Cum să configurați un microfon extern pe Mac

Cum să configurați un microfon extern pe Mac

⌛ Reading Time: 4 minutes

Dacă doriți să înregistrați muzică sau cuvinte pe Mac, veți dori un microfon de înaltă calitate. Puteți obține un microfon în zeci de stiluri. Cele mai populare sunt microfoanele pentru căști (adesea numite „căști de jocuri”), microfoane USB și microfoane standard XLR care se conectează printr-un pre-amplificator digital.

În acest tutorial vă vom arăta cum puteți configura un microfon extern pe macOS.

Conectați microfonul

În funcție de tipul de microfon pe care îl aveți, acesta se va conecta la computerul dvs. în moduri diferite. Indiferent, toate conexiunile duc la același loc: portul USB.

Cel mai simplu tip de microfon pentru conectarea la un computer este un microfon USB. Pur și simplu conectați cablul USB al microfonului la orice port USB deschis. Aceste microfoane au un cip mic pre-amplificator încorporat în șasiu, care le permite să preia audio și să emită un semnal digital.

Microfoanele pentru căști compatibile cu macOS se vor conecta prin USB sau mufa pentru căști. Oricum ar fi, este o operațiune plug-and-play. Nu ar trebui să existe nicio configurație necesară pentru ca microfonul să preia sunetul. Asigurați-vă că ați selectat microfonul ca intrare (a se vedea mai jos) înainte de al utiliza.

conectați-mic-la-mac-xlr-conector

Conectorul de microfon mai standard se numește XLR. Acest conector circular cu trei pini are un cablu XLR. Utilizatorii observatori vor observa că computerele nu au porturi XLR. Pentru asta ai nevoie de un preamplificator USB.

conectați-mic-la-mac-preamplificator

Preamplificatorul sau „preamplificatorul” este un dispozitiv USB extern care poate accepta o conexiune XLR. De asemenea, alimentează microfonul dacă microfonul utilizează „puterea fantomă” și convertește semnalul analogic al microfonului în digital. Preamplificatoarele, cunoscute și sub numele de interfețe audio, pot varia foarte mult în ceea ce privește prețul și calitatea. Focusrite Scarlett linia este populară, ieftină și eficientă.

Conectați preamplificatorul la Mac-ul dvs. prin portul USB. De obicei, dispozitivul se va conecta cu un conector USB 2.0 tip B. „stil imprimantă”. Conectați-l la preamplificator, apoi conectați celălalt capăt al cablului la Mac.

Unele interfețe audio se conectează și prin Thunderbolt. Aceste interfețe nu funcționează diferit de interfețele audio în stil USB. Folosesc doar un alt protocol de conectare și stil de conector.

Configurarea interfeței audio

Odată ce aveți toate dispozitivele conectate și pornite, este timpul să configurați interfața audio. În timp ce Windows necesită drivere pentru interfețe audio, macOS nu necesită de obicei un driver. Este pur și simplu plug and play! Acest lucru vă face viața mult mai ușoară, dar probabil că va trebui să întoarceți câteva comutatoare pentru a configura lucrurile așa cum doriți.

Deschideți panoul de preferințe „Sunet” în Preferințe sistem.

conectați-mic-la-mac-sunete-preferință-panou-1

În cadrul panoului respectiv de preferințe, veți vedea două file: „Intrare” și „Ieșire”. Faceți clic pe fila „Intrare” și găsiți microfonul sau interfața audio și setați-l ca intrare a sistemului. În timp ce majoritatea stațiilor de lucru audio digitale vă permit să selectați intrarea din aplicație, setarea intrării la nivelul sistemului simplifică procesul de înregistrare. Pentru a seta dispozitivul pentru introducere, faceți clic pe el în lista interfețelor audio disponibile.

Dacă nu vedeți interfața audio în această listă, asigurați-vă mai întâi că interfața audio este pornită și conectată corect. Asigurați-vă că este conectat direct la computerul dvs. Mac, nu la un hub USB.

De asemenea, veți dori să setați dispozitivul de ieșire în mod corespunzător. Dacă veți monitoriza microfonul de la mufa pentru căști de pe interfața audio, asigurați-vă că interfața audio este selectată în fila „Ieșire” din panoul de preferințe Sunete. Dacă veți conecta căștile la mufa pentru căști Mac, asigurați-vă că este selectat „Built-In” ca ieșire audio.

Nu încercați să înregistrați fără căști. Este dramatic mai dificil să obțineți un sunet curat în acest fel și nu veți avea nici o cale de urmărire dublă dacă alegeți acest lucru. Chiar și căștile ieftine sunt mai bune decât nimic.

Concluzie

Conectarea microfonului la Mac este un proces simplu: este practic plug and play! Dacă întâmpinați probleme la conectarea microfonului sau a interfeței audio, verificați procesul de instalare al producătorului pentru a vă asigura că nu există pași sau software special de care aveți nevoie.

Cu microfonul conectat și configurat fizic, veți avea nevoie de software-ul adecvat. Audacity este o alegere open-source populară, iar noua aplicație Voice Memos pentru macOS poate face și înregistrări audio simple pe o singură pistă.