Come continuare a utilizzare Windows 7 in modo sicuro senza più aggiornamenti

Cum să continuați să utilizați Windows 7 în siguranță fără actualizări suplimentare

⌛ Reading Time: 5 minutes

Windows 7 se situează printre sistemele de operare Windows de top. Acesta este motivul pentru care indivizii și companiile sunt încă agățate de sistemul de operare chiar și după ce Microsoft a încheiat asistența în ianuarie 2020. Deși puteți continua să utilizați Windows 7 după încheierea asistenței, cea mai sigură opțiune este să faceți upgrade la Windows 10. Dacă nu puteți ( sau nu doresc) să facă acest lucru, există modalități de a continua să utilizați Windows 7 în siguranță, fără alte actualizări. Cu toate acestea, „în siguranță” încă nu este la fel de sigur ca un sistem de operare acceptat.

Înțelegerea riscurilor

Deși ați putea crede că nu există riscuri, amintiți-vă că chiar și sistemele de operare Windows acceptate sunt afectate de atacuri de zi zero. Acestea sunt atacuri care sunt exploatate activ în timp ce dezvoltatorii se grăbesc să emită patch-uri de securitate eficiente. Cu Windows 7, nu vor exista patch-uri de securitate care sosesc atunci când hackerii decid să vizeze Windows 7, lucru pe care probabil îl vor face.

Utilizarea Windows 7 în condiții de siguranță înseamnă a fi mai harnic decât de obicei. Dacă sunteți cineva care nu folosește cu adevărat software antivirus și / sau vizitează site-uri discutabile, riscul este probabil prea mare. Chiar dacă vizitați site-uri de încredere, anunțurile rău intenționate vă pot lăsa expuse.

În timp ce unele dintre aceste riscuri există chiar și în Windows 10, atacatorii pot fi capabili să exploateze un defect din Windows 7 care a fost deja reparat în Windows 10. Amintiți-vă, Windows 10 este în continuare actualizat continuu, făcându-l mai sigur.

Cheia de plată este aceea că utilizarea Windows 7 este mai riscantă decât Windows 10. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor pot atenua majoritatea riscurilor luând câteva precauții. Cu Windows 7 încă mai are aproape o cotă de piață de 33% la momentul scrierii, mulți utilizatori respectă Windows 7, indiferent de ce. Deci, de ce să nu fim puțin mai siguri?

Instalați Antivirus

În timp ce tehnic vă puteți folosi computerul fără protecție antivirus, majoritatea oamenilor nu sunt suficient de atenți pentru a evita toate pericolele. De fapt, antivirusul meu blochează în mod regulat site-urile cu certificate de securitate expirate și reclame sau scripturi rău intenționate. Știu că site-urile ar trebui să fie sigure, dar sunt susceptibile la atacuri la fel ca orice alt site online, bun sau rău.

Cum să continuați să utilizați Windows 7 în siguranță antivirus

Începeți prin cercetarea diferitelor instrumente antivirus pentru a vedea care este cel mai potrivit pentru nevoile dvs. Veți avea nevoie doar de unul. O modalitate ieftină de a începe este cu lista noastră de cinci antivirus gratuit și util pentru Windows. Dacă nu sunteți sigur ce caracteristici sunt cele mai importante sau ce înseamnă, cele mai importante opt caracteristici de luat în considerare înainte de a cumpăra un antivirus vă vor ajuta. Cu toate acestea, protecția în timp real și actualizările automate sunt mereu caracteristici excelente.

Actualizați-vă browserul

Browserul dvs. are de obicei câteva funcții de securitate încorporate. Fiecare linie de apărare suplimentară vă ajută să vă protejați împotriva malware-ului și a altor amenințări. În prezent, Google promite că Chrome va funcționa cu Windows 7 până cel puțin în iulie 2021. Majoritatea browserelor se actualizează automat sau cel puțin notifică despre actualizări. Instalați-le pentru a avea cele mai recente actualizări de securitate pentru browserul însuși. Indiferent de browserul pe care îl utilizați, actualizați-l. Cel mai important, nu utilizați Internet Explorer. Serios, nu a fost sigur de ani de zile.

Cum să continuați să utilizați browserele Windows 7 în siguranță

Dacă utilizați numeroase extensii de browser, pluginuri și programe de completare, scăpați de orice nu utilizați. O extensie depășită vă lasă deschis la atac. Dacă este o extensie pe care o mai folosiți, verificați lunar actualizările.

Blocați anunțurile

În timp ce multe site-uri web se bazează pe reclame pentru a plăti facturile, unele site-uri nu sunt atenți cu privire la reclamele pe care le folosesc. Utilizarea Windows 7 în siguranță este mult mai ușoară dacă nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reclame, probabil că nu acordați atenție instalării malware-ului pe computer.

Cum să folosiți în continuare anunțurile Windows 7 în siguranță

Chiar și cele mai reputate site-uri pot fi periculoase. De exemplu, Forbes a încercat să forțeze utilizatorii să nu mai folosească instrumente de blocare a anunțurilor doar pentru a transmite malware celor care și-au dezactivat blocatorul de anunțuri. Desigur, Equifax avea reclame rău intenționate nu mult după ce a fost piratat.

Deci, pentru siguranța dvs., este o idee bună să blocați reclame în timp ce utilizați un sistem de operare învechit. Câteva opțiuni de luat în considerare includ:

  • AdBlock – Personalizabile și chiar permit anunțurilor neintruzive să susțină în continuare site-urile, dacă le permiteți
  • Adblock plus – Funcționează similar cu AdBlock, dar nu are nicio relație
  • uBlock – Blochează reclame și trackere și vă permite să personalizați filtrele

Utilizați software actualizat

Veți dori să rămâneți cu software-ul care încă acceptă Windows 7. Cu toate acestea, căutați software care este încă acceptat în mod activ. De exemplu, Chrome acceptă în continuare Windows 7 și primește în continuare actualizări regulate de securitate.

Cum să continuați să utilizați Windows 7 în siguranță Office

Acum ar putea fi un moment bun pentru a face upgrade la Office 365 sau o alternativă Microsoft Office. Încercați să stați departe de software-urile îndoielnice, cum ar fi descărcătoarele audio și video, care vin adesea la pachet cu trackere și keyloggers periculoase.

Aveți grijă

Deși ar trebui să faceți acest lucru pe orice sistem de operare pe care îl utilizați, utilizarea Windows 7 în condiții de siguranță înseamnă a fi mai precaut decât de obicei. Nu faceți clic pe reclame online. Nu faceți clic niciodată pe nicio fereastră pop-up care susține că computerul dvs. este infectat, cu excepția cazului în care provine direct din instrumentul dvs. antivirus.

Cum se continuă utilizarea Windows 7 în siguranță Atenție

Evitați să vizitați site-uri despre care se știe că sunt periculoase, cum ar fi site-uri de descărcare P2P și site-uri pentru adulți. De asemenea, nu deschideți niciodată un e-mail decât dacă știți cu siguranță că este sigur. Dacă pare legitim, faceți clic pe numele expeditorului pentru a verifica adresa de e-mail înainte de a face clic pe orice din e-mail.

Pur și simplu să fii precaut, să folosești software actualizat și să folosești antivirus este suficient pentru a te menține în siguranță în timp ce folosești Windows 7. Cu toate acestea, recomandarea este totuși să faci upgrade la Windows 10, dacă este posibil. Dacă insistați cu adevărat să rămâneți pe Windows 7, consultați cel puțin ghidul nostru despre cum să faceți ca Windows 7 să arate ca Windows 10.

Imagine: Actualizare Windows 7, Sigla Adblock

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.