Ori de câte ori auzi cuvântul „Bot”, probabil îți imaginezi un robot așa cum se arată în filme. Și ei sunt roboți, mai degrabă inteligenți. Dar ne referim la un alt tip de bot aici.

Putem defini un bot ca un script care poate fi utilizat pentru a automatiza anumite sarcini care sunt fie plictisitoare, fie dificile pentru oameni. Există roboți buni și roboți răi și există o linie foarte fină între ei.

Înainte de a începe, permiteți-mi să vă spun un lucru: acest tutorial discută doar partea care implică încărcarea videoclipurilor pe YouTube. Vom folosi un exemplu de videoclip aici.

Dacă creați un bot care încarcă videoclipuri în mod regulat (cum ar fi Webdriver Torso, despre care vom vorbi mai multe la sfârșitul articolului), aveți nevoie de o sursă pentru videoclip.

De asemenea, un avertisment: asigurați-vă că verificați drepturile de autor ale tuturor videoclipurilor pe care le încărcați. Versiunea botului pe care am creat-o pentru prima dată a încărcat videoclipurile altora pe YouTube – și nu vei crede ce s-a întâmplat. Am primit o serie de revendicări și avertismente privind drepturile de autor, iar canalul meu a fost în cele din urmă șters.

Deci, în acest tutorial vă voi arăta cum se face. Dar dacă doriți să îl implementați, găsiți mai întâi o sursă bună de videoclipuri pe care le puteți încărca fără probleme de copyright.

De ce Google Apps Script?

Script Google Apps este o platformă de scripting dezvoltată de google pentru a rula aplicații ușoare. Sintaxa sa se bazează pe JavaScript. Dacă știți deja Javascript, îl veți găsi foarte ușor.

Motivul pentru care folosim Google Apps Script este că face foarte ușor să construiești acest bot. Are suport integrat pentru majoritatea produselor Google, cum ar fi Gmail, Foi de calcul, Formulare și Youtube. Și este gratuit.

Prezentare generală a scriptului Google Apps

Google Apps Script are un editor online și un sistem de fișiere. Nu are nevoie de implementare, trebuie doar să vă salvați codul și acesta rulează.

Dacă deschideți editorul Apps Script, acesta va arăta cam așa:

Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
Editorul de scripturi Google Apps

La fel ca orice alt editor de text, are o bară laterală cu listă de fișiere, un meniu și spațiu pentru scrierea codului. Fișierele de cod au o extensie .gs (probabil pentru scriptul Google). Și cel mai important, tot codul trebuie să fie în interiorul unor funcții – codul anonim nu va fi executat.

Există două funcții speciale, doPost() și doGet(). După cum sugerează și numele, acestea sunt utilizate pentru gestionarea solicitărilor POST și, respectiv, GET. Nu le vom folosi aici, dar dacă doriți să creați acest bot ca un API care poate fi apelat folosind cereri HTTP, ar fi util.

Noțiuni de bază

Spre deosebire de alte tutoriale, nu vă voi spune să clonați un depozit GitHub. În primul rând, pentru că vreau să învățați și să codificați împreună cu mine. În al doilea rând, codul nu este atât de mare și trebuie să înțelegeți cum funcționează.

Aceasta este funcția care încarcă un anumit videoclip pe un canal YouTube:

function upload(url, title, description, topics) {
  try {
    var video = UrlFetchApp.fetch(url);
    YouTube.Videos.insert({
      snippet: {
        title: title,
        description: description,
        tags: topics
      },
      status: {
        privacyStatus: "public",
      },
    }, "snippet,status", video);
    return ContentService.createTextOutput("done")
  } catch (err) {
    return ContentService.createTextOutput(err.message)
  }
}

Activarea API-ului YouTube

Înainte de a rula această funcție, trebuie să activați YouTube Data API V3. Trebuie să fiți familiarizați cu ce este un API, așa că permiteți-mi să încerc să explic asta cu un exemplu.

Google Maps este un serviciu excelent. Are o mulțime de instrumente uimitoare. Să presupunem că doriți să utilizați aceste funcții în aplicația dvs., să presupunem că pentru a construi un card de invitație digital inteligent cu o hartă încorporată.

În mod normal, pentru a face acest lucru aveți nevoie de codul sursă al Maps. Dar acel cod nu este open-source. Și ar fi o prostie să oferiți cuiva cod sursă doar pentru că vrea să folosească o anumită funcție. Acolo îți vine la îndemână un API.

API-urile sau interfețele de programare a aplicațiilor sunt o modalitate pentru dezvoltatori de a permite altora să utilizeze caracteristicile aplicației dvs. fără a dezvălui codul sursă.

În acest caz, API-ul YouTube permite dezvoltatorilor să utilizeze funcțiile YouTube în aplicațiile lor sau să controleze unele canale YouTube după autentificare. Dacă aveți o idee despre ce este un API, să continuăm.

Pentru a activa YouTube Data API, navigați la Resurse> Servicii Google avansate. Veți vedea ceva de genul de mai jos. Vă poate cere să acceptați condițiile Google Cloud înainte de a continua dacă nu aveți deja un proiect configurat. Dacă vi se solicită, acceptați termenii.

1611927848 432 Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
Activarea API-ului YouTube Data

Derulați în partea de jos. Veți vedea YouTube Data API V3. De obicei, trebuie să creați un proiect Google Cloud pentru al utiliza. Dar App Script creează un proiect pentru sine, deci nu este nevoie să creați ceva separat. Activați-l și închideți fereastra pop-up. Acum ești bine să pleci.

Rularea funcției

Trebuie să lipiți codul de mai jos (la fel ca mai sus) în editorul de text și să îl salvați din Fișier> Salvare meniul.

function upload(url, title, description, topics) {
  try {
    var video = UrlFetchApp.fetch(url);
    YouTube.Videos.insert({
      snippet: {
        title: title,
        description: description,
        tags: topics
      },
      status: {
        privacyStatus: "public",
      },
    }, "snippet,status", video);
    return ContentService.createTextOutput("done")
  } catch (err) {
    return ContentService.createTextOutput(err.message)
  }
}

După salvare, trebuie să navigați la Run> Run function> Upload meniul. Va arăta cam așa:

1611927848 897 Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
Rularea funcției

Dacă faceți clic pe butonul de încărcare, veți primi un popup ca acesta:

1611927848 564 Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
Popup cere permisiunea

Acum, aici devine evidentă utilitatea aplicației Script. Aici îi puteți acorda permisiunea de a încărca videoclipuri în contul dvs. Vă va arăta avertismente că aplicația nu este verificată – dar nu vă faceți griji, acesta este un pas de securitate pe care Google îl face pentru a preveni aplicațiile rău intenționate.

1611927849 327 Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
Avertisment de securitate Google

Dar aici sunteți dezvoltatorul, astfel încât să puteți ignora avertismentul și să acordați permisiunea de la butonul Avansat din stânga jos. Vă va solicita două permisiuni, după cum se arată:

Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
Cerem permisiunea

Permisiunea de a vă gestiona contul YouTube este o permisiune serioasă. Deși este sigur în acest caz, nu acordați niciodată această permisiune niciunei aplicații în care nu aveți încredere. Acesta va oferi aplicației acces complet la contul dvs. YouTube.

Și acesta nu este doar cazul pentru YouTube. Ar trebui să fiți foarte atenți înainte de a permite domenii sensibile pe orice platformă, cum ar fi Twitter, Facebook, GitHub și alte metode de conectare socială.

După ce acordați permisiunea respectivă, funcția va fi executată. Dar nu se va întâmpla nimic deoarece nu am specificat ce ar trebui încărcat.

Aici, trebuie să dați valori variabilelor URL, titlu, descriere și etichete. Să luăm un exemplu de videoclip pentru utilizarea noastră (vă amintiți problemele legate de drepturile de autor?).

Acesta este modificatul upload() funcţie:

function upload() {
  try {
    var video = UrlFetchApp.fetch("https://www.w3schools.com/html/mov_bbb.mp4");
    YouTube.Videos.insert({
      snippet: {
        title: "Big Buck Funny",
        description: "This Is The Description",
        tags: ["funny"]
      },
      status: {
        privacyStatus: "public",
      },
    }, "snippet,status", video);
    return ContentService.createTextOutput("done")
  } catch (err) {
    return ContentService.createTextOutput(err.message)
  }
}

Puteți salva și rula din nou funcția. Puteți vedea că am schimbat adresa URL într-o adresă URL a videoclipului, titlul și descrierea au fost setate, iar etichetele sunt, de asemenea, setate ca o matrice. De asemenea, puteți seta privacyStatus la privat pentru testare.

Să vedem rezultatele:

1611927850 152 Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
Vă amintiți acele probleme legate de drepturile de autor?

După cum v-am spus la începutul tutorialului, încălcarea drepturilor de autor este o problemă importantă. Videoclipul de mai sus a fost eliminat de YouTube în câteva minute de la încărcare.

Deci, găsiți mai întâi o sursă video bună. Dacă doriți să generați videoclipuri programat, există biblioteci precum ffmpeg, dar să nu discutăm aici. Scopul acestui articol a fost de a crea un bot și am făcut-o.

Bot care încarcă în mod regulat videoclipuri

Să presupunem că găsiți o sursă pentru videoclipuri și doriți ca robotul dvs. să încarce în mod regulat videoclipuri. Google Apps Script are un serviciu Cron încorporat care vă va executa funcția la intervale regulate, cum ar fi zilnic sau o dată pe săptămână. Puteți crea un declanșator din tabloul de bord:

1611927850 205 Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
Crearea declanșatoarelor

Veți avea opțiunea de a adăuga un declanșator în partea dreaptă jos. Opțiunile vor arăta cam așa:

1611927850 413 Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
setarea declanșatoarelor

Puteți seta funcția de apelat, frecvența și alte opțiuni. Astfel am creat cu succes un Bot de încărcare YouTube.

Aceasta a fost doar o utilizare a scriptului Google Apps – îl puteți folosi pentru alte sarcini precum:

 • Modificarea formularelor Google
 • Crearea extensiilor pentru Foi de calcul Google
 • Crearea postărilor Blogger în mod programat

S-ar putea să încercați și alte proiecte, puteți face multe lucruri cu el.

Webdriver Tors

Poate că nu ați auzit despre asta, dar acest bot (sau poate un supraomenesc) a încărcat peste 70.000 de videoclipuri pe canalul său de pe YouTube într-o perioadă de timp relativ scurtă. Și, deși sunt videoclipuri generate procedural, este totuși foarte interesant.

Acestea sunt cele mai vizionate videoclipuri de pe acest canal:

1611927851 16 Cum sa construiti un bot de incarcare YouTube utilizand Google
cel mai vizionat videoclip pe canalul webdriver tors

Puteți vedea că Turnul Eiffel pe timp de noapte (care este ilegal) are cele mai multe vizualizări. Există teorii ale conspirației conform cărora acest canal este deținut de YouTube în scopuri de testare.

În orice caz, nu vă inspirați – dacă încărcați atât de multe videoclipuri, YouTube vă va suspenda cel mai probabil.

Dacă ați găsit acest lucru interesant, puteți vizita Acest articol să afle mai multe.

Răspunsul la articolul meu anterior a fost minunat – mulțumesc! Feedback-ul dvs. mă motivează să scriu lucruri noi. De asemenea, vizitați-mă acasă pe internet theabbie.github.io.