Cum să configurați Retropie pe Raspberry Pi și să jucați jocuri fără probleme

Cum să configurați Retropie pe Raspberry Pi și să jucați jocuri fără probleme
⏱️ 7 min read

Punerea în funcțiune a Retropie-ului pe Raspberry Pi este destul de simplă, dar uneori să descoperiți modurile joystick-ului și problemele sistemului de fișiere îi îndepărtează pe oameni.

În acest articol vă oferim sfaturi profesioniste pentru manipularea joystick-urilor și a sloturilor pentru monede, renunțarea la jocuri cu grație, transferul ROM-urilor și actualizarea când apar noi versiuni fără a vă pierde toate jocurile.

Două note înainte de a începe: nu este vorba despre informații toate emulatoarele, doar cele mai frecvente și, în caz de îndoială, utilizați un joypad USB modelat pe sistemul de consolă original. (Mai multe despre acest lucru mai jos.)

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Transfer ROM

Prima problemă cu care te-ai putea confrunta este cum să joci jocuri în Retropie. Nu puteți doar să introduceți cardul SD în partea din spate a computerului Mac sau PC și să copiați fișierele. Linux este un sistem de fișiere complet diferit, deci nu se va monta.

Din fericire, în meniul Retropie este un element numit File Manager.

Vizualizarea implicită este profundă în sistem, deci trebuie să utilizați joystick-ul sau tastatura pentru a naviga înapoi în sistemul de fișiere făcând clic pe „/ ..”

retropie-config-first-directory

Trebuie să faceți acest lucru de aproximativ patru ori pentru a reveni la directorul de bază. Odată ajuns acolo, localizați și introduceți directorul „/ media”.

retropie-config-media-directory

În acel director vă puteți localiza stick-ul de memorie (de obicei / USB0).

retropie-config-usb0

Accesați directorul pentru stick-ul unde sunt ROM-urile dvs.

retropie-config-game-roms

Pentru a copia, aveți două ferestre de copiat de la una la alta. Pentru a comuta fereastra, trebuie să apăsați tasta „Tab”. Navigați pe noua fereastră folosind „/ ..” înapoi la directorul de sus ca înainte, dar de această dată mergeți în directorul „/ home”.

retropie-config-home-directory

În interiorul „/ home” se află directorul „/ retropie”, iar în interior sunt directoare pentru diferite fișiere de sistem (cum ar fi folderul de imagini „/ bios” pentru diferiții emulatori) și, de asemenea, directorul „/ ROMs”.

retropie-config-roms-directory

În directorul ROM-urilor există foldere pentru toate emulatoarele acceptate de sistem.

retropie-config-emulators

Deschideți fiecare director și copiați fișierele de pe o parte a ecranului pe cealaltă, copiind fișiere pentru fiecare emulator în fiecare folder, în acest caz SNES.

retropie-config-ready-copy

Copiați selectând fișierul pe care doriți să îl copiați și apăsând F5 și apăsând Enter pentru a executa copia.

retropie-config-f5-copy

Notă: Utilizatorii de Mac vor observa fișierele invizibile ale sistemului Mac care încep cu „._” pentru fiecare fișier de pe stick. Nu copiați acestea – doar fișierele reale.

După ce ați terminat copierea, puteți ieși din Managerul de fișiere cu F10. Este posibil să trebuiască să reporniți Pi după copiere pentru a vedea toate noile ROM-uri pe care le-ați adăugat.

Joystick-uri

Va trebui să utilizați un joystick cu Retropie, ceea ce este de la sine înțeles. Dar joystick-ul funcționează în moduri diferite, în funcție de emulatorul pe care îl utilizați. Să folosim un model USB ca SNES ca model.

retropie-config-snes-joystick

În toate modurile, D-pad controlează în sus și în jos și la stânga și la dreapta, dar butoanele funcționează diferit pe fiecare mod. Iată o selecție de configurații diferite pe care le-am observat.

  • Interfața Retropie implicit folosește butonul „A” pentru a selecta și butonul „B” pentru a ieși. Același lucru este valabil și pentru RetroArch.
  • Retroarch este sistemul de bază pentru majoritatea emulatoarelor. Introduceți sistemul de meniu în cadrul jocurilor ținând apăsat „Select” și apăsând butonul „X”.
  • Managerul de fișiere folosește butonul „X” pentru a selecta. Niciunul dintre celelalte butoane nu funcționează.
  • Super Nintendo folosește toate butoanele de pe gamepad plus „Start” și „Select”. Unele jocuri par să folosească mai ales butoanele „Y” și „B”, Y tindând să fie butonul de declanșare și B saltul.
  • Commodore 64 folosește butonul „A” (sau butonul Start) pentru a accesa setările pentru VICE. Odată ajuns în sistemul de meniu, utilizați butonul „X” pentru a selecta și butonul „A” pentru a ieși. Acesta este un caz special deoarece, deși joystick-ul este configurat pentru emulator, trebuie să setați explicit joystick-ul în „VICE -> Setări mașină -> Setări joystick”. Rețineți: a existat o convenție în lumea C64 în care joystick-ul implicit era Joystick 2. Ciudat, dar adevărat.
  • Sega Master System folosește doar butoanele „A” și „B” pentru foc și sărituri și butoanele „Select” și „Start” conform consolei originale.
  • Desigur, MegaDrive și NeoGeo folosesc toate cele patru butoane, deoarece erau patru pe joypad-ul original.

Evident, dacă configurațiile implicite ale joystick-ului te enervează pentru că știi ce ar trebui să fie în sistemul de joc original, le poți reconfigura, dar acesta este un proces foarte laborios în care putem intra într-un articol viitor.

Cea mai bună idee este să cumpărați un controler ieftin, care este modelat și structurat pe sistemul de joc original, dar echipat cu USB. Acesta este un bun exemplu pentru SNES, și acesta pentru Mega Drive. Dacă aveți un Pi suficient de rapid pentru a rula jocuri N64, aceasta ar fi una bună a merge cu. Și pentru Playstation PSX, puteți obține un controler PSX real și utilizați acest adaptor special PSX la USB pentru a-l folosi pe Pi.

Cel mai bun joystick pentru Retropie? Un stick arcade. Deși acestea sunt adesea foarte scumpe, puteți oricând să le creați singur din piese arcade autentice; acest kitul vine chiar cu codificatorul la USB. Apoi, tot ce aveți nevoie este o cutie rece pentru a intra.

De altfel, unele jocuri, cum ar fi cele de pe MAME și NeoGeo, care au fost destinate mașinilor arcade, pot avea nevoie de o emulare a actuatorului slotului pentru monede. Cel mai bun și mai simplu mod de a face acest lucru este să aveți o tastatură mică montată pe sistemul Retropie și să utilizați tasta 5 pentru a introduce o monedă și tasta 1 pentru a începe pentru jucătorul 1. Utilizați fie o tastatură USB mică, fie un mic bluetooth dacă spațiul este o problemă. Veți avea nevoie și de un mic adaptor USB Bluetooth.

Actualizare

Dacă actualizați sistemul pe măsură ce apar noi versiuni, este important să faceți o copie de rezervă a tuturor jocurilor. Înainte de actualizare, utilizați File Manager pentru a copia întreaga ROM și directoare BIOS din directorul Retropie pe un stick de memorie. Apoi ștergeți și instalați noul RetroPie pe cardul CD și utilizați File Manager pentru a copia folderele înapoi în directorul RetroPie.

Redarea pe un monitor VGA

Sfat bonus – dacă aveți nevoie să jucați RetroPie pe un monitor VGA, pe care îl veți face dacă construiți Pi-ul într-un dulap arcade, aveți nevoie de un bit simplu de kit pentru a realiza acest lucru. Un adaptor HDMI la VGA costă doar câțiva dolari și poate fi găsit pe Amazon, precum acesta sau Aceasta.

retropie-config-HDMI-vga

Renunțând

Și, în cele din urmă, puteți constata că unele emulatoare sunt greu de renunțat și nu doar pentru că jocurile sunt bune. La început, ați putea crede că singura modalitate de a ieși din joc este să reporniți Pi, dar există metode pentru a renunța cu grație.

Pentru a părăsi jocurile RetroArch, trebuie doar să apăsați butoanele „Start” și „Selectare” în același timp. Aceasta acoperă majoritatea jocurilor chiar acolo. Ieșirea C64 este ascunsă: apăsați butonul „A” de pe joystick și derulați în partea de jos a meniului VICE pentru a ieși. Jocurile MAME și NeoGeo renunță la tasta ESC.

Concluzie

Aceasta nu este o listă cuprinzătoare, dar include cele mai importante sfaturi. Dacă doriți să facem mai multe despre Retropie, anunțați-ne în comentarii.

Jocurile retro pe Pi sunt foarte ușoare și plăcute. Nu uitați să obțineți cel mai rapid Pi pe care vi-l puteți permite să profitați la maximum de toate tipurile de jocuri.

După cum am spus mai devreme, dacă aveți întrebări despre RetroPie, vă rugăm să le împărtășiți în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x