Cum să copiați linkurile ca text simplu în Firefox

Cum să copiați linkurile ca text simplu în Firefox

⌛ Reading Time: 3 minutes

Când răsfoiți articole și bloguri pe web, vă recomandăm să copiați un titlu sau o frază care are un link. De obicei, atunci când urmați metoda obișnuită de copiere și lipire, fraza evidențiată se va lipi împreună cu linkul, mai ales atunci când o lipiți într-un procesor de text sau într-un editor HTML. Aceasta poate fi o enervare, mai ales atunci când doriți doar să copiați și să inserați textul și nu linkul.

Deși există multe soluții la acest lucru, există o abordare mai rapidă și mai ușoară a problemei. În loc să copiați și să lipiți text cu linkuri și apoi să le eliminați mai târziu, există o modalitate de a elimina linkul înainte de a începe să copiați.

Un supliment Firefox numit Link Stun vă permite să dezactivați temporar linkurile din textul evidențiat, astfel încât să le puteți copia și lipi ca text simplu. Iată cum funcționează:

1. Mai întâi, va trebui să descărcați și să instalați suplimentul. După instalare, va trebui să reporniți Firefox.

După repornire, puteți naviga într-o pagină web la alegere și puteți activa Link Stun folosind meniul contextual.

2. Faceți clic dreapta pe textul pe care doriți să îl copiați și selectați “Link Stun”. Aceasta va șterge imediat orice legături asociate cu textul evidențiat. Veți observa că un cursor apare atunci când treceți peste text în loc de o săgeată. Aceasta înseamnă că textul poate fi acum copiat fără a include linkul.

De asemenea, orice stil de font care se aplică unui text legat va dispărea la selectarea Link Stun. De exemplu, un link în intrările Wikipedia este de obicei în albastru. Când Link Stun este activat, textul devine negru.

linkstun_highlight

3. Evidențiați textul și copiați și lipiți în mod normal.

Acesta este aspectul textului atunci când este lipit într-un fișier Word:

linkstun_word

Totuși, trebuie remarcat faptul că textul copiat va păstra în continuare proprietăți de formatare, adică dimensiunea și stilul fontului. Va trebui să schimbați manual acest lucru dacă aveți nevoie de un alt format de text.

Link Stun este deosebit de util atunci când eliminați linkurile din notele de subsol înainte de a le copia în propriul document text. Este, de asemenea, la îndemână atunci când trebuie să copiați o listă lungă de text fără a copia și linkurile, cum ar fi o bază de date sau o pagină de arhivă.

linkstun_list

Deși nu există o modalitate de a “uimi” mai multe legături dintr-o singură dată, acest lucru este încă posibil prin dezactivarea manuală a legăturilor unul câte unul. Acest lucru reduce comoditatea, dar merită efortul.

De asemenea, nu există nicio opțiune în meniul contextual pentru a reactiva linkurile. Trebuie să reîncărcați pagina pentru a readuce linkurile în text.

Link Stun este o soluție rapidă pentru eliminarea linkurilor nedorite din text pentru o copiere mai convenabilă, dar are nevoie de câteva îmbunătățiri. Nu este flexibil și avansat, dar face treaba și este ușor de făcut. Dacă vreți vreodată, la un moment dat, să doriți să eliminați linkurile din text cât mai ușor și cât mai repede posibil, acest supliment este unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.