Como criar facilmente jobs do cron no Linux com o Zeit

Cum să creați cu ușurință locuri de muncă Cron în Linux cu Zeit

Cron vă permite să rulați automat comenzi, programe și scripturi automat în momente definite în timp sau într-un program. Este puternic, ușor și, de asemenea, este greu să vă înfășurați capul. De aceea, puteți găsi front-end-uri care încearcă să simplifice utilizarea crontab și Zeit este una dintre cele mai bune.

Singurul obiectiv al Zeit este de a facilita adăugarea și gestionarea joburilor cron. Cu Zeit, rularea comenzilor și scripturilor este la fel de simplă precum adăugarea unei noi intrări la o listă de activități. Să vedem cum vă permite să creați cu ușurință lucrări cron în Linux.

Instalare

Pe majoritatea distribuțiilor Linux, va trebui să construiți Zeit din sursă. După ce l-ați descărcat și conform documentației oficiale, îl puteți transforma într-o aplicație utilizabilă cu:

Dacă sunteți pe Ubuntu, puteți adăuga depozitul său și puteți instala Zeit cu următoarele comenzi:

După un timp, veți găsi Zeit printre restul programelor instalate. Localizați și rulați aplicația.

Crontab ușor cu Zeit instalat

Sarcini și programe

Interfața Zeit este simplă. Pentru a adăuga o activitate, faceți clic pe butonul „Adăugați o activitate”.

Crontab ușor cu Zeit Add Task

Introduceți un nume pentru sarcina dvs. în câmpul Descriere. Tastați comanda pe care doriți să o programați în câmpul Comandă.

Crontab ușor cu detalii despre sarcina Zeit

În secțiunea „Ora și data”, puteți selecta Basic, care vă permite să programați rapid o sarcină pentru a rula pe un model obișnuit. Pentru mai multe personalizări, alegeți opțiunea Avansat.

Crontab ușor cu programarea de bază a sarcinii Zeit

Opțiunea Advanced vă permite să introduceți cu precizie minutul, ora, ziua, ziua săptămânii și luna în care va rula o sarcină. Toate câmpurile sunt populate inițial cu un asterisc, care funcționează ca un wildcard care se traduce în „fiecare”. De exemplu, dacă introduceți „*” în câmpul Zi, înseamnă „în fiecare zi”.

Crontab ușor cu Zeit Task Setări avansate de timp

Puteți introduce mai multe numere, separându-le cu virgule. De exemplu, dacă introduceți „20, 23” în câmpul Oră și „35 ′ în câmpul Minute, sarcina dvs. va rula la 20:35 și 23:35 în fiecare zi.

Dacă vreți vreodată un memento al sintaxei crontab, lăsați mouse-ul să plutească peste unul dintre câmpuri. Zeit vă va arăta o fereastră pop-up utilă, cu o listă de exemple despre modul în care puteți configura programul sarcinii.

Crontab ușor cu lista de activități Zeit

După ce ați creat o sarcină, aceasta va apărea în lista principală a lui Zeit. Dacă doriți să dezactivați rapid o activitate, puteți face dublu clic pe ea, în timp ce un clic dreapta vă va permite, de asemenea, să o editați sau să o eliminați complet.

Alarme și temporizatoare

Zeit vă permite să configurați alarme și temporizatoare, dar nu vom intra în detalii despre cum să faceți acest lucru, deoarece este chiar mai simplu decât sarcinile. Cu Alarmele și cronometrele, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la metacaractere și programări complicate, deoarece chiar dacă ar fi util pentru unii, nu există o astfel de funcționalitate oferită.

Crontab ușor cu alarme Zeit

Puteți seta doar programări simple, definind ora și selectând zilele în care va rula o alarmă sau un cronometru. Asta e. Două butoane suplimentare vă permit să introduceți ora curentă în câmpurile Oră și Minute (butonul Acum) sau să le ștergeți (butonul Reset). Trebuie să utilizați cele două butoane cu pictogramele folderului, lângă Player și Sound File, pentru a alege un player media și un fișier de sunet atunci când configurați alarme și temporizatoare. Deoarece Zeit / crontab nu va avea o modalitate de a vă notifica fără ele, nu vă va permite, de asemenea, să configurați o regulă cu acele câmpuri necompletate.

Controlează totul

Cu Zeit, vă editați propriile reguli crontab în mod implicit, active doar pentru contul dvs. de utilizator. Pentru a vedea toate regulile (de către alții și de sistem) și pentru a putea edita totul, activați „System Mode” din meniul View.

Crontab ușor cu modul Zeit System

Cu Modul de sistem, veți putea modifica regulile existente – de exemplu, pentru rapoartele automate pe care Ubuntu le creează pentru sistemul dvs. de operare. Fiți foarte atenți atunci când modificați astfel de reguli și rețineți că orice modificări pe care le faceți poate rupe lucruri. De asemenea, este posibil ca modificările dvs. să fie suprascrise după o actualizare de software.

Filtrați și găsiți

Dacă încercați să localizați o anumită regulă, puteți utiliza funcția de căutare a acesteia în loc să derulați în sus și în jos lista. presa Ctrl + F pe tastatură și un câmp de căutare va apărea în partea de jos a ferestrei Zeit. Introduceți termenul de căutare pentru a găsi sarcina pe care doriți să o găsiți.

Crontab ușor cu filtrare Zeit

Acum, că știi cum să folosești Zeit pentru a crea joburi cron în Linux, vei folosi bine crontab pentru a-ți automatiza sistemul? Alternativ, puteți utiliza și systemd ca înlocuitor cron.

Legate de:

Scroll to Top