Instrumentele pentru camere de chat precum Discord și Slack sunt mai populare ca niciodată. Dar nu au fost niciodată concepute ca un loc pentru discuții sensibile sau partajarea sigură a fișierelor.

Discord a fost construit în principal pentru chat vocal în timpul jocurilor online. Și rădăcinile lui Slack se află în comunicarea corporativă.

Niciunul dintre aceste instrumente de chat nu a fost conceput cu intimitatea la bază.

Un alt instrument de chat de facto pe care o folosește mulți oameni – Twitter – a fost conceput pentru actualizări rapide de stare publică. Au abordat mesaje directe, dar nici acestea nu sunt deosebit de private.

Conform PrivacySpy – un site web care analizează politicile de confidențialitate ale marilor companii de tehnologie – niciuna dintre aceste trei opțiuni nu poate fi suficient de privată pentru dvs.

Cum sa configurati un chat de grup privat extrem de

În conformitate cu politicile lor de confidențialitate, Discord, Slack și Twitter pot fi dispuși să vă transmită datele altcuiva, fără a necesita măcar o citație sau un ordin judecătoresc.

Ar putea exista situații în care guvernul – sau chiar o corporație privată – ar putea avea acces la mesajele dvs. S-ar putea chiar să le facă publice.

Dacă această posibilitate vă deranjează, nu vă temeți. Dacă vrei cu adevărat să poți vorbi cu prietenii fără riscul ca grupul tău să fie compromis sau secretele tale să iasă la iveală, există o mulțime de opțiuni la dispoziția ta.

Acest articol vă va arăta mai multe moduri de a crea chat-uri de grup în care nicio companie nu are puterea să predea conversațiile dvs. nimănui.

Cum să conversați în siguranță folosind aplicațiile de mesagerie

În primul rând, există instrumente de mesagerie concepute de experți în securitate.

Este posibil să-l auziți pe Mark Zuckerberg vorbind despre modul în care WhatsApp și Facebook Messenger folosesc criptarea. Sau Tim Cook vorbește despre modul în care iMessage folosește criptarea.

Toate aceste trei instrumente de mesagerie sunt cu sursă închisă, deci este greu de știut cât de sigur vă criptează mesajele și cine poate intra în interiorul (și în afara) companiei.

Asta înseamnă că acestea nu sunt instrumente suficient de private pentru conversații sensibile.

Există însă instrumente de mesagerie privată cu adevărat open source. Ceea ce le oferă o responsabilitate suplimentară.

Utilizarea Signal Private Messenger pentru a discuta în siguranță

1611620587 246 Cum sa configurati un chat de grup privat extrem de
Semnalează Private Messenger în Magazinul Google Play

Signal Private Messenger are criptare end-to-end și folosește numere de verificare.

Signal oferă, de asemenea, mesaje care dispar, apeluri telefonice criptate și o mulțime de alte funcții de comunicare securizate. Și la subiectul abordat, Signal oferă chat de grup.

Semnalul este gratuit și funcționează pe iOS, Android și pe desktop. L-am folosit de câțiva ani.

Principalul dezavantaj al Signal este că trebuie să descărcați o aplicație și să vă asociați contul cu numărul dvs. de telefon. Acesta nu este un instrument de comunicare anonim. Dacă ați fi – să zicem – un jurnalist întâlnit cu surse – s-ar putea să fie nevoie să găsiți o opțiune mai sigură.

Folosind Keybase pentru a discuta în siguranță

1611620587 488 Cum sa configurati un chat de grup privat extrem de
O captură de ecran de la Keybase

Un alt instrument de mesagerie este Keybase. Acesta este un instrument de partajare a fișierelor care include și chat securizat.

Spre deosebire de Signal, Keybase stochează mesajele dvs. criptate pe serverul lor, deci în teorie este mai puțin sigur. Dar este o sursă deschisă, iar criptarea pe care o folosesc ar costa, în teorie, timp de supercomputer în valoare de miliarde de dolari pentru a sparge tehnologia actuală.

Keybase necesită, de asemenea, instalarea de software și dovedirea identității dvs. – cel mai frecvent prin realizarea de postări publice din conturile dvs. de socializare.

Dar, dacă într-adevăr doriți, chatul de grup să fie privat fără a instala aplicații …

Voi expune instrumentele pe care le-aș folosi dacă aș vrea să formez un grup în jurul unui subiect sensibil sau din interiorul unei țări cu un regim autoritar.

Și un cuvânt de avertizare – vom intra în unele lucruri adevărate de thriller de spion aici. Nimic atât de elaborat ca comunicând prin cuvinte încrucișate în ziarele zilnice, dar în mod similar ezoteric.

Cum să vă creați camera de chat privată

Dacă doriți doar să puteți discuta în siguranță fără prea mult timp de configurare, acesta este cel mai sigur instrument de cameră de chat pe care îl cunosc: LeapChat.

Această cameră de chat cu oase goale utilizează criptarea end-to-end. Criptează mesajele atât în ​​tranzit, cât și în repaus. Și decodează mesajele când ajung în browserul dvs.

Nu este nevoie să vă conectați utilizând o adresă de e-mail sau un număr de telefon – sau chiar să vă amintiți o parolă. Dacă știți adresa URL a camerei, puteți alege doar un nume de utilizator și puteți începe să conversați.

Dar singura modalitate de a cunoaște adresa URL a unei camere LeapChat este să o obțineți de la altcineva. Nu vei ghici. Deoarece adresele URL au 25 de cuvinte în limba engleză și fiecare dintre aceste cuvinte provine din lista EFF de 7.776 de cuvinte. Asta înseamnă că numărul combinațiilor posibile este de aproximativ 1 googol (10 până la puterea 100 – mai multe combinații posibile decât există atomi în universul cunoscut).

Dar un avantaj al adresei URL este o listă lungă de cuvinte în limba engleză este că îl puteți memora folosind un instrument mnemonic dacă trebuie, și îl puteți citi cu ușurință cu voce tare cuiva.

Cum să partajați în siguranță adresa URL a camerei dvs. de chat

Așadar, s-ar putea să vă întrebați – care este cel mai sigur mod de a partaja un URL către noua mea cameră LeapChat?

În acest caz, ar trebui să utilizați un fel de URL de redirecționare autodistructiv. În acest fel, chiar dacă cineva descoperă adresa URL dintr-unul din mesajele dvs. după ce ați folosit-o deja, nu va ști unde duce în cele din urmă linkul.

Puteți utiliza un serviciu open source ca One Time Secret pentru a partaja adresa URL.

Și ce zici de partajarea de fișiere? Puteți partaja în siguranță un fișier text care conține linkul către camera dvs. de chat securizată folosind Keybase sau Signal dacă doriți să le configurați.

Dar există o modalitate și mai ușoară. Oferte Mozilla un serviciu de partajare de fișiere criptat end-to-end anonim pentru fișiere de până la 1 gigabyte. Puteți chiar seta linkurile de descărcare să expire după ce le utilizați.

1611620587 958 Cum sa configurati un chat de grup privat extrem de

Cum să păstrați alunițele în afara camerei dvs. de chat

Acum aveți toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a crea un chat de grup cu prietenii dvs. cu adevărat privat, cu adevărat sigur. Dar cum identificați dacă prietenii dvs. sunt cine spun ei că sunt?

Orice organizație va avea o problemă potențială de „aluniță”.

Dacă un intrus poate reuși să intre în grupul dvs., nu contează cât de serios practicați securitatea. Ei pot face orice contramăsuri de confidențialitate pe care le spuneți să le facă și să aibă în continuare acces.

Așadar, înainte de a vă trece grupul într-o locație mai sigură, trebuie să stabiliți că persoanele din grupul dvs. sunt cine spun ei că sunt.

Presupunând că oamenii din grup ar trebui să știe cine sunt unii pe alții (și că nu este o întâlnire de oameni anonimi), am un mod destul de sigur de a realiza acest lucru. Este similar cu abordarea Keybase de a vă confirma identitatea utilizând postări publice pe social media. Dar metoda mea este și mai discretă.

Tot ce trebuie să faceți este să le cereți să își actualizeze profilul LinkedIn pentru a include un cuvânt aleatoriu, cum ar fi „pizzicato”. Apoi, puteți verifica profilul lor LinkedIn pentru a confirma că dețin controlul asupra acestuia.

LinkedIn este o rețea socială excelentă de utilizat, pentru că aproape fiecare profesionist are una. Este o problemă să creezi un cont nou și să acumulezi conexiuni și aprobări din lumea reală. Nu au nevoie să creeze o postare – își pot actualiza profilul suficient de mult timp pentru ca tu să verifici că sunt cine spun și că pot reveni la schimbarea profilului lor.

Așadar, odată ce un membru al chat-ului dvs. actual a trecut verificarea ID-ului din lumea reală, le puteți oferi o adresă URL de auto-distrugere care duce la camera dvs. LeapChat sau puteți schimba cheile de criptare Signal sau Keybase, apoi conversați acolo.

Cum să ștergeți comunitatea existentă Discord / Slack / Twitter DM

Vestea proastă este că majoritatea acestor servicii vor continua să vă stocheze datele mult timp după ce v-ați șters contul.

Chiar dacă le cereți în mod explicit să vă șteargă toate datele, nu există nicio modalitate de a ști sigur că datele dvs. au fost șterse. Este imposibil să dovediți că datele dvs. nu mai există undeva într-o copie de rezervă.

Ceea ce se face este făcut. Ceea ce se spune se spune.

Dar aveți controlul asupra a ceea ce companiile pot stoca despre dvs. în viitor.

Dacă aveți acces de administrator la vechea dvs. Discord sau un Slack, îl puteți șterge. Și chiar dacă acest lucru nu șterge de fapt toate datele din serverele lor, acesta va împiedica oamenii noi să se poată alătura grupului și să treacă prin istoricul chat-urilor. Aceasta va reduce probabilitatea ca oricare dintre secretele tale să iasă în viitor.

Puteți, de asemenea, să vă ștergeți propriile conturi din Slacks și Discords din care faceți parte. Aceasta ar trebui să elimine mesajele dvs. vechi.

Din nou, iată cum să vă migrați Slack, Discord, alte chat-uri de grup către o casă mai sigură – totul într-un singur diagramă.

1611620587 665 Cum sa configurati un chat de grup privat extrem de

Câteva instrumente bonus, dacă vrei cu adevărat să fii sigur

Navigați cu Tor

Tor înseamnă „The Onion Router”, care este o referință la utilizarea multor straturi asemănătoare cepei pentru a masca activitatea de rețea. Este gratuit, open source și destul de ușor de utilizat.

Tor se simte ca orice alt browser și are un set de caracteristici similar. Este o furcă a Firefox. Este doar puțin mai lent din cauza tuturor redirecționării pachetelor suplimentare.

Dar dacă vrei cu adevărat să navighezi pe web cu liniște sufletească, folosește Tor și va fi practic imposibil ca cineva să te urmărească.

Descărcați browserul Tor aici.

Odată ce ați instalat Tor, puteți vizita check.torproject.org pentru a verifica dacă totul funcționează corect.

Folosiți un cont Protonmail pentru e-mail

1611620587 723 Cum sa configurati un chat de grup privat extrem de

Protonmail este un instrument de e-mail axat pe confidențialitate. Știți că este sigur pentru că este elvețian. ?

Va trebui să oferiți Protonmail o adresă de e-mail reală pentru a vă crea contul, dar această adresă de e-mail va fi stocată în formă criptată.

Probabil că veți dori mai multe adrese Protonmail pentru fiecare scop.

Rețineți, de asemenea, că e-mailurile sunt stocate și pe serverele serviciului de e-mail al destinatarului. Deci, dacă trimiteți un e-mail cu cineva care are o adresă Gmail, e-mailul dvs. va fi, de asemenea, stocat pe serverele Google.

Asta e. Rămâneți vigilenți, prieteni.