de Kevin Gardner

Cum să continuați să învățați și să deveniți un programator mai bun

Cum sa continuati sa invatati si sa deveniti un coder
Fotografie de 童 彤 pe Unsplash

Codificarea a parcurs un drum lung de pe vremea lui Robert Taylor și ARPANET și Sir Tim Berners-Lee și CERN – și continuă să avanseze. Când vine vorba de stăpânirea artei codării, există întotdeauna loc de îmbunătățire. Cu cât poți codifica mai bine, cu atât vei avea mai multe opțiuni în carieră. Este important să nu vă lăsați să vă mulțumiți cu locul în care vă aflați și să vă străduiți în mod constant să aflați mai multe și să țineți pasul cu evoluțiile și comunitatea dvs.

Următoarele sunt cinci tactici grozave pe care ar trebui să le încorporați în practicile dvs. de învățare, astfel încât să puteți deveni în mod constant un programator mai eficient.

Planificați cum veți depăși limitările și distragerea atenției

Să începem cu elementele de bază. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă crește abilitățile de codificare este să știți la ce trebuie să lucrați. Există atât de multe de învățat când vine vorba de codificare, dar fiecare programator are de obicei o anumită sarcină sau limbaj în special cu care se luptă. Știind ceea ce nu știi, uneori poate fi greu să codezi dacă nu te împingi des și încerci să faci lucruri noi.

Dacă tocmai începeți, ați putea începe cu învățarea JavaScript. Este limbajul standard al platformei web, este cel mai popular din punct de vedere al utilizării și este utilizat în mod obișnuit pentru crearea de aplicații mobile. Ați putea încerca o tabără de pregătire pentru a vă extinde setul de competențe, dar acestea pot deveni scumpe, deci vă angajați numai dacă sunteți cu adevărat investit și doriți ca cineva să se raporteze.

Ceva de luat în considerare este și locul în care codificați. Georgia Institute of Technology a lansat un studiu care a descoperit că dezvoltatorii online iau în considerare zece până la cincisprezece minute pentru a reveni în fluxul de lucru dacă este întrerupt. Planificați modul de eliminare a distragerilor controlabile precum rețelele sociale, zgomotele de fundal etc. Asigurați-vă un mediu bun pentru a vă concentra, în orice mod funcționează cel mai bine pentru dvs.

Nu vă opriți cu o singură iterație sau exemplu

Nu îți vei perfecționa niciodată abilitățile de codare dacă scrii cod până când funcționează și doar te oprești sau dacă copiați și lipiți fără să aflați de ce funcționează ceva. Este o idee bună să te obișnuiești să scrii cod de trei ori pentru a-ți perfecționa munca și înțelegerea înainte de a numi un proiect complet. S-ar putea să vă scrieți și codul manual. Acest lucru poate suna contraintuitiv – codul computerului prin creion și hârtie – și, probabil, va dura ceva mai mult timp, codul de scriere de mână vă îmbunătățește competența la orice nivel.

Codul poate fi aproape întotdeauna îmbunătățit. Îmbunătățiți codarea rescriind-o pentru a funcționa mai repede, pentru a fi mai fiabil sau pentru a ușura documentarea. Dacă doriți cu adevărat să fiți un master coder, ar trebui să vă obișnuiți să aruncați codul după ce este complet și de la început. În acest fel, știți că produsul dvs. final, după a treia oară scriind codul pentru a îndeplini specificațiile, va fi cât se poate de bun și înțelegerea sa fermă.

Aveți întotdeauna un proiect în lucru, mai ales cu un cod nou

Pe lângă munca ta de rutină, ar trebui să ai proiecte și provocări în lucru în orice moment, care vă depășesc limitele și vă permit să vă dezvoltați ca coder. Încercați să faceți întotdeauna ceva ce nu ați făcut până acum în experiența dvs. de programare, astfel încât să învățați în mod constant.

Este ușor să stăpânești câteva seturi de abilități care îți permit să-ți îndeplinești rolul și apoi să fii tentat să te oprești aici. Dar ar trebui să aveți proiecte secundare care vă vor permite să lucrați la o anumită zonă de codificare care este problematică pentru dvs. și pe care încă nu ați stăpânit-o.

Construiește proiecte secundare pe măsură ce înveți material nou. Obiectivele și proiectele personale sunt adesea cele mai bune puncte de plecare pentru experimentarea cu noi subiecte, limbi și tehnici.

Evitați să învățați doar o limbă

Fiecare limbaj de programare are propriile sale avantaje și dezavantaje unice. Nu cădea în prostul obicei de a gândi că o limbă domnește suprem și toate celelalte sunt mai mult sau mai puțin inutile și nedemne de înțelegere.

Învățarea unei alte limbi vă oferă o nouă perspectivă și vă poate ajuta să gestionați proiectele de pe drum cu o mai mare expertiză. Unele dintre multe limbi noi ați putea începe să lucrați la care s-ar putea să nu fiți încă familiarizați cu includerea C / C ++, Ruby, Python, Django, Pascal și NodeJS. Învățarea altor limbi de codare, cu abordări și puncte de vedere diferite, vă oferă șansa de a vă gândi la probleme din unghiuri multiple. Extinde-ți mintea și creativitatea.

O resursă utilă pentru programatorii cu acest proces de învățare este o antrenor de codificare. Acesta este un program robust de instruire cu proceduri detaliate care vă vor ajuta să învățați limbi străine pe parcurs.

Consultați alți codificatori mai experimentați ori de câte ori este posibil

Puteți învăța atât de multe prin participarea la proiecte cu colegi de programare – de exemplu, în rândul personalului IT din organizația dvs. – care sunt mai calificați și cu experiență decât dvs. În acest fel, puteți solicita asistență și explicații celor care au mai multă experiență atunci când întâlniți o sarcină sau o problemă cu care nu sunteți familiarizați. O altă abordare utilă este consultarea resurselor și soluțiilor online; pur și simplu întrebări Google și învățați de la oameni de pe Reddit, YouTube, bloguri sau Codecademy, printre mulți alții.

Când lucrați cu alți codificatori calificați – personal și online – asigurați-vă că le citiți codul. Citirea codului produs de codificatori mai buni este o modalitate excelentă de a vă extinde orizonturile și de a vedea cum alții cu mai multe abilități abordează sarcini pe care le-ați fi gestionat diferit.

Faceți rețea și faceți partener cu cei ale căror abilități le admirați și doriți să le dobândiți. Când lucrați la proiecte cu codificatori mai buni, veți învăța lucruri noi în timp ce sunteți plătit. Și pe măsură ce lucrați pentru a vă ridica abilitățile, explorați amploarea și bogăția resurselor online, gata de consultare.