Cum să configurați un server DLNA pentru Xbox One pe Linux

Cum să configurați un server DLNA pentru Xbox One pe Linux

Xbox One este a treia consolă de joc a Microsoft. Cu această consolă, Microsoft s-a concentrat puternic nu doar pe jocuri, ci și pe mass-media. Poate face aproape orice serviciu de streaming la care vă puteți gândi. Poate chiar să preia cutia prin cablu și să vă permită să urmăriți televizorul în timp ce jucați jocuri video.

Toate acestea sunt grozave, dar ce zici de mass-media locală? Microsoft te acoperă. Xbox One poate accepta DLNA cu aplicația sa Media Player. Iată cum puteți obține un server DLNA pentru Xbox One și să ruleze pe Linux.

Notă: deși acest ghid se concentrează pe Xbox One, același proces exact cu Minidlna poate fi aplicat pentru orice dispozitiv compatibil DLNA.

Instalarea Minidlna

Înainte de a vă putea configura serverul, va trebui să instalați aplicația responsabilă de gestionarea acestor lucruri în rețeaua dvs. Deschideți un terminal și introduceți următoarea comandă:

Trebuie remarcat faptul că minidlna este disponibil oficial doar pentru Ubuntu începând cu versiunea 15.10. Dacă utilizați o versiune ulterioară, va trebui să urmăriți un fișier de pachet .DEB. Nu folosiți Ubuntu? Sunt șanse să fie probabil în depozitul oficial al distribuției dvs. Dacă nu, verificați pkgs.org pentru a găsi fișierul pachet potrivit pentru distribuția dvs.

Configurarea directoarelor

Acum că a fost instalat programul necesar, este timpul să configurați directoare. Când configurați un server DLNA, cel mai mult îl îndreptați către folderele tradiționale „Muzică”, „Imagini” și „Videoclipuri” deja din directorul de start. Această abordare este în regulă; cu toate acestea, separarea suporturilor computerizate și a suporturilor dlna este o idee mai bună.

În terminal (Rețineți că pașii următori pot fi realizați și cu un manager de fișiere. Pur și simplu creați un folder „dlna” urmat de folderele Muzică, videoclipuri și imagini din folderul „dlna”), introduceți:

După crearea folderului dlna în directorul dvs. de acasă, introduceți-l cu cd comanda.

În folderul dlna, creați alte trei foldere numite Muzică, videoclipuri și imagini.

Odată ce directoarele au fost create, mutați fișierele media dorite pe care doriți să le accesați în rețeaua dvs. în folderele corecte.

Configurarea Minidlna

Configurarea Minidlna este destul de simplă. Doar deschideți un terminal și introduceți următoarele:

Aceasta va deschide fișierul de configurare în editorul de text Nano. Primul lucru care trebuie adăugat în „minidlna.conf” sunt locațiile directoarelor.

minidlna-minidlna-configuration-file

În Nano, coborâți până la partea din fișierul de configurare care are „# setați acest lucru la directorul pe care doriți să-l scanați”În ea. Direct sub toate cele # linii, introduceți următorul text în fișierul de configurare.

După ce ați setat directoarele în fișierul de configurare, este timpul să vă numiți serverul. Găsi “# setați acest lucru dacă doriți să personalizați numele”Parte a fișierului de configurare. Chiar sub el veți vedea „# friendly_name =” comentat. Scoateți # semnează din fața acestuia și introduceți numele dorit pentru serverul dvs. Minidlna după = semn.

Cu toate editările terminate, salvați Nano (prin apăsarea „Ctrl + O” de pe tastatură). După aceea, fugiți

pentru a actualiza baza de date a serverului, urmată de

pentru a-l începe.

Notă: de fiecare dată când doriți să utilizați Minidlna în rețeaua dvs., va trebui mai întâi să îl lansați. De asemenea, este posibil să porniți automat demonul prin systemd prin introducerea sudo systemctl enable minidlna.service în terminal.

Accesarea conținutului media pe Xbox One

Accesarea serverului media nou creat pe Xbox este destul de ușoară. Mergeți în jos în partea de jos a tabloului de bord și deschideți „Jocurile și aplicațiile mele”. După ce sunteți acolo, selectați „Aplicații” din coloana din partea stângă.

minidlna-xbox-one-my-games-and-apps

În secțiunea Aplicații, derulați până la dreapta. Ar trebui să vedeți ceva care spune „Găsiți mai multe în Magazinul Xbox”. Apasa pe el. Aceasta va afișa o casetă de căutare.

În caseta de căutare, tastați „Media Player”. Aceasta va afișa un ecran cu rezultatele căutării. În rezultate, faceți clic pe Media Player.

Dacă faceți clic pe Media Player, veți ajunge la ecranul de instalare. Doar atingeți butonul roșu de instalare și în curând aplicația va fi instalată pe Xbox One.

minidlna-xbox-one-media-player-app-store-screen

Cu aplicația instalată, butonul roșu de instalare se va transforma într-un buton de lansare. Faceți clic pe acesta pentru a lansa playerul media.

Când aplicația se deschide, ar trebui să vă vedeți serverul DLNA imediat și ar trebui să arate ca imaginea următoare.

minidlna-xbox-one-media-player

Doar faceți clic pe serverul dvs. care este listat în aplicația Media Player și veți putea accesa tot ce ați partajat cu aplicația Minidlna. Totul este separat de secțiunile Muzică, Video și Imagine respectiv din aplicație.

minidlna-xbox-one-media-player-folders

Concluzie

Nu este un secret faptul că consolele de jocuri video au început să se concentreze pe alte lucruri în afară de jocuri. Cu cea mai recentă Xbox One, este plăcut să vedem că consola are suport pentru serverele media homespun. Să sperăm că a patra Xbox va avea suport pentru servere media mai complexe în loc de doar DLNA.

Îți folosești consola de jocuri video și pentru consumul de materiale media? Spuneți-ne mai jos!

Scroll to Top