Cum să construiești o fermă eficientă de fier în Minecraft

How to Make an Iron Farm in Minecraft
⏱️ 18 min read

În Minecraft, construirea unei ferme de fier poate fi foarte utilă pentru a obține materialul necesar pentru a crea unelte și arme mai bune. Pentru a începe, trebuie să găsești un loc în care să construiești ferma. Cea mai bună opțiune este să găsești un loc lângă un râu sau un lac, unde poți găsi minerale de fier. Apoi, trebuie să alegi un design pentru ferma ta și să construiești structura de susținere. Odată ce ai construit structura, trebuie să decizi cum să aduni fierul. Poți să-l colectezi manual sau să-l aduni cu ajutorul unor canale de apă pe care le poți instala în jurul zonei de minare. În cele din urmă, trebuie să ai grijă să protejezi ferma de atacurile monștrilor prin plasarea unor lanterne sau blocuri de piatră în jurul zonei de minare. În final, cu puțin efort și strategie, poți crea o fermă de fier eficientă și puternică în Minecraft.

Indiferent dacă ai început sau ai avansat în Minecraft, fierul este unul dintre cele mai fiabile minereuri din joc. Fierul este ușor de găsit, permite o actualizare solidă la instrumentele de bază și, ca bloc, vă ajută să creați case Minecraft unice. Din păcate, ca și alte minereuri minecraft, puteți găsi doar o cantitate limitată de fier într-o anumită zonă. Trebuie să te aventurezi mai departe în lumea ta pentru a colecta mai mult fier. Din fericire pentru tine, suntem aici pentru a pune capăt acelei căutări minuțioase. Trebuie doar să înveți cum să faci o fermă de fier cu acest ghid pas cu pas și nu va mai trebui să cauți niciodată fier. Nu mai este nevoie de minerit. Sună interesant, nu? Deci, să nu mai pierdem timpul și să aflăm cum să construim o fermă de fier în minecraft.

Faceți o fermă de fier în Minecraft (2022)

Ca structură, o fermă de fier din Minecraft are multe segmente individuale. Vom acoperi fiecare dintre etapele construcției în secțiuni separate, împreună cu mecanica din spatele acestei ferme. În primul rând, să începem prin a afla cum funcționează o fermă de fier în Minecraft.

Cum funcționează o fermă de fier în Minecraft?

În Minecraft, există două metode de colectare a fierului. Cea mai dificilă cale este să găsești și să exploatezi minereuri de fier. Și cel mai brutal mod de a obține fier este uciderea Golemilor de Fier. După cum sugerează și numele, toate golem-urile de fier sunt făcute din fier și pică lingouri de fier la moarte. Acesta este același mecanic care permite fermei noastre automate de fier să funcționeze.

O fermă de fier din Minecraft generează golem de fier la fiecare câteva secunde și îi omoară pentru a colecta lingouri de fier. Jucătorul nu trebuie să joace niciun rol manual în funcționarea sa. Trebuie doar să iei fierul de călcat și totul se întâmplă automat.

Mecanica de generare a golemului de fier

Golemii de fier apar în mod natural în interiorul sătenilor. Dar dacă doriți să le generați manual, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:

 • trei săteni
 • Trei paturi pentru ca sătenii să doarmă
 • Un zombi care să sperie sătenii și să declanșeze apariția Golemului de Fier.

Deci, în termeni simpli, un Golem de Fier apare atunci când există cel puțin trei săteni speriați într-o zonă în care pot dormi. De asemenea, nu ar trebui să existe un alt Golem de Fier deja prezent în acea zonă. Având în vedere aceste circumstanțe, este întotdeauna mai bine să mutați ferma de fier departe de alte sate din Minecraft. Cu toate acestea, uciderea unui sat întreg, cu excepția a trei săteni, este, de asemenea, o opțiune.

Elemente necesare pentru a face o fermă de fier

Aveți nevoie de următoarele elemente pentru a construi o fermă de fier:

 • trei săteni
 • un zombie
 • Douăsprezece bucăți de schele sau scări (opțional)
 • Trei stive (192 de copii) din orice bloc solid (inclusiv sticla)
 • Două pistoane lipicioase
 • doi senzori sculk
 • o găleată cu apă
 • o găleată de lavă
 • patru semne de lemn
 • un buncăr
 • unu cufăr
 • unu eticheta cu numele

Toate articolele menționate mai sus sunt de bază și ușor de colectat. Puteți găsi săteni, cufere și blocuri solide în satele Minecraft. Aceleași sate pot genera zombi și noaptea, așa că este și asta variat.

pistoane lipicioase

(sus) Crearea rețetei cu piston | (mai jos) Rețetă de fabricare cu piston lipicios

Pentru a face un piston lipicios, trebuie să combinați bile de slime cu un piston normal. Între timp, rețeta de creație pentru un piston obișnuit constă dintr-o bucată de praf Redstone, patru blocuri de pietruire, trei scânduri de lemn și un lingou de fier.

cuburi

Cub în Rețeta Minecraft

Puteți crea o găleată în Minecraft combinând trei lingouri de fier pe o masă de lucru. Apoi, pentru a începe cu o fermă de fier, trebuie să folosiți o găleată cu apă și lavă pentru a colecta acele lichide.

senzor de ascundere

Senzor Sculk în biomul întunecat adânc

Senzorul Sculk este un bloc Sculk puternic care apare doar în Deep Dark Biome care a fost introdus în actualizarea Minecraft 1.19. Deoarece nu sunt unice pentru orașele vechi, puteți găsi cu ușurință un senzor de sculk departe de înfricoșătorul nou Warden al mafiei. Dar trebuie să folosiți o sapă cu un fermecat de atingere de mătase pentru a o rupe pentru a obține acest bloc. În caz contrar, senzorul de sculk va fi distrus atunci când se rupe.

Semn

Crearea unei rețete de semne

Semnele sunt ușor de creat în Minecraft. Trebuie pur și simplu să combinați șase scânduri de lemn cu un băț pentru a obține trei semne deodată. Utilizați rețeta de crafting prezentată în captura de ecran de mai sus.

Hopper

Crearea unei rețete de Hopper

Hopper este unul dintre cele mai utile blocuri de utilitate din Minecraft. Fără el, ferma noastră de fier nu poate funcționa corect. Pentru a crea un Hopper, trebuie să combinați cinci lingouri de fier cu un cufăr folosind rețeta de mai sus.

eticheta de identificare

Etichetele de nume sunt obiecte rare în Minecraft care permit jucătorilor să dea un nume oricărei mafie din joc. Din păcate, nu există nicio modalitate de a le face. În schimb, trebuie să te aventurezi în lumea Minecraft pentru a le găsi. Etichetele cu numele apar adesea în cuferele temnițe, puțuri de mine și conace din pădure. Dar puteți obține și etichete prin comerț cu sătenii bibliotecari și pescuind în râuri și oceane.

Cum să faci o fermă de fier

Ferma de fier din Minecraft este alcătuită din mai multe componente interdependente. Pentru a facilita înțelegerea pașilor, am adăugat secțiuni de tutorial dedicate pentru toți. Asigurați-vă că respectați secvența generală pe măsură ce construiți fiecare componentă individuală.

zona satenilor

Trebuie să prindem cel puțin trei săteni într-o structură plutitoare pentru a controla locația de apariție a Golemului de Fier. Urmați acești pași pentru a crea această structură:

1. Pentru a începe, creați un turn care poate fi urcat pentru a construi o structură. Puteți folosi scări cu blocuri solide sau schele pentru sarcină. Asigurați-vă că turnul este cel puțin 12 blocuri înalt.

turn de schele

2. Apoi, folosiți turnul pentru a construi o platformă care acoperă cel puțin o suprafață de 7 x 7.

Baza pentru zona fermierului din Minecraft Iron Farm

3. În cele din urmă, construiți a Bord înalt de 2 blocuri care înconjoară acea structură și a pus trei paturi înăuntru. Această chenar trebuie să fie internă și nu poate extinde zona platformei pe orizontală. Apoi, așezați trei paturi pentru ca sătenii să doarmă.

camera satenilor cu paturi

zona zombie

Sătenii trebuie să vadă zombiul pentru ca un Golem de Fier să apară. Dar ar trebui să poată înceta să-l mai vadă, astfel încât să poată dormi noaptea, astfel încât mecanicul să poată continua să lucreze. Nu contează cât timp dorm. Având în vedere asta, am creat cea mai simplă cușcă activă pentru un zombi.

1. Mai întâi, alegeți orice colț al platformei săteanului și plasați trei blocuri pe părțile laterale creați o mică limită superioară a unui bloc.

colțul cuștii pentru zombi

2. Apoi, spargeți două blocuri care sunt situate deasupra noului bloc de graniță la marginea zonei săteanului și pune pistoane lipicioase în spațiile goale (după cum se arată mai jos). Aceste pistoane trebuie să fie orientate spre interior.

pistoane lipicioase în minecraft iron farm

3. Apoi, plasați a senzor de scufundare deasupra fiecărui piston lipicios Vibrațiile de la săteni și zombi vor menține senzorii aprinși și, la rândul lor, pistoanele lipicioase active.

Senzor Sculk cu pistoane lipicioase

4. În cele din urmă, plasați un bloc solid împingabil deasupra blocului central de pe marginea cuștii pentru zombi. Pistoanele lipicioase îl vor împinge să se ascundă și să arate zombiul sătenilor.

Cușcă zombi activă în Ferma de fier din Minecraft

Mulți constructori creează și mecanisme complexe Redstone pentru cușca zombi. Dar puteți folosi senzorul sculk pentru a ocoli același lucru.

Zona de naștere a Golemului de Fier

Structura finală a fermei de fier din minecraft este zona de spawn pentru Iron Golems și, din păcate, zona lor de ucidere, de asemenea. Urmați acești pași pentru a crea zona perfectă pentru uciderea și colectarea articolelor din fermă de fier:

1. Pentru a începe, creați un acoperiș peste structura sătenilor și adăugați un limita internă de trei blocuri înălțime până la acoperiș.Veți obține o platformă asemănătoare cu zona sătenilor.

Zona de naștere a Golemului de Fier

2. Deci, pune apa intr-un colt a platformei Va curge automat și va acoperi cea mai mare parte a zonei, lăsând gol doar colțul opus. Adăugarea unui acoperiș la această platformă udată este opțională.

Apă în zona de apariție a Golemului de Fier

3. Apoi, înlocuiți blocul de colț cu un buncăr. Asa de, loc două semne chiar deasupra buncărului. Unul va fi atașat de perete, iar celălalt va fi plutitor. Trebuie să apăsați butonul de ghemuire pentru a plasa cu ușurință al doilea semn în timp ce vă uitați la primul.

Două semne deasupra unui buncăr

4. În cele din urmă, plasați încă două semne pe blocurile de margine care sunt chiar deasupra blocurilor adiacente colțurilor goale. Asa de, puneți lava deasupra celor două semne originale. Vă sugerăm să încercați să reproduceți configurația din imaginea de mai jos.

Cum să faci o fermă de fier în minecraft

5. Acum, ori de câte ori golem-ul de fier apare în fluxul de apă, acesta va fi împins în lavă. Acolo, încet va înceta să mai existe și va scăpa lingouri de fier.

Arderea golemului de fier cu lavă Cum să faci o fermă de fier în Minecraft

6. Pentru a colecta lingourile de fier, puteți verifica buncărul pe care l-am amplasat pe platforma superioară. Sau, pentru a-ți ușura viața, poți și tu conectați un cufăr pentru o colecție mai organizată în ferma ta de fier în minecraft.

Cufăr pe un perete Cum să faci o fermă de fier în Minecraft

Cum să aduci zombi și săteni la fermă

Căi simple pentru ca mobs să urce Cum să faci o fermă de fier în Minecraft

O problemă comună cu care se confruntă jucătorii atunci când creează ferme bazate pe mafioți este transportul mafioților în locațiile lor specifice. Deci, iată câteva remedii rapide pentru același lucru.

 • vagoane: Cea mai ușoară modalitate de a transporta zombi și săteni la o fermă de fier este să-i pui pe cărucioare de mine. Puteți crea apoi o cale ferată simplă care duce la o deschidere către locații dedicate.
 • scutura: Dacă nu doriți complexitatea vagoanelor miniere, puteți, de asemenea, atrage mulțimea în locul lor special, creând o cale simplă. Sătenii pot fi ademeniți prin plasarea blocurilor pe șantier. Între timp, zombii sunt mafiote ostile care urmează jucătorii în mod implicit.
 • Forta: Jucătorii care caută cea mai profitabilă metodă pot pur și simplu împinge creaturile pe calea planificată. Dar prea multe lovituri pot lovi mafioții, așa că trebuie luate precauții subtile în această metodă.

Preveniți dispariția zombiului

Dacă nu te afli în zonă sau, uneori, dacă îți reîncarci lumea, Minecraft poate face zombiul să dispară din cușcă. Pentru a preveni acest lucru, trebuie purtați o etichetă cu numele zombie. Numele pe care i-o dai nu contează. De asemenea, datorită paturilor, sătenii nu se confruntă cu astfel de probleme. Prin urmare, le puteți lăsa fără nume.

Bonus: Cum să cultivi Iron Golem

De obicei, proiectarea unei ferme de fier se încheie cu moartea unui Golem de Fier în Minecraft. Dar, cu unele eforturi de bază, puteți utiliza pur și simplu același aspect pentru a vă crea ferma Iron Golem. În loc să strângă lingouri de fier, această fermă va apărea și va colecta golemi de fier. Să trecem peste cel mai simplu mod de a face acest lucru să se întâmple.

Groapa Golem de Fier

După cum știți, apa poate încolți golemi de fier. Deci, folosind aceeași mecanică, trebuie doar să creați o deschidere la limita structurii. Apa va împinge Golemii de Fier într-un colț și apoi le va doborî din structură prin această deschidere. Apoi trebuie pur și simplu să adăugați o fântână adâncă cu apă la locul de aterizare. Fântâna va colecta golemi, iar apa îi va proteja de daunele căzând.

Groapa de golem de fier Cum să faci o fermă de fier în Minecraft

Odată ce un golem se află în groapă, îl poți transporta în afara fermei folosind plumb, apă curentă sau doar momeală prin gloanțe ostile. Dacă le lași pe loc, golemii de fier suplimentari pot împiedica rata de apariție a fermei tale.

Întrebări frecvente

Cât de departe ar trebui să fie ferma mea de fier de un oraș?

Ferma ta de fier din Minecraft trebuie să fie la cel puțin 64 de străzi de cel mai apropiat oraș și un alt Golem de Fier.

Cât de înaltă ar trebui să fie ferma mea de fier?

Zona principală de apariție pentru Iron Golems ar trebui să fie la cel puțin 20 de blocuri deasupra solului. În caz contrar, mafia ar putea apărea sub ferma ta.

Pe ce blocuri nu pot apărea golemii de fier?

Un Golem de Fier nu poate apărea din aer, zăpadă, lavă, apă și alte blocuri nesolide.

Faceți o fermă de fier în minecraft 1.19 chiar acum

Indiferent dacă doriți o armată de Golemi de Fier sau cea mai mare colecție de fier din lume în Minecraft, ghidul nostru este aici pentru a vă servi. Și datorită designului său simplu, îl puteți folosi și cu alte mafiote Minecraft. Doar asigurați-vă că faceți modificările necesare. Dar dacă vrei ceva și mai eficient decât fermele, doar cele mai bune moduri de minecraft te pot ajuta. Acestea fiind spuse, ce ai de gând să faci cu ferma ta de fier în Minecraft? Spune-ne în comentariile de mai jos!

Fierul este unul dintre cele mai importante materiale în Minecraft și poate fi găsit în moduri diferite. Cu toate acestea, unele dintre aceste moduri sunt greu de realizat sau se bazează pe noroc. O cale mai bună este de a construi o fermă de fier, care poate fi realizată relativ ușor și care îți furnizează suficient fier fără a mai fi nevoie să-l cauți manual. În acest ghid pas cu pas, îți vom arăta cum să construiești o fermă de fier eficientă în Minecraft.
Încheiem și această postare plină de tehnologie și inovație. Ne revedem curând cu informații noi și interesante din lumea digitală. Până atunci, nu uitați să rămâneți conectați și să explorați mereu noile tehnologii care ne înconjoară. Succes în tot ceea ce vă propuneți!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x