Cum să creați documente accesibile în LibreOffice

Cum să creați documente accesibile în LibreOffice
⏱️ 5 min read

LibreOffice, suita de birou open source, tocmai a fost actualizată la versiunea 7, iar printre unele dintre adăugările la software se numără o serie de noi caracteristici de accesibilitate, inclusiv un instrument de evaluare a documentelor și posibilitatea de a crea PDF-uri accesibile din Writer. Aici vă arătăm cum să creați un document accesibil în LibreOffice.

Noțiuni de bază

Dacă aveți deja instalat LibreOffice, asigurați-vă că rulează versiunea 7 (sau mai mare). Puteți verifica versiunea accesând „Ajutor -> Despre LibreOffice”.

Alternativ, puteți descărca și instala cea mai recentă versiune de la site-ul său web.

Actualizarea LibreOffice în Ubuntu

LibreOffice 7 este suficient de proaspăt încât încă nu există pachete standard integrate în managerul de software Ubuntu. Din fericire, modernizarea nu este prea dificilă, dar în acest moment implică o călătorie la terminal.

Pentru a adăuga depozitul LibreOffice 7, deschideți un terminal și tastați următoarele:

Va exista o notificare a ceea ce urmează să fie actualizat, ar trebui să fie toate aplicațiile de bază. Alegeți Y și, după o scurtă pauză, noile versiuni ar trebui instalate.

În timp ce aveți chef de actualizare, ar putea fi momentul potrivit să actualizați Ubuntu la cea mai recentă versiune de asistență pe termen lung.

Configurarea accesibilității

Acest instrument este experimental în LibreOffice, deci vine cu avertismentele obișnuite cu privire la potențiala instabilitate. În testele noastre, versiunea Linux a fost cea mai puțin stabilă, de obicei se prăbușea în timp ce accesați fila Advanced, dar versiunea Windows pare să fie destul de solidă.

Imagine care arată secțiunea Avansat din meniul de instrumente al LibreOffice 7.

Pentru a porni instrumentele, deschideți orice document și accesați „Instrumente -> Opțiuni” și alegeți opțiunea „Avansat” din meniul din stânga. Selectați „Activați funcțiile experimentale” și apăsați Aplicare. Aplicația va trebui să se reîncarce pentru ca aceste modificări să aibă loc, deci asigurați-vă că ați salvat toate documentele deschise înainte de a trece mai departe.

Verificați documentele

După ce ați reîncărcat și ați deschis documentul, puteți verifica starea cu „Instrumente -> Verificare accesibilitate”. Alături de fiecare dintre probleme, veți găsi un buton „Mergeți la problemă”, care va evidenția secțiunea contravențională.

Captură de ecran care arată verificatorul de accesibilitate în LibreOffice 7.

Dacă nu puteți vedea aceste butoane (am găsit această problemă pe Windows), utilizați bara de derulare pentru a derula la dreapta și vor fi dezvăluite.

Remediați problemele

Problemele obișnuite pe care software-ul le va identifica nu includ titluri de documente adecvate (accesați „Fișier -> Proprietăți” și adăugați un titlu în fila Descriere), lipsesc text alternativ sau descrieri pe imagini (faceți dublu clic pe o imagine, apoi verificați în fila Opțiuni pentru adăugați aceste elemente) și formatarea textului, cum ar fi textul aldin folosit pentru subtitrări în loc să utilizați un nivel de titlu care poate transmite semnificație suplimentară. De asemenea, va evidenția zonele în care textul dvs. nu are contrast și poate fi dificil de citit pentru cineva cu deficiențe de vedere.

Captură de ecran care prezintă caseta de dialog pentru editarea textului alternativ al imaginii în LibreOffice 7.

Odată ce ați trecut prin toate domeniile de îngrijorare, refaceți verificarea unei facturi de sănătate curate.

Ieșire accesibilă

Selectați „Fișier -> Exportați ca PDF” pentru a începe procesul de export. Aceasta va afișa dialogul de export standard, dar există o nouă adăugare în opțiunea Accesibilitate universală (PDF / UA), deci selectați acest lucru. Când bifați Export, verificarea accesibilității va rula din nou înainte de a efectua exportul final.

Captură de ecran care arată dialogul de ieșire pentru crearea de PDF-uri accesibile universal.

Un PDF accesibil bine formatat ar trebui să aibă o ordine logică de citire – definită de titlu adecvat și etichete corespunzătoare pe lucruri precum tabele și liste – text alternativ pentru toate imaginile semnificative și setările de securitate care nu împiedică cititorii de ecran.

Crearea documentelor accesibile care nu dezavantajează părți semnificative ale publicului este o bună manieră și poate fi una dintre obligațiile dvs. legale. Poate doriți să modificați fontul implicit în LibreOffice pentru a ușura citirea.

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...