Cum să creați comenzi rapide Siri pe iPhone și iPad

Cum să creați comenzi rapide Siri pe iPhone și iPad
⏱️ 5 min read

Apple a introdus o serie de noi caracteristici și trucuri în iOS 12, inclusiv Siri Shortcuts. Acestea sunt comenzi pentru acțiuni efectuate în mod regulat, pe care le puteți activa utilizând comenzile vocale Siri.

Siri va oferi sugestii pentru acțiuni de realizat pe baza comportamentului dvs. din trecut. Acestea vor apărea pe ecranul de blocare sau pe ecranul de căutare, dar este, de asemenea, posibil să le creați. Acest tutorial vă va arăta cum.

Comenzi rapide sugerate de Siri

Unele dintre sugestiile de comenzi rapide pe care le vine Siri pot fi utile pentru dvs. În loc să așteptați până când acestea apar, puteți găsi câteva dintre aceste sugestii în Setări.

1. Accesați „Setări” și faceți clic pe „Siri și căutare”.

2. Veți găsi trei comenzi rapide sugerate. Dacă doriți să vedeți mai multe, atingeți „Toate comenzile rapide”.

3. Acum puteți parcurge câteva comenzi rapide sugerate pentru aplicațiile pe care le-ați instalat pe iPhone.

Iphone Siri Shortcut Comenzi rapide pentru aplicații sugerate

4. Când găsiți o comandă rapidă pe care doriți să o utilizați, apăsați pe butonul „+”.

5. Apăsați butonul de înregistrare pentru a înregistra fraza pe care doriți să o utilizați pentru a lansa comanda rapidă, apoi faceți clic pe „Terminat”.

Iphone Siri Shortcut Înregistrează comanda Siri

Acum puteți lansa comanda rapidă invocând Siri și rostind fraza pe care ați înregistrat-o.

Galeria de comenzi rapide

Dacă sunteți în căutarea unei comenzi rapide mai complexe care să combine o serie de acțiuni și aplicații diferite, atunci va trebui să vă adresați aplicației de comenzi rapide native care este preinstalată cu iOS 12.

Când lansați aplicația, aceasta se deschide în bibliotecă. Puteți accesa Galeria de comenzi rapide prin pictograma din partea de jos a ecranului.

Galeria de comenzi rapide Iphone Siri

Galeria conține o colecție de comenzi rapide gata făcute, sortate în categorii convenabile. Când găsiți una care vă place, faceți clic pe „Obțineți o comandă rapidă” pentru a adăuga comanda rapidă la biblioteca dvs.

Iphone Siri Shortcut Obțineți o comandă rapidă

Când deschideți biblioteca, veți găsi noua comandă rapidă. Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus al comenzii rapide pentru a vedea acțiunile pe care le va efectua comanda rapidă. Puteți face orice modificări pe care doriți să le modificați comenzile rapide în funcție de nevoile dvs.

Scurtătură Iphone Siri Adaugă la Siri

Dacă doriți să adăugați controlul Siri la comanda rapidă, atingeți pictograma Setări din partea dreaptă sus a acestui ecran. Puteți alege apoi să „Adăugați la Siri” pentru a înregistra propria comandă Siri. Există, de asemenea, opțiunea „Adăugați la ecranul de pornire”, care afișează o listă de instrucțiuni care explică cum să creați o pictogramă asemănătoare unei aplicații pentru a lansa comanda rapidă.

Crearea propriilor comenzi rapide

Dacă nu găsiți o comandă rapidă în Galerie care să facă ceea ce căutați, vă puteți construi propria dvs. de la zero. Pentru a face acest lucru:

1. Apăsați pe pictograma „+” din partea stângă sus a ecranului pentru a crea o nouă comandă rapidă.

Iphone Siri Shortcut Adăugați acțiuni

2. În partea de jos a ecranului veți găsi o listă de acțiuni sugerate de adăugat la comanda rapidă.

3. Dacă nu găsiți acțiunea dorită, tastați în câmpul de căutare. Veți găsi o listă de tipuri de conținut, precum și o listă de aplicații instalate cu acțiuni disponibile pentru aplicația Comenzi rapide.

Acțiuni de căutare pentru comenzi rapide Iphone Siri

4. Apăsând pe o anumită aplicație se vor afișa toate acțiunile pe care le puteți efectua cu acea aplicație. Faceți clic pe pictograma de informații pentru a afla mai multe despre cum funcționează acțiunea respectivă.

Iphone Siri Shortcut App Actions

5. Atingeți o acțiune pentru ao adăuga la comanda rapidă și continuați până când ați adăugat toate acțiunile de care aveți nevoie. Puteți apăsa și menține apăsată o acțiune pentru ao trage în sus sau în jos în cadrul comenzii rapide.

6. Pentru a testa scurtătura, atingeți pictograma „Redare” din partea de sus a ecranului.

7. Când finalizați comanda rapidă, atingeți pictograma de setări din partea dreaptă sus a ecranului. Puteți denumi comanda rapidă, o puteți adăuga la Siri sau o puteți adăuga pe ecranul de pornire.

Setări pentru comenzi rapide pentru comenzi rapide Iphone Siri

8. Apăsați „Terminat” pentru a salva comanda rapidă în biblioteca dvs.

Dacă vă luptați pentru a crea o comandă rapidă care funcționează așa cum v-ați aștepta, încercați să căutați în Galerie o altă comandă rapidă care să efectueze o acțiune similară. Puteți consulta lista acțiunilor pentru a vedea cum funcționează.

Acțiuni rapide cu comenzile rapide Siri

Nu veți putea niciodată să personalizați un iPhone în același mod în care puteți personaliza un dispozitiv Android. Apple este foarte protector pentru ecosistemul lor și asta nu se va schimba.

Din fericire, odată cu introducerea comenzilor rapide Siri, utilizatorii iPhone au acum un nivel mult mai mare de control asupra gestionării sarcinilor regulate. Acestea nu vor atrage toată lumea, dar comenzile rapide pot fi un adevărat economisire de timp pentru utilizatorii avansați.

Aveți propriile comenzi rapide pentru iPhone Siri de partajat? Lasă un comentariu mai jos cu ideile tale.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x