de Jayven N

Cum să creați aplicații pentru toată lumea care utilizează VoiceOver pe iOS

Noțiuni introductive despre accesibilitate

Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Există întotdeauna acele subiecte despre care oamenii nu vorbesc suficient. Uneori, aceste subiecte se întâmplă să fie cele mai importante. Accesibilitatea este unul dintre aceste subiecte.

Poartă

Acest articol vorbește despre motivul pentru care accesibilitatea este importantă și despre modul în care puteți intra în pielea unui utilizator VoiceOver.

Introducere

Oamenii au dizabilități.

Mulți oameni au dizabilități.

Dizabilitatea este normală.

Handicapul nu trebuie să fie ceva dramatic ca ruperea unui os. Poate fi o durere de umăr drept care mă împiedică să fac exercițiul A. Prin urmare, sunt dezactivat să fac exercițiul A. Exercițiul B, pe de altă parte, este un exercițiu la fel de eficient ca și exercițiul A. Și este posibil pentru persoanele cu și fără dureri de umăr drept.

Una din șase persoane din Statele Unite are una sau mai multe dizabilități.

Da, unul din șase. Uită-te prin cameră. Numărați de la unu la șase. Unul dintre voi are statistic un handicap.

Dizabilitățile sunt reale și relevante.

Toată lumea se deteriorează în cele din urmă și în mod natural cu timpul. Creierul, mușchii, ochii și urechile funcționează diferit în timp. Totul se schimbă cu timpul. Oamenii nu sunt diferiți.

Să vorbim despre motivul pentru care accesibilitatea este importantă și despre cum să începeți să creați aplicații având în vedere accesibilitatea.

De ce să construiești o aplicație accesibilă?

Avantajul nr. 1: se simte grozav

Se simte minunat să faci lucruri grozave. Poți părăsi lumea puțin mai bine decât ai găsit-o. Nu există nimic ca a dormi ca un copil știind că ai dat lumii totul azi pentru o mâine mai incluzivă. A avea un impact pozitiv în conformitate cu ideologiile tale se simte întotdeauna minunat.

Avantajul nr. 2: dimensiunea publicului

Ce se întâmplă dacă ai putea crește veniturile cu 16,7% prin simpla susținere a utilizatorilor de accesibilitate? Sună ca o afacere foarte corectă.

Dacă o companie câștigă 100.000.000 USD pe an, ar putea câștiga 117.000.000 USD implementând caracteristici de accesibilitate. Aceasta este făcând aplicația disponibilă pentru o gamă mai largă de utilizatori.

Iată ce se întâmplă, nimeni nu vrea să fie lăsat în afara unei mari petreceri. Dacă aveți o petrecere grozavă, probabil că doriți să invitați o mulțime de oameni minunați. Dacă aveți o aplicație excelentă, probabil că doriți ca mulți oameni să experimenteze și capodopera voastră.

Spuneți că scrisorile de invitație sunt trimise. Scrisorile de invitație ajung în cutiile poștale. Invitații deschid fericiți scrisorile de invitație și țipă DA! pe cer.

Acum să vorbim despre a ajunge la petrecerea ta: toată lumea are o formă preferată de transport. Oamenii pot călători cu mașina, motocicleta, elicopterul, avionul privat sau jetpack-ul.

Acum, imaginați-vă cât de tragică ar fi petrecerea dvs. dacă l-ați lăsa pe jetpackeri. Deci, decideți să înregistrați benzile aeriene jetpack către casa dvs. În consecință, jetpackerii pot merge acum la petrecere.

Cât de grozav este asta? Petrecerea ta devine mai distractivă, iar jetpackerii se pot bucura și de petrecere. Toată lumea câștigă.

Dacă aplicația dvs. nu acceptă anumite moduri de utilizare, atunci este posibil ca persoanele să aibă dificultăți în navigarea în aplicație. Ei vor decide să nu folosească aplicația dvs. cu totul. Putem atenua acest lucru și să aducem jetpackerii la bord.

Avantajul nr. 3: crearea unei aplicații accesibile este dificilă

Plângeri frecvente cu privire la dezvoltarea caracteristicilor de accesibilitate:

  • Viteză lentă de dezvoltare
  • Resurse insuficiente
  • Gândul „Nu am idee de unde să încep”

Acestea sunt puncte valabile.

Este nevoie de efort pentru a convinge oamenii din jur să vă ofere timp și spațiu pentru a implementa funcțiile de accesibilitate în aplicația dvs.

Este nevoie de curaj pentru a-ți risca numele și echitatea pentru a-l convinge pe CEO că funcțiile de accesibilitate merită.

Chiar dacă îi convingeți pe toți să acorde atenție accesibilității, este posibil să rămâneți cu o pagină de întrebări despre ce să faceți în continuare. Având în vedere faptul că accesibilitatea este atât de puțin despre care s-a vorbit, este posibil ca cercetarea dvs. să nu vă fie de ajutor așa cum sperați că va fi.

Și adevărul este:

Da.

Este greu.

Dar, greu este bine.

Iată chestia. Adăugarea de funcții de accesibilitate la aplicația dvs. este un lucru corect. Dincolo de a fi ceea ce trebuie făcut, adăugarea funcțiilor de accesibilitate vă poate ajuta aplicația și compania să facă salturi înainte și să se diferențieze.

Numiți cinci companii din partea de sus a capului, cărora le pasă de construirea de aplicații accesibile.

Voi astepta…

Asta e corect. Probabil mai puțin de cinci.

Dacă construirea de aplicații accesibile ar fi ușoară, atunci toată lumea ar face-o pentru că ajunge la un public mai mare.

Dar, deoarece crearea de aplicații accesibile este dificilă, vă puteți diferenția. Faceți ceva ce majoritatea oamenilor ar prefera să nu facă. Cu toate acestea, impactul pe care îl puteți avea poate schimba viața pentru unii utilizatori.

Beneficiul nr. 4: descoperiți defectele de design ale aplicației dvs.

Fiecare dispozitiv iOS are o funcție încorporată VoiceOver. VoiceOver este un cititor de ecran iOS. Cititoarele de ecran permit oamenilor capacitatea de a asculta cuvinte pe un ecran. Pentru persoanele cărora le este greu să citească cu ochii, pot absorbi și informațiile cu urechile.

VoiceOver vă ajută să descoperiți defectele de proiectare a aplicațiilor. Mai târziu în articol, veți afla cum să utilizați VoiceOver.

Pentru a descoperi defectele de proiectare a aplicațiilor, trebuie doar să navigați într-o aplicație cu VoiceOver activat. Funcția VoiceOver activată înseamnă de obicei că un utilizator cu greu poate vedea ce apare pe ecran. Aceasta înseamnă că ar trebui să puteți naviga fără dependență vizuală.

Apoi, răspundeți la următoarele întrebări:

  • Aplicația sună corect?
  • Durează prea mult timp aplicația pentru a ajunge de la punctul A la punctul B?
  • Aplicația prezintă interfața de utilizare și aspectele în ordine cronologică bazată doar pe sunet?

Aceste probleme pot fi expuse în mod explicit de VoiceOver și vă pot oferi noi perspective de proiectare. Puteți utiliza VoiceOver pentru a vă îmbunătăți navigarea, simplitatea și organizarea aplicației.

Beneficiul nr. 5: răspândiți aplicația dvs. din gură în gură

Cuvântul din gură este unul dintre cele mai mari mecanisme de răspândire a mesajelor. Ai dorit vreodată să atragi atenția cuiva? Una dintre cele mai bune modalități posibile de a face acest lucru este să aveți o introducere. Acest lucru se datorează faptului că cuvântul din gură poate deține multă încredere.

Imaginați-vă un bărbat pe nume Jon Mack. Se întâmplă să aibă o vedere slabă. Folosește aplicația neaccesibilă A, aplicația neaccesibilă B și aplicația neaccesibilă C. Toate aplicațiile sunt slab concepute pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Jon este o persoană capabilă. Jon are prieteni. Jon și prietenii săi se îndreaptă spre vârsta înaintată.

Într-o seară, vine aplicația accesibilă. Aplicația este concepută cu un public larg în minte. Jon folosește aplicația accesibilă. Ii place.

Jon împarte aplicația accesibilă prietenilor, membrilor familiei și colegilor.

Jon vorbește în megafon. Aplicația accesibilă se răspândește și face acest lucru cu ajutorul gurii. Câștigă aplicația accesibilă. Jon și oamenii lui câștigă, de asemenea. Aceasta este o situație câștig-câștig.

Când aplicația dvs. este excepțională, oamenii vor să vă trimită aplicația. Oamenii partajează aplicația dvs., deoarece scrie ceva despre ei.

Utilizatorii dvs. sunt importanți, așa că hai să îi facem să se simtă importanți.

E timpul să acționăm.

Unde sa încep

Să înțelegem modul în care unul dintre utilizatorii dvs. VoiceOver vă poate folosi aplicația.

Vom configura VoiceOver pe iOS.

Configurarea VoiceOver pe iOS

Deblocați dispozitivul iOS.

Deschide Setări aplicație.

Atingeți General.

1611462070 699 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Atingeți Accesibilitate.

1611462070 362 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Atingeți Comandă rapidă de accesibilitate.

1611462071 317 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Ar trebui să vedeți o listă de funcții de accesibilitate încorporate.

Apăsați pe VoiceOver.

1611462071 951 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Grozav.

Acum, glisați în sus de la Setări pentru a intra în aspectul de acasă.

Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

E timpul să dai o încercare VoiceOver. Iată patru gesturi utile pentru utilizarea VoiceOver:

1. Glisați spre stânga sau spre dreapta – navigați în interfața de utilizare

2. Atingeți de două ori – selectați

3. Glisați în sus sau în jos – alegeți dintre opțiunile disponibile, dacă există

4. Glisați în sus de jos cu o singură vibrație – ieșiți spre casă

Să punem pălăria de acțiune. Să începem să folosim VoiceOver.

Faceți dublu clic butonul de alimentare.

1611462073 266 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

VoiceOver este activat.

Acum, glisați spre dreapta până la Setări aplicația este în selecție.

Atingeți de două ori pentru a deschide Setări aplicație.

1611462074 825 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Grozav.

Acum, glisați spre dreapta până la General este selectat.

Atingeți de două ori pentru a selecta General.

1611462076 153 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Glisați spre dreapta până la Accesibilitate este selectat.

Atingeți de două ori pentru a selecta Accesibilitate.

1611462076 274 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Glisați spre dreapta până la VoiceOver este selectat.

Atingeți de două ori pentru a selecta VoiceOver.

1611462077 241 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Glisați spre dreapta până la Rată de vorbireeste selectat glisorul.

Glisați în sus sau în jos cu un deget rapid pentru a regla rata de vorbire.

1611462078 378 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Odată ce aveți rata de vorbire dorită, glisați în sus de jos cu o singură vibrație pentru a ieși acasă.

1611462079 420 Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Deci, se dovedește că VoiceOver este destul de practic. Puteți transforma aproape orice pe iOS într-o carte audio.

Cu siguranță m-am trezit folosind VoiceOver la fel de des ca în fiecare zi pentru a citi text pe iOS. Acest lucru reduce sarcina cognitivă. În același timp, poate crește înțelegerea datorită combinației de citire și ascultare.

Tu esti uimitoare. Tocmai ai făcut cel mai greu pas. Pasul pe care l-au făcut mai puțini oameni. Primul pas. Felicitări, ți-ai crescut capacitatea de a empatiza și de a te pune în pielea multor mai mulți oameni. Sunteți pe cale să creați aplicații și mai excepționale.

PROVOCARE: utilizați aplicația legată la ochi

Iată o metodă de comparare a accesibilității aplicației.

Activați VoiceOver.

Atingere triplă cu trei degete.

Cum sa creati aplicatii pentru toata lumea care utilizeaza VoiceOver

Aceasta activează modul cortină și ecranul devine negru.

Acum, navigați în aplicație cu VoiceOver cu modul cortină activat.

Când navigarea aplicației dvs. este fără efort cu modul cortină, sunteți într-o aplicație accesibilă în mod excepțional.

Observații finale

Cred că accesibilitatea aplicațiilor împinge omenirea în direcția corectă. Construirea unei experiențe de aplicație excepționale pentru toți utilizatorii este un câștig pentru producătorii de aplicații și pentru utilizatori.

Sper să văd mai multe dintre aplicațiile noastre preferate acceptă pe deplin funcțiile de accesibilitate.

Vă rugăm să împărtășiți acest articol dacă ați găsit acest articol util.

Multumiri speciale

Acest articol este posibil datorită lui Daud A., Kane C., Esther H., Todd K., Tim C., Tim I., Lilit B., Cliff W. și Shawn.

Soluții pentru întreprinderi

Pentru întreprinderile interesate, vă recomand să contactați 2359 Media pentru soluții de întreprindere.