Cum să copiați rapid fișierele prin rețea folosind Robocopy pe Windows 11

Windows 11de Robocopy kullanarak ag uzerinden dosyalar nasil hizli kopyalanir.webp
⏱️ 6 min read

Dacă aveți un computer nou cu cea mai recentă versiune de Windows 11, este posibil să fie necesar să vă transferați fișierele de pe computerul vechi. De obicei, cel mai simplu mod este să copiați fișierele pe o memorie externă USB pentru a le muta pe noul dispozitiv, dar puteți și transfera fișierele prin rețea.

Singura problemă cu această ultimă opțiune este că, dacă utilizați opțiunea de copiere a File Explorer, procesul poate dura mult timp și poate cauza multe probleme. Cu toate acestea, puteți utiliza instrumentul de linie de comandă Robocopy (Robust File Copy), care oferă cea mai rapidă modalitate de a copia fișiere prin rețea între un computer vechi și nou cu Windows 11.

Acest ghid vă va învăța cum să utilizați Robocopy pentru a transfera rapid cantități uriașe de fișiere prin rețea pe Windows 11.

Copiați rapid fișierele prin rețea pe Windows 11 utilizând Robocopy

Deși Robocopy vă permite să copiați fișiere mai rapid decât folosind File Explorer, este întotdeauna recomandată o conexiune prin cablu pentru cele mai bune rezultate. Timpul de finalizare a transferului va depinde de conexiune, tipul de fișiere și performanța hard diskului.

Procesul de copiere include doi pași. Mai întâi trebuie să configurați partajarea fișierelor pe computerul sursă și apoi să utilizați Robocopy în computerul de destinație pentru a transfera fișierele.

1. Activați partajarea fișierelor pe Windows 11 (sursă)

Pentru a partaja fișiere în rețea cu setările expres, urmați acești pași:

 1. Deschis Explorator de fișiere pe Windows 11.

 2. Deschideți folderul cu fișierele de migrat.

 3. Faceți clic dreapta pe folder și selectați Proprietăți opțiune.

 4. Apasă pe Partajarea fila.

 5. Apasă pe Acțiune buton.

  Opțiunea de partajare a folderului

 6. Selectați utilizatorul sau grupul pentru a partaja fișiere sau foldere utilizând meniul derulant.

  Selectați utilizatorul sau grupul

  Sfat rapid: Dacă aveți probleme de conectare, cel mai bine este să folosiți contul sursă pentru a partaja folderul în loc de grupul „Toți” și să vă conectați cu contul dvs. pe dispozitivul de destinație.
 7. Apasă pe Adăuga buton.

 8. În secțiunea „Nivel de permisiune”, selectați permisiunile de partajare pentru dosar. De exemplu, puteți selecta Citit (implicit) dacă doriți doar ca utilizatorii să vadă și să deschidă fișiere. Dacă selectați Citeste, scrieutilizatorii pot vizualiza, deschide, modifica și șterge conținutul din folderul pe care îl partajați.

  Permisiuni de partajare a fișierelor

 9. Apasă pe Acțiune buton.

 10. Faceți clic dreapta pe cale și selectați Copiază legătură pentru a copia calea de rețea.

  Copiați calea folderului partajat

 11. Apasă pe Terminat buton.

 12. Apasă pe Închide buton.

După ce finalizați pașii, notați calea folderului și adresa IP a computerului sursă.

Sfat rapid: Puteți afla rapid adresa dvs. IP pe Setări > Rețea și Internetfaceți clic Wifi sau Ethernetși faceți clic pe conexiune pentru a vedea informațiile.

2. Copiați rapid fișierele prin rețea pe Windows 11

După ce configurați partajarea fișierelor pe computerul sursă, puteți copia fișierele cu instrumentul de linie de comandă Robocopy de pe computerul de destinație.

Pentru a transfera rapid fișiere prin rețea cu Robocopy pe Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Prompt de comandăfaceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a copia fișierele în rețea și apăsați introduce:

  robocopy \\source-device-ip\path\to\sharefolder C:\destination-device\path\to\storefiles /E /Z /ZB /R:5 /W:5 /TBD /NP /V /MT:16 /compress

  Exemplu:

  robocopy \\10.1.4.181\Users\USER\OneDrive\Desktop\MyShareFiles C:\Users\USER\Documents /E /Z /ZB /R:5 /W:5 /TBD /NP /V /MT:16 /compress

  Robocopy copie rapidă prin rețea

  În comanda de mai sus, asigurați-vă că modificați căile sursă și destinație cu configurația dvs.

Detalii despre opțiunile Robocopy

Pe Windows 11, Robocopy oferă o mulțime de funcții, iar în acest ghid, folosim următoarele opțiuni pentru a transfera fișiere mai rapid și mai fiabil.

 • /S — Copiați subdirectoarele, dar nu cele goale.
 • /E — Copiați subdirectoare, inclusiv cele goale.
 • /Z — Copiați fișierele în modul repornibil.
 • /ZB — Utilizează modul repornit. Dacă accesul este refuzat, utilizați modul de rezervă.
 • /R:5 — Reîncercați de 5 ori (puteți specifica un alt număr, valoarea implicită este de 1 milion).
 • /W:5 — Așteptați 5 secunde înainte de a reîncerca (puteți specifica un alt număr, valoarea implicită este de 30 de secunde).
 • /TBD — Așteptați ca numele de partajare să fie definite (reîncercați eroarea 67).
 • /NP — Fără progres – nu afișați procentajul copiat.
 • /V — Produceți rezultate detaliate, afișând fișierele ignorate.
 • /MT:16 — Faceți copii cu mai multe fire cu n fire (implicit este 8).
 • /comprima – Permite compresia SMB pentru a accelera transferurile prin rețea.

În acest ghid, cele mai importante două opțiuni sunt /MT și /comprima. The /MT permite Robocopy să transfere fișiere în modul cu mai multe fire. De obicei, atunci când copiați fișiere în File Explorer, procesul copiază câte un fișier pe rând. Caracteristica multithreaded vă permite să copiați mai multe fișiere simultan, utilizând mai bine lățimea de bandă și accelerând semnificativ procesul.

Dacă nu specificați un număr când utilizați „/MT” opțiunea, numărul implicit va fi „8,” ceea ce înseamnă că instrumentul va copia opt fișiere simultan, dar Robocopy acceptă „1” la „128” fire.

Comanda folosește „16,” dar puteți specifica un număr mai mare. Singura problemă este că se vor folosi mai multe puteri de procesare și lățime de bandă atunci când se utilizează numere mai mari. Dacă aveți un procesor mai vechi și o conexiune la rețea nesigură, ar putea cauza probleme. Ca atare, asigurați-vă că testați comanda înainte de a executa comanda cu un număr mare de fire.

The /comprima este o nouă opțiune disponibilă pe Windows 11 care permite „comprimarea SMB”. Caracteristica permite Robocopy să solicite compresia fișierelor (dacă este cazul) pe măsură ce se deplasează de la sursă la destinație prin rețea, eliminând nevoia de a comprima fișierele manual pentru a le reduce dimensiunea și apoi de a decomprima la computerul de destinație.

Deoarece fișierele comprimate folosesc mai puțin spațiu și consumă mai puțină lățime de bandă a rețelei, accelerând timpul de transfer. Singura avertizare este că „compresia SMB” necesită resurse suplimentare de procesor în timpul procesului.

The /comprima opțiunea cu Robocopy este mai eficientă în rețelele care utilizează conexiuni Ethernet 1Gps sau Wi-Fi. Dacă transferați fișiere peste conexiuni de 100 Gps, compresia nu este necesară și, uneori, poate dura chiar mai mult timp.

Puteți oricând să vizualizați toate comutatoarele disponibile, să rulați robocopy /? comanda.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...