Cum să configurați propriul server de e-mail pe computerul Windows

Cum să configurați propriul server de e-mail pe computerul Windows
⏱️ 4 min read

Astăzi nu șochează pe nimeni că furnizorii populari de e-mail, inclusiv Gmail, Yahoo și Outlook, scanează în mod obișnuit e-mailurile. Într-adevăr, așa cum spune zicala cliché:Dacă nu sunteți consumatorul, sunteți produsul.

Ar trebui ca iubitorii de confidențialitate să se predea pur și simplu puterii firmelor de Big Data? Nu atunci când există atât de multe alternative frumoase față de furnizorii populari de e-mail. Dacă sunteți dispus să aflați cum să configurați un server de e-mail de bază, veți fi surprins de cât de sigure și private pot fi cu adevărat e-mailurile.

Aici vă vom arăta cum puteți găzdui propriul server de e-mail chiar pe computerul dvs. Windows.

The Easy Way Out – hMailServer

hMailServer este unul dintre cele mai bune servere de e-mail gratuite, open-source pentru Windows. Este frecvent utilizat de furnizorii de servicii Internet, de guverne, de instituțiile de învățământ și multe altele. Aplicația vine cu controlul spamului încorporat de către SpamAssassin și acceptă o descărcare / instalare rapidă și ușoară.

După ce l-ați descărcat, rulați programul de instalare. În ecranul de mai jos, selectați „Server” numai dacă doriți ca computerul dvs. local să funcționeze ca server. Dacă configurați un server în altă parte, selectați doar „Instrumente administrative” pentru a gestiona de la distanță acel server.

hmailserver-install-server-or-admin

Va trebui să configurați o parolă în timpul instalării. Scrieți-l undeva, deoarece veți avea nevoie de el de fiecare dată când lansați aplicația.

Conectați hMailServer Administrator

Odată ce tabloul de bord este deschis, introduceți un nou domeniu de site (cu SMTP activat de la un furnizor de găzduire). După crearea domeniului, îndreptați-vă către „Protocoale” urmat de „SMTP”. Aici, trebuie să configurați numele gazdei locale ca „localhost”.

Setări SMTP Localhost în hMailServer Administrator

În cele din urmă, faceți clic pe elementul „Conturi”. Aici puteți crea o adresă de e-mail pentru care aveți nevoie de acces anterior la un nume de domeniu de nivel superior și la setările DNS ale acestuia. Practic, de fiecare dată când trimiteți un e-mail, mesajul este stocat mai întâi în hMailServer și ulterior este transmis la adresa IP a DNS-ului.

Setările DNS sunt ușor disponibile de pe panoul de control al oricărui domeniu achiziționat. Va trebui să actualizați înregistrările Mail Exchange (MX) pentru domeniu. Procedura exactă pentru actualizarea înregistrărilor MX variază de la domeniu la domeniu. De exemplu, actualizarea unei înregistrări MX detaliate pentru un domeniu achiziționat cu GoDaddy are a fost explicat aici.

Nouă adresă de e-mail configurată cu hMailServer

De asemenea, puteți activa opțiuni pentru răspuns automat, redirecționare, listă greyl, liste negre DNS și multe altele în hMailServer. Dar, vom rezerva aceste opțiuni pentru pasul de mai jos. Odată ce serverul dvs. de e-mail a fost configurat cu succes, veți avea nevoie de un client precum Thunderbird sau Outlook Express pentru a citi / scrie acele e-mailuri.

Configurați e-mailurile găzduite folosind clientul Thunderbird

descarca si instaleaza Mozilla Thunderbird. Va trebui să configurați imediat un cont de e-mail acolo. Utilizați același ID de e-mail și parolă pe care le-ați utiliza în mod normal cu furnizorul de găzduire web.

thunderbird-set-up-1

În curând vi se va solicita următorul ecran unde trebuie să alegeți „Configurare manuală” pentru a regla setările clientului Thunderbird.

Thunderbird-set-up-2

În această etapă, trebuie să vă configurați contul de e-mail existent. Numele de gazdă al serverului ar trebui să fie „localhost”, deoarece ați activat anterior aceste setări cu hMailServer. Conform recomandărilor hMailServer, utilizați „143” pentru portul IMAP, „993” pentru IMAP prin SSL / TSL și „465” sau „587” pentru portul SMTP.

Setare Thunderbird Localhost

În plus, puteți modifica setările serverului din contul Thunderbird. Odată ce adresa de e-mail a fost configurată cu clientul, puteți începe să utilizați cu ușurință serviciul de e-mail al noii dvs. gazde web.

Setări server Thunderbird

Puteți utiliza clientul de poștă Thunderbird pentru a rula câte instanțe de e-mail private pe hMailServer doriți. Serverul de e-mail este funcțional și configurat cu e-mailul original.

Mai multe conturi de e-mail Thunderbird

Ca un pas opțional, s-ar putea să doriți o facilitate de webmail care funcționează cu noul dvs. server de e-mail pentru accesarea e-mailurilor din mers. SquirrelMail este unul dintre clienții populari de e-mail favorizați de administratorii IT. Are un sistem de configurare bazat pe fișiere (bazat pe Perl) pentru configurarea bazată pe pașii descriși aici. În cazul în care nu puteți executa configurația, puteți modificați manual valorile pentru hMailServer.

Concluzie

Găzduirea unui server de e-mail pe cont propriu necesită unele precauții și eforturi de întreținere. În primul rând, este foarte important ca domeniul dvs. și adresa IP a serverului să fie în stare bună. Trebuie să urmăriți dacă IP-ul serverului dvs. se află într-un fel de listă neagră publică. Folosiți acest instrument pentru a afla dacă într-adevăr vei avea probleme. Uneori, furnizorii de e-mailuri web, cum ar fi lista neagră a e-mailurilor Gmail, care sosesc de la adresa IP a unui anumit server din cauza setărilor DNS incorecte.

V-ați gândit să alegeți propriul server de e-mail? Ce soluții ați folosit?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x