Cum să copiați și să lipiți mai multe selecții de text în Microsoft Word

Cum să copiați și să lipiți mai multe selecții de text în Microsoft Word
⏱️ 5 min read

Uneori este posibil să aveți mai multe blocuri de text în locații diferite pe care doriți să le copiați și să le lipiți în Word. Din păcate, Word nu oferă opțiunea de a copia text din mai multe selecții simultan. În mod obișnuit, ați trece înainte și înapoi între locații, copiind și lipind blocuri individuale într-un document Word separat. Sigur că funcționează, dar această metodă este agitată și consumă mult timp.

Ceea ce este mai enervant este că, dacă copiați text din mai multe locații, atunci când vine vorba de lipire, Word va lipi în mod implicit doar conținutul ultimei selecții. Cu toate acestea, există o modalitate prin care puteți copia și lipi textul din mai multe locații simultan. În acest tutorial, vă vom arăta două metode ușoare pe care le puteți utiliza pentru a copia și lipi text din mai multe selecții de text în Microsoft Word.

Metoda 1: Utilizați Spike

În Microsoft Word, Clipboard-ul are o caracteristică extinsă numită Spike. Această caracteristică mai puțin cunoscută vă permite să copiați texte din selecții multiple în Clipboard, apoi să le lipiți ca grup într-o locație nouă. Spike este ușor de utilizat și funcționează atât cu text, cât și cu grafică. Pentru a utiliza Spike, urmați pașii de mai jos:

1. Selectați blocul de text pe care doriți să îl copiați.

2. Apăsați Ctrl + F3 pentru a copia textul în Spike.

3. Evidențiați următorul bloc de text pe care doriți să îl copiați și apăsați Ctrl + F3 pentru a-l adăuga în Clipboard. Repetați acest proces până când ați copiat toate blocurile de text dorite din documentul sursă.

4. Folosiți Ctrl + Schimb + F3 pentru a lipi toate blocurile copiate într-un document gol.

microsoft-word-spike-2

Chiar dacă ați copiat text din douăzeci de locații diferite, Spike le va lipi pe toate simultan în noul dvs. document, cele pe care le-ați copiat apar mai întâi deasupra și în această ordine.

Această tehnică este cea mai ușoară, dar are unele limitări. De exemplu, când apăsați tasta Ctrl + F3 tastele, Spike va tăia mai degrabă faptul că va copia conținutul din documentul sursă. Cu toate acestea, ori de câte ori apăsați Ctrl + F3 pentru a plasa un bloc de conținut lui Spike, poți face un obicei să apeși Ctrl + Z pentru a anula tăierea, iar acest lucru nu va elimina conținutul din Spike.

Metoda 2: Utilizați instrumentul de evidențiere

Probabil că ați folosit stiloul pentru evidențiere pentru a evidenția frazele preferate sau câteva secțiuni care necesită o atenție specială într-un document Word. Știați că puteți utiliza și acest instrument pentru a copia și lipi text din mai multe selecții de text în Word? Vă vom arăta cum să o faceți.

1. Deschideți documentul sursă și evidențiați textul pe care doriți să îl copiați în întregul document. În mod implicit, stiloul pentru evidențiere este setat să evidențieze textul în galben atunci când faceți clic pe el.

microsoft-word-highlighter-pen

2. Dacă doriți să utilizați o culoare diferită, puteți selecta una dintre culorile disponibile făcând clic pe ea. Evidențiați toate blocurile de text pe care doriți să le copiați în tot articolul.

microsoft-word-highlighter-2

3. Următorul pas este de a găsi și selecta tot textul evidențiat. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Ctrl + H. Va apărea o casetă de dialog „Găsiți și înlocuiți”. Faceți clic pe fila „Găsiți”, urmată de opțiunea „Mai multe”.

microsoft-word-find-and-replace

4. Procedând astfel, se va extinde caseta de dialog și se vor deschide mai multe opțiuni. Faceți clic pe meniul derulant „Format”, apoi selectați „Evidențiați” din opțiunile din meniu.

microsoft-word-format-1

5. Formatul „evidențiere” va apărea acum sub caseta de editare „Găsiți ce”. Faceți clic pe meniul derulant „Găsiți în”, apoi selectați „Document principal” din meniul care va apărea.

microsoft-word-find-in-box

6. Microsoft Word va scana acum documentul pentru toate blocurile de text evidențiate. Apoi va selecta toate blocurile de text evidențiate și vă va notifica despre elementele selectate. În cazul meu, Word a găsit șase articole care corespundeau criteriilor mele de căutare.

rezultate-căutare-cuvânt-microsoft

7. Închideți caseta de dialog, apoi faceți clic pe Ctrl + C pentru a copia toate blocurile de text evidențiate.

8. Deschideți un document Word gol. presa Ctrl + V pentru a lipi textul selectat evidențiat în noul document. Fiecare bloc de text separat va fi lipit ca un nou paragraf. Veți observa că conținutul lipit va veni împreună cu formatarea pe care ați aplicat-o, inclusiv culoarea pe care ați folosit-o pentru a evidenția textul.

microsoft-word-final-copy

Dacă doriți să lipiți conținutul fără formatare, puteți face acest lucru ajustând setările din documentul gol. Mai degrabă decât să folosiți Ctrl + V taste rapide, accesați setările de lipire din fila Fișier și alegeți „Păstrați numai text”.

opțiuni-lipire-cuvânt-microsoft-2

Acum, textul dvs. se va lipi fără nicio culoare de evidențiere sau formatare specială.

Încheierea

Copierea și lipirea mai multor blocuri de text simultan poate fi foarte utilă în multe scenarii. De exemplu, este posibil să aveți un document sursă lung din care doriți să copiați mai multe extrase de text. În loc să copiați și să lipiți fiecare bloc de text unul câte unul, ceea ce este destul de obositor, puteți face cu ușurință toate dintr-o dată, dacă știți trucurile.

Mai mult, lipirea nu este limitată doar la documentele Microsoft Word. Puteți lipi conținutul în orice program care acceptă text, inclusiv programe de e-mail precum Outlook. Spuneți-ne dacă întâmpinați probleme cu soluțiile de mai sus și vă vom ajuta cu plăcere.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x