Gestionarea unui canal YouTube este multă muncă. Include experimentarea conținutului care vă poate determina sau reduce eficiența SEO pentru canalul dvs. Cum putem urmări performanța canalului nostru pentru a vedea ce funcționează?

  • De ce este important SEO?
  • Cum este SEO important pentru YouTube?
  • Și ce este Google Analytics?
  • Cum îmi conectez canalul?
  • Ce voi putea vedea?
  • Ce nu voi putea vedea?
  • Ce altceva pot face cu YouTube și Google Analytics?

De ce este important SEO?

SEO sau optimizarea motoarelor de căutare, este practica scrisului și organizării conținutului într-un mod în care motoarele de căutare precum Google pot să acceseze cu crawlere și, în cele din urmă, să înțeleagă despre ce este vorba site-ul sau canalul dvs. YouTube.

Folosind aceste informații, Google și alții iau decizii cu algoritmii lor pentru a determina ce conținut este de calitate superioară, mai relevant și mai susceptibil de a răspunde la întrebarea pe care o căutați pe motorul lor de căutare. Cu aceste informații, motoarele de căutare clasifică acest conținut și își afișează rezultatele ordonate în funcție de aceste clasamente.

Cum este SEO important pentru YouTube?

La fel ca orice alt site web, YouTube este accesat cu crawlere de Google și de alte motoare de căutare. În plus, YouTube are propria căutare internă care va lua în considerare aceleași lucruri atunci când decide cum să afișeze rezultatele unei căutări pe YouTube.

Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Căutarea canalelor „cod” pe YouTube

Aceasta înseamnă că, în funcție de cât de bine îți creezi descrierile, îți gestionezi cuvintele cheie sau îți denumi videoclipurile, ar putea avea impact asupra gradului de clasare a videoclipurilor tale în rezultate. Și acest lucru poate avea impact asupra numărului de vizualizări ale videoclipurilor dvs.

Acest lucru se aplică și canalului tău. Ai ocazia să experimentezi cu eficiență prin conținutul pe care îl prezinți, descrierea canalului tău și numele canalului tău.

Și ce este Google Analytics?

Google Analytics este un instrument de analiză gratuit de la Google, care vă va permite să obțineți informații mai bune despre traficul dvs. Am scris anterior despre ce este Google Analytics și despre modul în care puteți da sens acestuia, ceea ce oferă o viziune mai aprofundată. Deci, dacă doriți să aflați ceva mai mult înainte de a vă scufunda, vă recomand cu nerăbdare să începeți de acolo.

Cum îmi conectez canalul?

Configurarea unui nou cod de urmărire

Pentru început, vom avea nevoie de un cod de urmărire de la Google Analytics. Google are câteva resurse excelente, actualizate, despre cum se poate face acest lucru, așa că nu voi încerca să explic din nou aici:

Deși unii spun că puteți utiliza proprietatea site-ului dvs. web și puteți crea o vizualizare filtrată, vă recomand să începeți cu o proprietate separată. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la orice crossover de date sau la configurarea filtrelor complicate.

1612074011 602 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
ID de urmărire în Google Analytics

ID-ul dvs. de urmărire va avea următorul format: UA-######-#. Odată ce ai asta, suntem gata să plecăm.

Adăugarea codului de urmărire pe YouTube

Există câțiva pași pe care trebuie să-i parcurgem pentru a găsi unde ne putem configura contul Google Analytics. Dacă doriți să treceți la locul potrivit, puteți vizita youtube.com/advanced_settings.

Pentru a parcurge traseul lung, care vă va ajuta, de asemenea, să vă familiarizați puțin cu contul dvs. YouTube, mergeți mai întâi la Setări secțiunea din interiorul dvs. YouTube Studio pagină.

1612074012 635 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Găsirea setărilor pe tabloul de bord YouTube Studio

Odată selectat, găsiți fișierul Setări avansate de canal link prin vizitare Canal, Setari avansate, apoi derulați în jos în jos.

1612074012 464 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Setări avansate de canal pe Youtube

În cele din urmă, derulați din nou în josul paginii, găsiți Codul de urmărire a proprietății Google Analytics , introduceți ID-ul de urmărire pe care l-ați creat și apăsați Salvare.

1612074013 643 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Setarea codului de urmărire a proprietății Google Analytics pentru canalul dvs. YouTube

Așează-te și așteaptă

Google Analytics va afișa traficul site-ului dvs. web doar din momentul în care a fost configurat și în viitor. Din păcate, nu putem verifica weekendul în care videoclipul dvs. a devenit mai întâi viral dacă nu ați configurat Google Analytics atunci, dar cel puțin suntem pregătiți pentru data viitoare!

Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Joey și Chandler își așeză scaunele

Acestea fiind spuse, acum este momentul să continuați să lucrați din greu pe canalul dvs., deoarece aveți capacitatea de a urmări modul în care acea muncă grea are rezultate pe măsură ce oamenii vă vizitează canalul.

Configurare Căutarea pe site a Google Analytics funcția ne oferă o modalitate ușoară de a separa utilizarea căutării pentru a face mai ușor să obțineți informații despre modul în care oamenii caută canalul nostru.

Pentru a activa Căutarea pe site, dorim să accesăm Administrator din proprietatea noastră Google Analytics și apoi navigați la Vizualizați setările. Odată ajuns acolo, sub Cautarea site-ului setările din partea de jos, mai întâi faceți clic pe butonul pentru a comuta Urmărirea căutării pe site, apoi tastați „interogare” în Parametru de interogare intrare.

1612074014 643 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Urmărirea căutării pe site în Google Analytics

Opțional, deși recomandat, puteți alege să eliminați parametrii de interogare din adresa URL. Aceasta înseamnă că în vizualizarea principală a conținutului, veți vedea tot traficul ca / ​​căutare în loc de multe instanțe de / căutare? Query =, care poate fi mai dificil de analizat.

Notă: înainte de a configura acest lucru, este recomandat în general să aveți mai multe vizualizări pentru proprietatea dvs.. Aș recomanda să aveți cel puțin 2 vizualizări, o vizualizare Raw Data și o vizualizare principală. Ați aplica funcția de căutare pe site numai vizualizării dvs. principale. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că puteți vedea întotdeauna vizualizarea de date brute nefiltrată, dacă doriți.

Ce voi putea vedea?

Câți oameni mi-au vizitat canalul?

Primul lucru pe care îl primim imediat cu noile noastre date atunci când deschidem proprietatea Google Analytics este numărul de persoane care au vizitat site-ul nostru.

1612074015 712 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Pagina principală Google Analytics

Valoarea implicită este în ultimele 7 zile, dar puteți schimba intervalul de timp în colțul din stânga jos al panoului.

Acest lucru oferă, de asemenea, o perspectivă rapidă asupra modului în care s-a schimbat numărul de persoane de la perioada anterioară (cele 7 zile anterioare în acest exemplu). După cum putem vedea aici, numărul de persoane din această săptămână a crescut cu 13,9%, ceea ce este o veste minunată pentru canalul YouTube Routech, dovedind că orice au făcut a funcționat.

Cum găsesc oamenii canalul nostru?

Deci, cum ne dăm seama dacă strategiile pe care le folosim (cum ar fi SEO) pentru a atrage oamenii pe canalul nostru sunt eficiente? Analizând traficul nostru de căutare organică.

Navigând la Sursă / mediu raportează vizitând Achiziţie, Tot traficul, apoi Sursă / mediu, putem vedea ce surse oferă cel mai mult trafic canalului nostru YouTube.

1612074015 493 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Raport sursă / mediu în Google Analytics

Dând clic în google / organic, putem vedea, de asemenea, cum sa schimbat acest lucru de-a lungul timpului.

1612074016 260 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Raport organic de trafic Google în Google Analytics

În timp ce analiza unei singure săptămâni nu este cea mai eficientă, posibilitatea de a spune cum s-a schimbat traficul organic în mai multe săptămâni vă va putea spune dacă strategia dvs. funcționează.

Din ce site-uri și pagini provin oamenii?

Navigând la Recomandări raportează mergând la Achiziţie, Tot traficul, și apoi Recomandări, putem vedea că cea mai mare parte a traficului de recomandare pentru Routech YouTube este de la Routech.org în sine.

1612074017 726 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Trafic de recomandare care arată freecodecamp.org ca cel mai înalt referrer în Google Analytics

Dar să spunem că vrem să vedem din ce pagini vin acele recomandări. Putem afla acest lucru dând clic pe freecodecamp.org link în vizualizarea de mai sus, unde putem vedea o defalcare completă a paginilor care oferă canalului cel mai mult trafic.

1612074017 548 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
pagini de recomandare freecodecamp.org pe Google Analytics

Ce caută oamenii pe canalul meu?

După înființare Cautarea site-ului în contul dvs. Google Analytics, veți putea obține o perspectivă mai bună asupra modului în care oamenii caută efectiv pe site-ul dvs.

1612074018 938 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Raport privind termenii de căutare în Google Analytics

Aici putem vedea ce cuvinte cheie doresc să vadă cel mai mult oamenii, ceea ce înseamnă că ne putem adapta conținutul și videoclipurile viitoare la aceste cuvinte cheie, făcând canalul nostru mai eficient.

Mai multe informații

În mod implicit, veți obține o mulțime de alte informații interesante de la Google Analytics, care sunt coapte în locul în care se află vizitatorii dvs. fizic și dacă aceștia vizitează pe un desktop sau un dispozitiv mobil.

Pentru a afla mai multe despre ceea ce puteți vedea, consultați articolul meu despre sensul Google Analytics.

Ce nu voi putea vedea?

Deși informațiile pe care le veți descoperi prin Google Analytics sunt importante, nu sunt cuprinzătoare. Există multe puncte pe care va trebui să le scufundați în propriul instrument Google Analytics pentru a le vedea.

1612074019 655 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Tabloul de bord Analytics în YouTube Studio

Analize video

Stările și acțiunile videoclipurilor nu vor fi vizibile în Google Analytics, care include lucruri precum Redare, Pauză și timpul vizionat.

Cu toate acestea, prin utilizarea Logodnă fila din YouTube Studio Analize secțiunea, putem vedea cât timp oamenii ne urmăresc videoclipurile și un grafic al Păstrarea publicului. Acest lucru ne va ajuta să determinăm performanța conținutului videoclipurilor noastre.

Abonați

Nu veți putea obține informații despre modul în care vizitatorii de pe canalul dvs. se abonează.

Vestea bună este că puteți găsi acest lucru vizitând pagina Analize din pagina YouTube Studio, apoi faceți clic pe Public filă în partea de sus.

Conectați-vă la YouTube Studio Analytics

Există multe lucruri pe care le puteți afla dacă săpați în jurul YouTube Studio Analytics. Alocați-vă timp pentru a analiza ambele soluții de raport Analytics și aflați ce informații sunt cele mai utile pentru a oferi o experiență de impact canalului dvs.

Ce altceva pot face cu YouTube și Google Analytics?

Dacă aveți un site web în afara canalului dvs. YouTube și aveți configurat Google Analytics pe acesta, puteți crea adrese URL personalizate care vă vor permite să vedeți traficul YouTube ca pe o campanie. Acest lucru este util nu numai pentru YouTube, ci și pentru orice altă sursă din care direcționați trafic către site-ul dvs. web.

1612074020 469 Cum sa configurati si sa urmariti performanta canalului YouTube cu
Crearea adreselor URL ale campaniei Generatorul de adrese URL a campaniei

Google Analytics oferă această capacitate utilizând parametrii URL atașați linkurilor. Puteți afla mai multe despre configurare și despre ce trebuie să faceți Site-ul de ajutor Google Analytics.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că nu este nevoie să vă configurați canalul YouTube cu Google Analytics pentru a utiliza această funcție.

Urmăriți cum sunt vizionate videoclipurile atunci când sunt încorporate pe site-ul dvs. web

YouTube oferă un API pe care dezvoltatorii îl pot folosi pentru a scrie JavaScript personalizat și pentru a urmări utilizarea videoclipurilor încorporate pe un anumit site web.

Folosind aceasta, putem trimite evenimente personalizate pe baza referințelor de timp sau a acțiunilor video (cum ar fi redarea și întreruperea) pentru a ne face o idee mai bună despre modul în care sunt utilizate videoclipurile de pe site-ul nostru.

Pentru a fi clar – acest lucru este valabil numai pentru videoclipurile încorporate pe site-ul dvs. și va urmări probabil utilizarea cu proprietatea Google Analytics a site-ului dvs., cu excepția cazului în care îl configurați altfel.

Verifică API-ul YouTube iFrame Player pentru mai multe informatii.

Aproape orice oferă Google Analytics în mod implicit

Puteți face o mulțime de lucruri cu Google Analytics, indiferent dacă obțineți o vizibilitate mai bună asupra locului de proveniență a oamenilor sau a locului în care se află fizic. Și prin conectarea canalului YouTube, veți obține automat aceste informații.

Cu cât mai multe resurse, cu atât mai multe informații puteți obține

Deși există avantaje atât pentru YouTube Analytics, cât și pentru Google Analytics, a avea mai multe informații vă va ajuta în cele din urmă să faceți apeluri mai bune cu privire la modul în care vă gestionați canalul și conținutul. Folosiți aceste instrumente pentru a vă ajuta să vă lansați la inevitabilul star de YouTube!