Cum să copiați lista de fișiere a unui folder în Windows

Cum să copiați lista de fișiere a unui folder în Windows
⏱️ 4 min read

Este posibil să nu fie atât de des, dar uneori este posibil să fie nevoie să obțineți lista de fișiere dintr-un folder. Pot exista mai multe motive, cum ar fi crearea unei liste de nume de fișiere, copierea tuturor numelor de fișiere, exportarea unei liste de nume de fișiere în Excel, etc. Indiferent de motiv, Windows nu are opțiunea implicită pentru a crea o listă a tuturor numele fișierelor dintr-un folder. Cu toate acestea, listarea numelor de fișiere într-un folder nu este atât de dificilă în Windows. Iată cum să creați sau să copiați lista de fișiere a unui folder în Windows.

Creați o listă de nume de fișiere într-un folder

Primul și cel mai simplu mod de a crea o listă de nume de fișiere într-un folder este de a utiliza promptul de comandă. Putem folosi doar DIR comanda pentru a exporta o listă de nume de fișiere într-un document text.

Pentru a începe, navigați la folderul cu fișierele pe care doriți să le creați o listă. Acum, „Shift + clic dreapta” în dosar, apoi selectați opțiunea „Deschideți promptul de comandă aici”.

Acțiunea de mai sus va deschide linia de comandă în folderul curent. Acum, copiați și executați comanda de mai jos:

De îndată ce executați comanda, un nou fișier text va fi creat în folderul curent cu lista de fișiere din dosar. Partea bună a comenzii de mai sus este că va lista doar fișierele și va ignora orice directoare sau foldere.

Dacă doriți ca comanda să listeze directoare sau foldere, utilizați comanda de mai jos:

După cum puteți vedea din comanda de mai sus, tocmai am modificat comanda anterioară și am eliminat -d atribut pentru a include foldere în listă. În cazul în care vă întrebați, /o:n comutatorul asigură faptul că lista este sortată automat după nume.

Adăugați opțiunea Copiere listă fișiere la Meniul contextual cu clic dreapta

Dacă trebuie să creați deseori liste de fișiere, este posibil ca metoda de mai sus să nu fie atât de ușor de utilizat. Pentru a ușura lucrurile, puteți adăuga o opțiune din meniul contextual care copiază lista de fișiere. La rândul său, puteți lipi lista oriunde doriți.

Pentru a începe, căutați „regedit” în meniul Start și deschideți-l.

create-file-list-windows-regedit

Acțiunea de mai sus va deschide Editorul de registry Windows. Aici, navigați la următoarea locație:

create-file-list-windows-navigate-to-key

Faceți clic dreapta pe tasta „Shell” și selectați opțiunea „New -> Key”.

create-file-list-windows-new-key-1

Denumiți noua cheie „copylist” și apăsați butonul Enter.

create-file-list-windows-copylist-key

În mod implicit, toate noile chei vor avea o valoare șir numită „(implicit)” fără date de valoare. Pentru a schimba datele de valoare, faceți dublu clic pe valoare, introduceți datele de valoare ca „Copiere listă de fișiere” și faceți clic pe butonul „OK”. Această valoare este ceea ce veți vedea în meniul contextual cu clic dreapta. Simțiți-vă liber să personalizați textul dacă este necesar.

create-file-list-windows-copy-file-list

Acum, faceți clic dreapta pe tasta „copilist”, selectați „Nou” și apoi „Cheie”.

create-file-list-windows-new-key-2

Introduceți „comanda” ca nume al cheii.

create-file-list-windows-key-command

Din nou, noua cheie va avea propria sa valoare implicită. Pentru a edita datele despre valoare, faceți dublu clic pe valoarea implicită pentru a deschide fereastra „Editați datele despre valoare”. Aici, intră cmd /c dir "%1" /b /a:-d /o:n | clip, și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

Notă: dacă doriți, de asemenea, să listați folderele împreună cu fișierele dintr-un folder, atunci înlocuiți /a:-d cu /a.

create-file-list-windows-enter-command

Din acest moment înainte, puteți copia lista de fișiere făcând clic dreapta pe folderul care conține toate fișierele dvs. și apoi selectând opțiunea „Copiați lista de fișiere”. După copiere, puteți lipi lista oriunde doriți, ca într-un Notepad sau o foaie Excel.

create-file-list-windows-copy-file-list-option

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a crea sau copia lista de fișiere dintr-un folder.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x