Cum să construiești un raft cizelat în Minecraft 1.20 – ghid pas cu pas

How to Make a Chiseled Bookshelf in Minecraft 1.20
⏱️ 8 min read

Minecraft este un joc foarte popular și încântător, care ne oferă posibilitatea de a construi tot ce ne trece prin minte. Un raft cizelat poate fi un accesoriu ideal pentru a aranja obiectele în joc, așa că astăzi vom învăța cum să-l facem.

Pentru a face un raft cizelat, trebuie să ai patru scânduri de stejar și două pietre. Înainte de a începe să le unești, este important să ai o tocătoare, deoarece vei avea nevoie să faci raftul cizelat cu această unelte.

Pentru a face raftul, așază cele patru scânduri de stejar pe masă de lucru, în toate spațiile, exceptând cele din colțuri. Apoi, așază pietrele, una în centru și cealaltă în partea de jos, lângă scândurile din stânga și dreapta. În final, va trebui să așezi tocătoarea deasupra piesei centrale.

După ce ai așezat toate obiectele în mod corect, apasă pe butonul „craft” și deja ai un raft cizelat în Minecraft 1.20. Acum poți să-l folosești pentru a-ți organiza obiectele în joc și să fii mai organizat și eficient în aventurile tale virtuale.

Înainte de anunțul actualizării Minecraft 1.20, toate rafturile din joc erau pur decorative. Arătau ca niște rafturi de cărți, dar nu aveau nicio caracteristică pentru a stoca cărți pe ele. Singurul scop practic al acestor rafturi a fost să alimenteze masa fermecată din Minecraft. Acum, lucrurile sunt pe cale să se schimbe cu următoarea actualizare. Oricât de prost ar suna, în sfârșit poți stoca cărți pe rafturi în joc. Tot ce trebuie să faci este să îți dai seama cum să faci o bibliotecă cizelată în Minecraft și să dai viață bibliotecii tale de acasă.

Cum să creezi un raft cizelat în Minecraft (2022)

Notă: Raftul cizelat este disponibil doar ca o funcție experimentală în Minecraft 1.20 Beta și Snapshot 22w46a în acest moment. Totul, de la textura până la mecanica, este supus modificării în versiunea finală.

Ce este o bibliotecă cizelată?

Biblioteca cizelată este a bloc de stocare în minecraft care vă permite să stocați „carte și stilou”, cărți scrise, cărți obișnuite și chiar cărți fermecate. Fiecare raft poate ține până la șase cărți simultan. Numărul de cărți este afișat vizual pe biblioteca cizelată, deși nu există un indicator vizual al tipului fiecărei cărți.

De asemenea, spre deosebire de blocurile utilitare sau alte blocuri de stocare, nu există nici o interfață unică de utilizator disponibilă pentru acest bloc. În schimb, ar trebui să mergi direct la bibliotecă cizelată și să așezi cărți pe ea. Dar mai multe despre asta mai târziu.

Elementele necesare pentru realizarea unui raft cizelat

Trebuie doar să colectați următoarele articole pentru a crea un raft cizelat în Minecraft:

  • 6 scânduri de lemn (+3 pentru a face scânduri)
  • 3 placi de lemn
  • masa de mestesuguri

Poți să folosești orice tip de lemn in minecraft pentru a face biblioteca cizelată. Scândurile nici măcar nu trebuie să folosească același tip de lemn în această rețetă de meșteșug. Acum, pentru cei care nu știu, puteți obține cu ușurință scânduri plasând bușteni de lemn în zona de meșteșuguri. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați lemn de bambus în Minecraft, mai întâi va trebui să creați un bloc de bambus combinând lemnul. Apoi îl puteți transforma în scânduri. Consultați ghidul legat pentru mai multe informații.

plăci de bambus minecraft

Între timp, trebuie să plasați trei bucăți de scânduri adiacente una cu cealaltă în orice rând al zonei de lucru pentru a face plăci de lemn. Trei scânduri de lemn vă vor oferi șase plăci de lemn. Avem nevoie doar de trei plăci pentru a face un raft cizelat în Minecraft.

Rețetă de rafturi cizelate în Minecraft

După ce ați colectat toate materialele, urmați pașii de mai jos pentru a crea un raft cizelat în Minecraft:

1 În primul rând, umple rândul din mijloc a zonei de meşteşuguri cu plăci de lemn.

Trei plăci de bambus la rând

2. Deci, puneți scânduri de lemn în toate celulele rămase a zonei de producție. Trebuie să umpleți complet rândurile de sus și de jos. Și ei bine, ieșirea va fi biblioteca cizelată.

Reteta de Crafting Raft Cizelat

Cum se folosește un raft de cărți dăltuit Minecraft

Utilizarea unei biblioteci cizelate este simplă în Minecraft. Urmați acești pași pentru a vă familiariza rapid cu acest nou articol din joc:

1. Mai întâi, echipați raftul de cărți cizelat în inventarul dvs. și așezați-l pe o suprafață plană.

Rafturi Chseled plasate

2. În continuare, echipați articolul pe bază de carte pe care doriți să îl plasați pe raftul de cărți cizelat și faceți clic dreapta sau utilizați tasta de acțiune secundară pe raft. Fanta care privește direct în bibliotecă cizelată se va umple.

Raft de cărți dăltuit de umplere

3. Dacă vrei Ridică orice carte de pe raftul cizelat, trebuie să faceți clic dreapta sau să utilizați tasta de acțiune secundară. Trebuie să vă uitați la sau să indicați către cartea pe care doriți să o alegeți în timp ce faceți această acțiune. Asigurați-vă că nu aveți o altă carte în mână în timp ce faceți acest lucru.

Notă: Acest mecanic a fost introdus în cel mai recent Minecraft Snapshot 22w46a. În instantaneele anterioare, bibliotecă cizelată funcționa într-o ordine de stivă, în cazul în care ridica mai întâi cărțile care au fost plasate ultimele.

trăgând o carte dintr-o bibliotecă cizelată

Alte utilizări ale raftului cizelat

  • piatră roșie Semn: Raftul cizelat trimite un semnal Redstone bazat pe slot care este plin Slot din stânga sus trimite cel mai slab semnal Redstone, iar slotul din dreapta jos trimite cel mai puternic. Între timp, puterea semnalului crește în sloturile rămase pe măsură ce merge de la stânga la dreapta și de sus în jos.
  • piatră roșie Declanșator: Extinzând funcționalitatea Redstone, biblioteca cizelată emite un semnal de declanșare la fiecare interacțiune cu o coloană selectată. Deci, de exemplu, dacă activați slotul A, acesta va continua să trimită un semnal Redstone până când îl activați sau orice alt slot. Activarea unui alt slot crește sau scade puterea semnalului.

Realizarea și utilizarea unui raft cizelat în Minecraft

Indiferent dacă doriți să vă actualizați ideile pentru casele Minecraft sau doar doriți o nouă opțiune de stocare în joc, noul rafturi dăltuite vă ajută. Dar acestea sunt doar una dintre noile funcții interesante ale actualizării Minecraft 1.20. Puteți consulta ghidul nostru dedicat pentru a afla toate caracteristicile la care vă așteptați în următoarea actualizare. Acestea fiind spuse, crezi că rafturile sunt mai bune decât rafturile dăltuite? Spune-ne în comentariile de mai jos!

Actualizarea Minecraft 1.20 aduce o nouă caracteristică, reprezentată de rafturile dăltuite, care permit stocarea cărților în joc. Acestea sunt o alternativă practică la rafturile decorative anterioare și pot fi create utilizând un set simplu de articole. Fiecare raft poate stoca până la șase cărți și are capacități suplimentare, cum ar fi funcția Redstone. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că acesta este un element experimental și pot fi modificate în versiunea finală a jocului.
Mulțumesc că ai fost alături de mine în această călătorie prin lumea tehnologiei! Sper că postările mele ți-au fost de folos și te-au ajutat să fii la curent cu ultimele noutăți și inovații din acest domeniu fascinant. Îți doresc mult succes în viața ta profesională și personală și sper să ne reîntâlnim curând pe blogul meu! Cu multă recunoștință, [numele tău].

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x