Cum să convertiți Ubuntu în Regolith Linux

Regolith Linux Convert Ubuntu Feat
⏱️ 6 min read

Regolith Linux nu este distribuția dvs. tipică Linux. Se situează undeva între a fi o distribuție și un mediu desktop, deoarece este construit pe Ubuntu. Și, spre deosebire de majoritatea distribuțiilor Linux tipice, Regolith nu trebuie să fie instalat ca sistem de operare independent. Dacă utilizați deja Ubuntu ca sistem de operare, atunci puteți instala Regolith deasupra acestuia pentru o experiență i3 preconfigurată.

De ce Regolith Linux?

Regolitul vă oferă posibilitatea de a configura rapid și ușor managerul de ferestre i3, permițându-vă totodată să profitați de toate beneficiile pe care le oferă Ubuntu și GNOME.

Dacă ar fi să instalați i3 manual, atunci ar trebui să configurați totul singur. Acest lucru poate dura destul de mult timp, în funcție de ceea ce doriți să obțineți cu el. Chiar și atunci, acest lucru încă nu garantează că veți putea obține aplicații și instrumente GNOME să funcționeze alături de i3.

Cu toate acestea, Regolith este construit astfel încât să nu trebuie să editați sau să modificați nimic pentru a începe să-l utilizați, putând, în același timp, să utilizați orice aplicație GNOME cu care sunteți obișnuit cu Ubuntu implicit.

Instalarea Regolith pe Ubuntu

Tot ce veți avea nevoie pentru a instala Regolith este Ubuntu, o conexiune la internet funcțională și terminalul.

Mai întâi, adăugați depozitul Regolith sub forma unei arhive de pachete personale (PPA) deschizând un terminal și introducând următoarea comandă:

sudo add-apt-repository ppa:regolith-linux/release
Regolith Adaugă PPa 1

Acest lucru va adăuga permanent depozitul la sistemul dvs., astfel încât veți putea întotdeauna să instalați Regolith și să îl actualizați.

Acum sunteți gata să instalați Regolith. Este important să rețineți, totuși, că modul în care instalați Regolith va depinde dacă utilizați un desktop sau un laptop.

Veți avea nevoie de instalarea standard dacă sunteți pe un desktop. Instalați această versiune cu următoarea comandă:

sudo apt install regolith-desktop-standard

Pentru laptopuri, va trebui să instalați versiunea mobilă:

sudo apt install regolith-desktop-mobile
Instalarea Regolith 3

Instalarea va continua la fel ca și cum ați instala orice alt software în Ubuntu. Va trebui să reporniți computerul, finalizați instalarea.

După ce computerul a terminat de repornit și vă aflați la ecranul de conectare Ubuntu, deschideți meniul roată făcând clic pe butonul mic roată pentru a comuta la Regolith.

Meniul de conectare Regolith

După ce ați deschis meniul, veți vedea o opțiune pentru Regolith. Selectați-l, apoi conectați-vă așa cum ați proceda de obicei.

După ce te-ai conectat, vei fi întâmpinat cu noua ta instalare a Regolith Linux!

Regolith Desktop 1

Revenirea la Ubuntu implicit

Dacă, din orice motiv, doriți să reveniți la GNOME, reveniți la ecranul de conectare și deschideți din nou meniul roată. Numai că de această dată, selectați opțiunea Ubuntu în loc de Regolith. Odată ce vă conectați, sistemul dumneavoastră va reveni la GNOME cu totul așa cum era înainte de a instala Regolith.

Regolith Ubuntu

Cu toate acestea, dacă decideți că nu vă place Regolith și doriți să-l dezinstalați complet, va trebui să urmați pașii de instalare invers.

Mai întâi, deconectați-vă de la Regolith și comutați la sesiunea implicită Ubuntu, apoi deschideți un terminal și rulați următoarea comandă:

sudo apt purge regolith-desktop && sudo apt autoremove

Acest lucru va dezinstala Regolith și va elimina toate fișierele asociate. De asemenea, veți dori să eliminați PPA-ul din sistemul dvs.:

sudo add-apt-repository --remove ppa:regolith-linux/release
Regolith Eliminați PPa 1

Odată ce s-a terminat, puteți elimina în siguranță ultimul director Regolith rămas:

rm -rf ~/.config/regolith

Acum sunteți liber să vă întoarceți la mediul Ubuntu implicit ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat vreodată.

întrebări frecvente

1. Este posibil să instalați Regolith Linux fără a instala mai întâi Ubuntu?

Da. Dacă vizitați site-ul web oficial pentru Regolith Linuxveți putea să descărcați versiunea .iso a Regolith și să o instalați la fel ca orice altă distribuție Linux.

2. Pot personaliza cum arată Regolith?

În timp ce Regolith este preconfigurat în mod implicit, mai sunt multe pe care le puteți personaliza. Veți găsi instrucțiuni de personalizare în documentația oficială.

3. Funcționează Regolith cu alte distribuții Linux?

Nu. Regolith folosește Ubuntu ca bază și necesită instalarea Ubuntu și GNOME, astfel încât să le poată folosi ca cadru.

Concluzie

Regolith oferă o modalitate ușoară de a încerca o versiune preconfigurată a unui manager de ferestre i3 din confortul sistemului dumneavoastră Ubuntu. Citiți mai departe pentru a afla cum să configurați și să personalizați managerul de ferestre Openbox în Linux.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x