Pandemia globală a avut efecte pe scară largă, nu doar în modul în care mergem la serviciu sau ieșim să mâncăm, ci și în modul în care socializăm și ne conectăm în comunitățile noastre locale de tehnologie.

Ce impact are acest lucru asupra călătoriilor noastre și ce putem face pentru a profita din plin de climatul actual?

Trăind într-o lume de pandemie

Majoritatea vieților noastre s-au schimbat rapid. În timp ce mulți din comunitatea tehnologică sunt destul de norocoși să poată lucra de acasă, pandemia a schimbat modul în care comunicăm și socializăm.

Acolo unde anterior ne puteam bucura de o mâncare la un restaurant, acum nu avem această opțiune și trebuie să comandăm mâncare. Acolo unde am putut cândva să mergem la o întâlnire lunară și să auzim despre tehnică în legătură cu o pizza gratuită, acum ne uităm practic când plătim propria pizza.

Cum ne afectează acest lucru ca dezvoltatori?

Deși este dificil să nu poți merge să întâlnești persoane în persoană la întâlnirea ta locală, a fi pus în carantină are efecte diferite asupra diferitelor persoane.

Meetupurile și conferințele sunt distractive. A putea comunica cu ceilalți și a construi relații reale cu ceilalți ne ajută pe toți să creștem atât personal, cât și profesional. Este o modalitate bună de a face rețea și de a-ți face prieten în același timp.

Mutarea acestor evenimente online înseamnă că conexiunea personală nu va fi aceeași. În timp ce o întâlnire ar avea în mod tradițional ceva timp social, acum primim un feed într-o singură direcție al vorbitorului vorbitorului, cu poate ocazia de a sta cu oamenii în chat.

Unde ne lasă asta?

Acest lucru poate fi greu de rezolvat, dar nu îi afectează pe toți la fel. Unii dintre noi ar putea fi capabili să meargă confortabil să întâlnească alții la o întâlnire locală, dar unii dintre noi, ca și mine, ne luptăm cu evenimente personale. Anxietatea este reală și ne poate reține și ne poate împiedica să fim noi înșine.

Faptul că aceste evenimente sunt acum online deschide aceste comunități persoanelor care ar fi putut fi prea incomode pentru a participa la un eveniment în persoană. În loc să ne simțim prea timizi pentru a conversa în timpul perioadei de socializare, suntem în continuare capabili să ținem conversații în timp real, dar prin Slack sau Discord.

Ce putem face pentru a profita de circumstanțele noastre?

Există două perspective principale de luat în considerare atunci când ne dăm seama ce putem face pentru a împuternici oamenii din comunitățile noastre – organizatorii și participanții.

În calitate de organizatori, ar trebui să încercăm să oferim mai multe oportunități pentru ca ceilalți să fie sociali, fie că menținem o comunitate prin instrumente precum Slack sau Discord sau invităm pe alții să comunice în timpul evenimentului.

În timp ce unele întâlniri online se deschid pentru întrebări sau interacționează cu chat-ul, altele nu, și se simte pur și simplu ca și cum ai viziona un videoclip pe Youtube.

În calitate de participanți, ar trebui să încercăm să profităm de evenimentele organizate online încercând să comunicăm mai mult cu colegii noștri. Deși ar putea fi dificil să vorbești personal, trimiterea unui DM sau împărtășirea gândurilor prin chat este o barieră mai mică de intrare.

Cum ne poate ajuta acest lucru pe termen lung?

A fi mai social ne poate ajuta într-o varietate de moduri – ne ajută să creștem individual și să ne învețe din experiența celorlalți. Dar ne poate ajuta și profesional.

Faptul este că – dacă nu cunoști pe nimeni, ești doar o altă persoană pe lista a mii de solicitanți. Fie că întâlnești pe cineva la un întâlnire sau ai avut o conversație rapidă cu el într-un DM Twitter, există o conexiune personală.

Folosiți această conexiune personală în avantajul dvs. Aceasta ar putea fi diferența dintre dvs. și un alt candidat care nu a spus nimic. Ar putea însemna mai multe oportunități pe termen lung, atunci când persoana respectivă se gândește la tine pentru următoarea deschidere a unui loc de muncă.

Dar, de asemenea, poate însemna un nou prieten. Nu va deschide întotdeauna ușa acestui nou loc de muncă, dar experiențele și interesele comune împărtășesc oamenii și această conexiune aduce valoare.

Aplicarea acestor lecții în viitor

În general, noi, ca comunitate, trebuie să continuăm să ne unim și să ne ajutăm reciproc să creștem. Cu cât ne susținem reciproc, cu atât putem oferi mai multă valoare care are impact asupra lumii.

Când virusul într-o zi dispare și începem să ne întâlnim din nou în persoană, să nu uităm lecțiile pe care le-am învățat despre construirea comunității.

Să ne asigurăm că continuăm să îi facem pe toți să se simtă bineveniți și capabili să fie implicați, indiferent dacă sunt cei din publicul fizic sau cei care participă la fluxul live.

Asigurați-vă că interacționați cu ambele segmente de public și lăsați participanții virtuali să simtă că sunt incluși în conversație. Răspundeți la întrebările pe care le trimit în chat. Trageți-le în sus pe ecran pentru a pune o întrebare.

Suntem cu toții împreună, să continuăm să construim cea mai bună comunitate pe care o putem.