Cum să configurați și să utilizați un disc RAM în Windows

Ce sunt unitățile RAM și cum funcționează?
⏱️ 3 min read

Un disc RAM este un hard disk format din memoria RAM a computerului. Nu poate salva datele permanent, dar este incredibil de rapid. Dacă doriți să îl încercați, puteți crea un disc RAM cu software gratuit și fără un singur upgrade de computer. Acest articol va analiza modul în care puteți configura și utiliza un disc RAM pe Windows 10.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Folosind ImDisk Toolkit

ImDisk Toolkit este o aplicație pentru gestionarea unităților virtuale. De asemenea, include un utilitar care permite crearea de unități RAM.

1. Descărcați ImDisk din Sourceforge.net.

2. Instalați aplicația. Asigurați-vă că includeți toate componentele în timpul instalării.

3. Faceți dublu clic pe pictograma desktop etichetată „Configurare RamDisk”.

ram-disk-windows-002

4. Reglați dimensiunea discului în caseta din partea de sus a ferestrei. Vă recomandăm cel puțin 4 gigaocteți de stocare pentru a avea o imagine a funcționării discului.

ram-disk-windows-003

5. Faceți clic pe „OK” în partea de jos a ferestrei. Acest lucru vă va crea discul RAM, care este doar un disc virtual alocat RAM-ului computerului dvs. Procesul are loc în mod transparent, deci nu trebuie să faceți nimic.

ram-disk-windows-004

6. Dacă primiți un avertisment despre setările de închidere, faceți clic pe butonul „Setări de închidere”.

ram-disk-windows-008

Apoi deblocați panoul de setări cu parola de administrator.

ram-disk-windows-011

În cele din urmă, debifați caseta de selectare de lângă „Activați pornirea rapidă (recomandat)” și faceți clic pe „Salvați modificările” din partea de jos a ferestrei.

Pornirea rapidă accelerează procesul de pornire a computerului prin salvarea stării sistemului între complet oprit și hibernare pe hard disk. Acest lucru se întâmplă atunci când computerul scrie conținutul memoriei RAM pe un hard disk stabil. Așa cum ați putea ghici, acest lucru ar putea deranja capacitatea discului RAM de a păstra și urmări datele sale.

Cu pornirea rapidă dezactivată, cizmele ar putea dura puțin mai mult, dar este îndoielnic că veți observa multe.

ram-disk-windows-012

Dezactivarea pornirii rapide va satisface fereastra de avertizare, dar să analizăm de ce. Acest lucru va permite, de asemenea, ImDisk să salveze datele discului RAM într-un fișier imagine atunci când închideți computerul. Dacă nu, conținutul discului RAM va fi șters complet de fiecare dată, fără stocarea imaginilor salvate. De asemenea, ar dezactiva capacitatea discului RAM de a încărca conținutul anterior. Practic, unitatea ar acționa mult mai mult ca RAM și mult mai puțin ca un disc. În funcție de cazul dvs. de utilizare, acest lucru poate fi dezamăgitor sau inutilizabil.

6. Discul RAM este acum gata de utilizare. Îl puteți accesa și utiliza la fel ca orice hard disk normal, cu excepția exponențial mai rapid. Și ne referim exponențial. În timp ce un SSD ar putea oferi 300 până la 500 MB când citiți de pe disc, un disc RAM poate oferi mai mult de 5000 MB, chiar și pe stick-uri de memorie mediocre.

ram-disk-benchmark-ram-v-ssd

Concluzie

Marea întrebare despre discurile RAM este de fapt „și ce?” La cât de rapide sunt unitățile, pentru ce sunt bune? Nu puteți porni de pe unitate și nu puteți salva informații pe ele permanent.

Discurile RAM sunt cele mai populare și puternice în aplicațiile în care scrierea și citirea datelor sunt importante, dar integritatea datelor nu este. S-ar putea să vedeți discuri RAM folosite ca discuri de zgârieturi, unde programele pot efectua și salva calcule pentru redarea video și redarea efectelor. Ele ar putea fi, de asemenea, utilizate în modelarea statistică sau în orice alt sistem care ar necesita tone de date la viteze mari pentru a fi eficiente.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x