Cum să copiați și să lipiți pe site-uri care nu vă permit

Copy Paste Featured Image
⏱️ 13 min read

În timp ce navigați pe Web, ați găsit vreodată o informație la îndemână pe care doriți să o adăugați la prezentarea la care lucrați, dar nu puteți face clic dreapta pentru a copia textul, deoarece site-ul web l-a dezactivat?

Din fericire, există câteva soluții ușoare care vă permit să copiați și să lipiți de pe orice site web doriți.

1. Dezactivați JavaScript în browser

Există multe site-uri web care utilizează JavaScript pentru a dezactiva utilizarea clicului dreapta pe un site web. Dezactivând JavaScript pentru site, puteți restabili folosirea clicului dreapta și a copierii și lipirii.

Rețineți că dezactivarea JavaScript poate afecta și alte funcții ale unui site web care pot împiedica încărcarea unor imagini sau încorporare.

 1. Faceți clic pe pictograma cu trei puncte de lângă fotografia de profil Chrome din colțul din dreapta sus.
Deschideți meniul Setări Chrome
 1. Selectați opțiunea Setări din meniul derulant.
Deschide Setări Chrome
 1. Selectați opțiunea „Securitate și confidențialitate” din lista de setări.
Deschide Setări de securitate Chrome
 1. Deschideți meniul „Setări site”.
Deschideți meniul Setări site Chrome
 1. Derulați în jos până în partea de jos a paginii și faceți clic pe JavaScript.
Deschideți Setări Java Script Chrome
 1. Faceți clic pe butonul „Adăugați” pentru a bloca un site web să utilizeze JavaScript.
Adăugați site-ul web pentru a dezactiva Java Script
 1. Introduceți adresa URL a site-ului web unde doriți să dezactivați JavaScript în fereastra pop-up și faceți clic pe butonul „Adăugați”.
Confirmați adăugarea site-ului web

Reveniți la site-ul web de pe care doriți să copiați textul și, sperăm, funcționalitatea copy-paste va fi restabilită.

2. Copiați conținutul din codul sursă

Dacă un site web permite clic dreapta, dar nu vă permite să selectați text și media, această metodă este foarte utilă.

 1. Faceți clic dreapta oriunde pe site pentru a deschide o listă derulantă. Selectați „Vizualizare sursa paginii” din acea listă, care deschide codul HTML al site-ului web.
Faceți clic dreapta pentru a deschide sursa paginii
 1. Derulați în jos pentru a găsi textul pe care doriți să-l copiați și copiați-l de aici. Codul sursă poate fi plin de sintaxă care este greu de înțeles dacă nu ești programator. Nu vă lăsați copleșiți, deoarece textul simplu este întotdeauna afișat în alb sau negru, în funcție de tema browserului dvs.
Copiați textul din sursa paginii
 1. Chiar dacă puteți copia o secțiune de text direct din sursa paginii, copierea mai multor secțiuni sau a articolului va dura mult timp. Pentru a accelera, copiați întregul text HTML pe pagina sursă de vizualizare făcând clic dreapta și selectând „Selectați tot” și „Copiați”.
Copiați tot textul din sursa paginii
 1. Accesați un site web de conversie HTML în text, cum ar fi wordhtml.com. Lipiți tot textul HTML copiat în fila HTML și faceți clic pe butonul „Curăță” pentru a scăpa de tot codul inutil care include elemente JavaScript sau CSS.
Lipiți pe Wordhtml și curățați HTML
 1. Treceți la fila „Editor de cuvinte” și pentru a copia cu ușurință textul dorit, fără restricții.
Copiați textul din Wordhtml 1

3. Selectați din Inspect Element

Inspect Element este un instrument foarte util încorporat în aproape fiecare browser web. Vă permite să priviți sub capota fiecărui site web și să accesați codul sursă al acestuia. Urmați acești pași pentru a utiliza Inspect Element pentru a copia text de pe un site web.

 1. Faceți clic dreapta oriunde pe pagina web pentru a deschide o listă derulantă și selectați ultima opțiune, „Inspectați”.
Deschideți fereastra de inspectare a elementului
 1. O bară laterală va apărea în partea dreaptă a ecranului sau, în unele cazuri, în partea de jos. Selectați instrumentul de selecție a elementelor din colțul din stânga sus.
Faceți clic pe Instrumentul de selecție
 1. Faceți clic pe textul pe care doriți să îl copiați pe pagina web.
Mai sus de textul pe care doriți să îl copiați
 1. Făcând clic pe textul pe care doriți să îl copiați, vă va direcționa către linia de cod din fereastra Inspectați element, unde îl puteți copia cu ușurință prin fereastra Inspectați element.
Copiați textul din panoul de inspecție

4. Captură de ecran și Convertiți în text

O altă modalitate ușoară de a copia text de pe un site web este să faci pur și simplu o captură de ecran a paginii web și să o transformi în text folosind aplicații OCR (Recunoaștere optică a caracterelor).

 1. apasă pe Victorie +Schimb + S tastele împreună și activați instrumentul de tăiere în Windows pentru a face o captură de ecran a textului pe care doriți să îl copiați. Ca alternativă, dacă utilizați un Mac, apăsați tasta + Schimb + 4 chei. Încercați să capturați doar textul important pe care doriți să îl copiați și să evitați tăierea oricăror elemente inutile.
Mac Selectați Pentru a decupa
 1. Mergi la ocr2edit și selectați opțiunea „Alegeți fișierul” pentru a încărca captura de ecran.
Ocr Pentru a edita Alegeți opțiunea de fișier
 1. Odată încărcat, faceți clic pe butonul „Start” pentru a începe conversia capturii de ecran.
Începeți procesul Ocr
 1. Odată ce procesul este finalizat, un fișier text ar trebui să fie descărcat automat în sistemul dumneavoastră. Dacă site-ul nu reușește să facă acest lucru, puteți face clic manual pe butonul „Descărcare” pentru a descărca fișierul text.
Descărcați text convertit

Această opțiune este viabilă dacă doriți să salvați întreaga pagină web pentru utilizare ulterioară și nu doar o parte din textul acesteia. Este ușor și are multe cazuri de utilizare.

 1. Accesați pagina web pe care doriți să o imprimați și selectați meniul de opțiuni făcând clic pe pictograma cu trei puncte. Din meniul drop-down, selectați „Imprimare”. O modalitate mai ușoară de a face acest lucru este să utilizați CTRL + P scurtătură pe Windows și + P pe Mac.
Imprimați pagina web Chrome
 1. Pe ecran va apărea o fereastră pop-up care vă va întreba preferințele de imprimare. Puteți copia textul acelui articol direct din această fereastră pop-up.
Copiere din vizualizarea PDF
 1. Dacă doriți să descărcați fișierul PDF și să îl accesați offline, faceți clic pe butonul „Salvare”, iar fișierul va fi descărcat pentru vizualizare offline.
Salvați Pdf Chrome

6. Extensii browser

Dacă ați dat recent peste un site web care nu vă permite să faceți clic dreapta, puteți instala o extensie în browser pentru a readuce acea funcționalitate. Folosim extensia „Activați clic dreapta pentru Google Chrome” pentru acest exemplu.

 1. Mergeți la magazinul Chrome și adăugați Activați clic dreapta extensia browserului dvs.
Descărcați clic dreapta pe extensia Chrome
 1. Faceți clic pe butonul Extensie de sub butoanele de navigare din browser. Selectați extensia „Activați clic dreapta pentru Google Chrome” pentru a o activa.
Activați clic dreapta făcând clic pe extensie
 1. Ar trebui să puteți face clic dreapta pe site-uri web care nu permit acest lucru fără a dezactiva JavaScript.

întrebări frecvente

1. De ce site-urile web împiedică copierea de pe ele?

Dacă o persoană poate pur și simplu să copieze conținutul unui site web și să-l lipească pe cont propriu, va răni creatorul original al conținutului respectiv. În afară de asta, această practică descurajează și crearea de conținut original pe Internet. Din acest motiv, creatorii de site-uri web vă interzic să copiați conținut de pe site-urile lor.

2. Este legal să copiați și lipiți de pe site-uri web care îl interzic?

Până când și cu excepția cazului în care persoana care încearcă să copieze conținutul a fost autorizată în mod specific de către creatorul original, aceasta nu îl poate copia. Orice conținut original încărcat pe Internet este protejat de legile drepturilor de autor DMCA.

Repostarea conținutului altcuiva ca fiind al tău încalcă această lege. Persoana care denatura datele poate fi taxată pentru orice daune pe care acțiunea sa le-a cauzat creatorului inițial al conținutului.

3. Cum copiez și inserez conținut de pe site-uri web fără a plagia?

Deși cel mai bine este să scriem conținut original, uneori toți avem nevoie de ceva. Există multe modalități de a evita plagiatul. Iată câteva:

 • Credit sursa originală
 • Parafrazați conținutul cu propriile cuvinte
 • Elaborați conținutul original și adăugați mai multă valoare din partea dvs
 • Utilizați instrumente online de verificare a plagiatului pentru a vă asigura că conținutul dvs. este original
 • Utilizați un alt ton de scriere.

Credit imagine: Flickr

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x