare a apărut inițial pe wilkie.tech . Ar fi minunat să vorbim pe twittere. Sunt @heyamberwilkie.