Como criar atalhos de teclado personalizados no macOS

Cum să creați comenzi rapide de la tastatură personalizate pe macOS

A fi mai productiv pe Mac este o căutare utilă. Acest lucru vă permite să efectuați mai multe sarcini într-un context de lucru. Desigur, aveți și mai mult timp pentru petrecerea timpului liber dacă vă puteți deplasa mai repede în jurul macOS. Dacă creați comenzi rapide de la tastatură personalizate pe macOS, productivitatea dvs. ar trebui să crească.

Aici vă arătăm cum să creați comenzi rapide de la tastatură, inclusiv comenzi rapide pentru aplicații specifice Apple. De asemenea, atingem folosind „Hot Corners” – o modalitate excelentă de a trece în anumite stări macOS atunci când utilizați Trackpad-ul.

De ce ați dori să creați comenzi rapide de la tastatură personalizate

Pe scurt, comenzile rapide de la tastatură sunt modalitatea numărul unu de a vă îmbunătăți eficiența și productivitatea pe Mac. Pentru cei neinițiați, sunt o colecție de apăsări de taste care efectuează acțiuni fără a fi nevoie să utilizeze Trackpad-ul.

Există multe avantaje în a face acest lucru. De exemplu:

  • Puteți păstra mâinile pe tastatură și ochii pe ecran.
  • Fluxurile de lucru pot fi reduse drastic în câteva secunde (cu apăsarea tastei corecte).
  • În unele cazuri, puteți accesa caracteristicile subutilizate ale anumitor aplicații.

Având în vedere aceste beneficii, împreună cu timpul pe care îl veți economisi executându-le, crearea de comenzi rapide de la tastatură personalizate este ceva în care veți dori să vă uitați.

ad-banner

Cum să creați comenzi rapide de la tastatură personalizate pe macOS

Primul loc pe care ar trebui să-l priviți atunci când creați comenzi rapide de la tastatură personalizate este ecranul Preferințe al aplicației.

Majoritatea aplicațiilor au o colecție setată de comenzi rapide de la tastatură care nu pot fi modificate.

Comenzi rapide de la tastatură Preferințe Slack

Indiferent dacă folosiți macOS Big Sur, este mai greu să accesați comenzile rapide de la tastatură pe bază de aplicație. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă îndreptați către panoul „Preferințe sistem -> Tastatură -> Comenzi rapide”.

Comenzi rapide de la tastatură Panou de comenzi rapide

Aici veți vedea o serie de secțiuni care acoperă funcționalitatea specifică Mac, cum ar fi Launchpad, Spotlight și multe altele.

Comenzi rapide de la tastatură Preferințe Spotlight

Dacă doriți să adăugați comenzi rapide specifice aplicației, deschideți secțiunea „Comenzi rapide pentru aplicații” și faceți clic pe pictograma Plus. Aceasta va afișa un meniu. Aici, alegeți aplicația, adăugați un nume explicit pentru comanda rapidă și executați apăsarea tastei pentru a confirma comanda rapidă.

Comenzi rapide de la tastatură Adăugați o comandă rapidă

După ce ați salvat modificările, noua comandă rapidă de la tastatură ar trebui să funcționeze. Testați funcționalitatea, dar nu uitați să setați ceva care nu suprascrie alte comenzi rapide funcționale de la tastatură.

Utilizarea Hot Corners pentru a vă supraîncărca fluxul de lucru

În cele din urmă, dacă vă aflați folosind Trackpad-ul, dar aveți totuși nevoie de acces la câteva comenzi rapide, luați în considerare Hot Corners. Acest lucru vă permite să atribuiți un număr limitat de acțiuni fiecărui colț al ecranului, în funcție de locul în care este plasat indicatorul.

Pentru a găsi această opțiune, deschideți „Preferințe sistem” și mergeți la ecranul „Desktop & Screen Saver”. Sub fila „Screen Saver”, veți găsi un buton „Hot Corners …”.

Comenzi rapide de la tastatură Hot Corners

Aici, alegeți colțul dorit și acțiunea pe care o veți invoca. De exemplu, puteți seta un colț pentru a bloca ecranul și altul pentru a vă aduce înapoi pe desktop.

Încheierea

Când vine vorba de accelerarea practic a tuturor sarcinilor de pe computerul Mac, comenzile rapide de la tastatură ar trebui să fie o soluție simplă. Pentru a crea comenzi rapide de la tastatură personalizate pe macOS, va trebui adesea să utilizați panoul dedicat „Tastatură -> Comenzi rapide” din Preferințe sistem. De asemenea, vă recomandăm să consultați foaia de trucuri pentru macOS pentru comenzi rapide de la tastatură, pentru a vă ajuta să vă amintiți comenzile rapide.

Legate de:

  • Cum se personalizează macOS Big Sur
  • Cum să îmbinați două conturi macOS într-unul
  • Cum să ieși forțat dintr-o aplicație pe macOS
Scroll to Top