Cum să construiești un dozator în Minecraft: Ghid pas cu pas.

How to Make a Dispenser in Minecraft
⏱️ 10 min read

În Minecraft, un dozator este un dispozitiv care eliberează obiecte sau substanțe în cantități controlate. Pentru a face un asemenea dispozitiv, este nevoie de adunarea unor materiale, cum ar fi piatră și ardezie pentru componente de bază, un arc și săgeți pentru a activa dozatorul, precum și obiecte pentru a fi introduse în dispozitiv, cum ar fi sămânță, apă sau alte resurse.

Pentru a face propriul tău dozator, începe prin a angaja foarfecele și piatra pentru a face componentele de bază. Apoi utilizează arcul și săgețile pentru a activa dispozitivul și determină modul în care dozatorul eliberează substanțele. Pentru a alimenta dozatorul cu obiectele potrivite, împachetează și depozitează întâi aceste obiecte într-un alt bloc, cum ar fi un butoi sau un sertar, și apoi adaugă blocul respectiv în interiorul dozatorului.

Tehnica de construcție a dozatorului poate varia în funcție de preferințele și abilitățile jucătorului, în funcție de resurse și alți factori. Cu puțină experiență și dibăcie, poți crea cu ușurință propriul tău dozator în Minecraft.

În lumea Minecraft, majoritatea lucrurilor trebuie să faci manual. Are sens în ceea ce privește fabricarea și construcția, dar când vine vorba de protecție și luptă, lucrurile pot scăpa cu ușurință de sub control. Din fericire, trebuie doar să înveți cum să faci un dozator în Minecraft pentru ajutor suplimentar. Odată gata, acest bloc poate trage proiectile, plasa anumite blocuri și poate face mult mai mult pentru a-ți lua câteva sarcini de pe mâini. În timp ce ne concentrăm pe același lucru, ghidul nostru va trece peste cele mai bune utilizări pentru un dozator în Minecraft, împreună cu procesul său de fabricare. Tot ce trebuie să faceți este să planificați cele mai bune idei de case Minecraft care să se potrivească cu dozatorul dvs. Acestea fiind spuse, haideți să încetăm să ne batem prin tufiș și să învățăm cum să facem un dozator în Minecraft.

Realizarea și utilizarea unui distribuitor în Minecraft (2022)

Dozatoarele au o varietate de interacțiuni cu articole și mecanisme de joc, motiv pentru care am împărțit ghidul nostru în diferite segmente pentru confortul dvs. Utilizați tabelul de mai jos pentru a explora fiecare dintre aceste secțiuni și pentru a afla totul despre fabricarea și utilizarea unui dozator.

Ce este un dozator în Minecraft?

Un dozator este un bloc solid în Minecraft care funcționează și ca o componentă Redstone. Scopul său principal este distribuiți sau aruncați articolele când este activat. Unele dintre aceste elemente precum TNT se activează atunci când sunt aruncate. Între timp, obiecte precum săgețile sunt împușcate, similar modului în care o armă la distanță, cum ar fi o arbaletă, este împușcată în Minecraft.

Notă: Nu confundați dozatorul cu o altă componentă Redstone numită „dropper”, care își scade conținutul doar ca element selectabil de jucător. Dropperul nu poate activa sau plasa articole.

Cum să obțineți un dozator în Minecraft

Dozatoarele sunt generate în mod natural în interior piramidele junglei sau templele junglei în biomul junglei. Dar vă sugerăm să continuați să creați manual dozatorul, deoarece capcanele din aceste structuri pot fi periculoase.

Cum să activați un dozator

Ca și în cazul altor componente Redstone, trebuie să utilizați un declanșator pentru a activa dozatorul. Acești factori declanșatori pot include:

 • componente de putere cum ar fi torțe de piatră, blocuri de piatră roșie, etc
 • Repetoare Redstone și comparatoare Redstone activate
 • Praf de piatră roșie împuternicită
 • Pârghie, fir declanșator, buton, bloc țintă și altele declanșatoare
 • Cvasi-conectivitate (numai Java)

Minecraft oferă o varietate de moduri de a vă activa componentele Redstone. Dar dacă doriți un exemplu bun de utilizare a dozatoarelor, puteți consulta ghidul nostru despre cum să faceți o fermă de albine în Minecraft. Utilizați un dozator pentru o sarcină importantă de automatizare în fermă.

Elementele necesare pentru realizarea unui dozator

Pentru a face un dozator în Minecraft, aveți nevoie doar de următoarele patru articole:

 • 7 blocuri pietruite
 • 1 bucată de piatră roșie Praf
 • 1 arc
 • Masa de lucru (pentru a combina elementele)

Piatra este unul dintre cele mai comune blocuri din lumea Minecraft. Îl poți sparge cu un târnăcop pentru a obține 7 blocuri de pietruire în joc. În comparație cu piatra, Redstone este puțin mai greu de găsit și de obicei apare sub pământ. Puteți folosi ghidul nostru de distribuție a minereului Minecraft pentru a găsi Redstone în cel mai scurt timp.

face o plecăciune

Cu piatra roșie și pietruite sortate, trebuie doar să creați un arc pentru a obține toate ingredientele pentru a crea un distribuitor în Minecraft. Pentru a face un arc, așezați 3 frânghii și 3 bețe în zona sa de producție. Puteți găsi locația acestor ingrediente în captura de ecran cu rețeta de crafting de mai jos.

Rețetă de creație pentru un arc

Minecraft Dispenser Crafting Rețetă

Odată ce aveți toate ingredientele, trebuie doar să le combinați pentru a face un dozator în Minecraft. Iată cum procedați:

1. Locul întâi 3 blocuri pietruite în primul rând a zonei de producție.

2. Apoi plasați arc în celula din mijloc din al doilea rând și a bucată de praf Redstone în celula din mijloc din rândul cel mai de jos.

2. După aceea, așezați pietrele rămase pe fiecare parte a arcului și praful Redstone în al doilea și al treilea rând. Și voilà, ați creat cu succes un distribuitor în Minecraft.

Pregătirea rețetei pentru dozator

Cum se folosește un dozator în Minecraft

După pregătirea dozatorului, trebuie umple-l cu elemente vrei să faci fără Puteți să faceți clic dreapta sau să utilizați tasta de acțiune secundară de pe distribuitor pentru a vă deschide inventarul. În ceea ce privește articolele, am acoperit o listă de articole potrivite în secțiunea următoare. Odată plin, trebuie doar să utilizați oricare dintre mecanismele Redstone menționate mai sus pentru a activa dozatorul.

Odată activat, puteți utiliza dozatorul în următoarele scopuri:

 • Pentru a echipa rapid armura
 • Pentru sistemele de securitate care lansează proiectile către inamici
 • Pentru a plasa mai multe găleți, cărucioare și alte entități acolo unde este necesar
 • Pentru a crea ferme automate
 • Pentru a crea un sistem automat de distribuire a articolelor pentru a obține articole fără a deschide un cufăr

Ce articole pot fi puse în interiorul unui dozator?

Din punct de vedere tehnic, puteți pune orice articol din joc în interiorul dozatorului. Dar dacă nu este un articol din lista de mai jos, va acționa doar ca un articol aruncat.

Articole Acțiune
Armura și Elitra Echipat de jucător sau entitate care stă lângă distribuitor
Suport armura* Amplasat în direcția în care este îndreptat dozatorul
Săgeată, Săgeată spectrală, Săgeată ascuțită și Trident Tras cu viteză normală
Barcă Poziționat ca vehicul dacă există apă în fața dozatorului
făină de oase Se folosește ca îngrășământ dacă este aruncat pe o cultură.
Ou, sticla de descântec și bulgăre de zăpadă Aruncat
Lingering Potion și Splash Potion Acționează ca o sticlă de poțiune aruncată.
Găleată* Ridicați focul sau apa dacă sunt goale; eliberați conținutul său dacă este plin
Sarcina de foc Comportă-te ca o minge de foc
racheta cu artificii Împușcat într-o manieră asemănătoare cu a fi împușcat cu o arbaletă
silex și oțel Porniți sau activați blocul din fața dvs.
vagon Amplasat dar numai dacă există șină în față
Capete Echipat de către jucător sau entitate cu slotul pentru cască gol; poate fi folosit pentru a genera mafiote precum Iron Golem
T.N.T. Puneți un TNT aprins
Foarfece* A recoltat entitatea sau blocul care poate fi recoltat
Sticla de sticla lichid compatibil umplut
Armura de cai* Echipat de cal în fața dozatorului.
Covor* Așezat deasupra unei lame îmblânzite sau a oricărui bloc.
Șa și piept* Echipat de mafiote îmblânzite compatibile
piatra luminoasa Ancoră de reapariție încărcată
Sticlă de apă blocul de pământ s-a transformat în noroi

*Funcționalitatea completă a acelei acțiuni este disponibilă numai în ediția Java

Realizarea și utilizarea unui distribuitor în Minecraft

Cu asta, acum sunteți gata să duceți construcția Redstone la următorul nivel, făcând un distribuitor în Minecraft. Dar trebuie să ai grijă să nu activezi dozatorul ca pe o armă în timp ce stai lângă el. Cu toate acestea, dacă utilizați cele mai bune descântece de armură Minecraft, oricum nu vă pot face prea multe daune. În ceea ce privește ideile interesante de construcție, puteți începe prin a construi o fermă automată Allay în Minecraft pentru a începe. Mai târziu, puteți încerca mai multe idei și puteți concura cu unele dintre cele mai bune hărți din Minecraft. Dar dacă toată această muncă Redstone ți se pare descurajantă, poți oricând să folosești cele mai bune moduri Minecraft. Asigurați-vă că instalați Forge în Minecraft pentru a le folosi fără probleme. Acestea fiind spuse, ce ești cel mai încântat să folosești cu un dozator? Spune-ne în comentariile de mai jos!

În Minecraft, majoritatea acțiunilor trebuie făcute manual, de la fabricarea și construcția până la protecție și luptă. Pentru a ușura aceste sarcini, există dozatorul, un bloc solid care poate trage proiectile, plasa blocuri și poate face mult mai mult. În acest ghid, am discutat despre ce este dozatorul în Minecraft, cum se face și se activează, ce articole pot fi puse în interiorul său și cum poate fi utilizat. De asemenea, am vorbit despre exemple de utilizare, cum ar fi crearea unei ferme automate de albine și cum poate fi integrat în construcții complexe. În final, am menționat și opțiunea de a utiliza moduri pentru a ușura utilizarea dozatorului și a altor elemente din joc.
Încheiem încă o postare de pe blogul nostru de tehnologie cu gândul că am reușit să vă oferim informații valoroase și interesante. Sperăm că ați găsit ceea ce căutăți și suntem bucuroși să vă avem ca cititori fideli. Ne revedem curând cu noi subiecte, până atunci, să aveți o zi tech-cool! 🤖💻📱

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x