Come creare cartelle e gestire playlist su Spotify

Cum să creați dosare și să gestionați liste de redare pe Spotify

⌛ Reading Time: 4 minutes

Spotify este una dintre cele mai bune aplicații de streaming muzical, dacă nu chiar cele mai bune. Aplicația se mândrește cu o colecție uriașă de melodii și podcast-uri. Există mai multe liste de redare create de utilizatori pe platformă pe baza diferitelor genuri. Dacă aveți o grămadă de playlisturi pe care le ascultați și doriți să le organizați cu grijă, atunci Spotify oferă o opțiune pentru a vă gestiona toate playlisturile. Aici vă prezentăm un ghid complet cu privire la modul în care puteți crea un folder de redare Spotify. Puteți accesa pur și simplu acest folder de redare Spotify din meniul din stânga.

Lucruri de remarcat

Pentru a crea un folder de redare Spotify, trebuie să aveți desktopul sau aplicația web Spotify. Aceasta înseamnă că nu puteți crea un dosar de redare Spotify folosind aplicația mobilă.

Creați un folder Spotify Playlist

1. Mai întâi, deschideți desktopul sau aplicația web Spotify, apoi faceți clic dreapta pe oricare dintre listele de redare din panoul din stânga.

2. Din meniul derulant de opțiuni nou deschis, faceți clic pe opțiunea „Creați folder”.

3. Un „folder nou” va fi creat pe bara laterală stângă.

Creați dosarul Spotify Playlist 2

4. Puteți atribui un nume la alegere folderului făcând clic dreapta pe folder nou, apoi pe opțiunea Redenumire.

Redenumiți dosarul Spotify Playlist

Este de preferat să adăugați un nume conectat la listele de redare pentru a vă permite să vă amintiți ce este inclus în folder mai târziu.

5. Odată ce folderul este creat și l-ați redenumit, puteți adăuga liste de redare în acest folder.

6. Pur și simplu glisați și fixați listele de redare existente pe care le aveți în dosar. Un mesaj vizual va apărea ori de câte ori trageți și plasați lista de redare în dosar.

Lista de redare în interiorul folderului

7. După adăugarea tuturor listelor de redare, le puteți accesa cu ușurință făcând clic pe folder. Dacă ați adăugat mai multe liste de redare, puteți vizualiza toate listele de redare din bara laterală stângă făcând clic pe butonul drop-down de lângă numele folderului.

8. Dacă doriți să organizați în continuare listele de redare în folderul creat, creați un alt folder în interiorul folderului. Pur și simplu faceți clic dreapta pe un folder și faceți clic pe „Creați folder”.

Dosar în interiorul dosarelor Spotify

După ce ați învățat cum să creați un folder de redare Spotify, rețineți că, dacă ștergeți acest folder de redare, toate listele de redare din acest dosar vor fi șterse definitiv. Deci, înainte de a șterge dosarul, asigurați-vă că trageți toate listele de redare esențiale în afara acestuia.

Ștergeți folderele Spotify

Accesarea dosarului Spotify Playlist pe mobil

După cum sa menționat deja, nu puteți crea un folder de redare Spotify prin intermediul aplicației mobile. Din fericire, folderele create folosind desktopul sau aplicația web Spotify pot fi accesate prin intermediul aplicației mobile Spotify. Există însă o singură avertisment. Nu puteți modifica folderul, cum ar fi adăugarea de noi liste de redare sau ștergerea acestuia în aplicația mobilă.

Aplicația mobilă Spotify

Încheierea

Crearea unui folder de redare Spotify permite utilizatorului să gestioneze mai multe liste de redare. Puteți organiza același gen sau liste de redare într-un folder și celelalte într-un folder nou.

Dacă, dintr-un anumit motiv, Spotify nu vă place, puteți verifica aici și unele dintre cele mai bune alternative Spotify.

Legate de:

  • Cum să setați o melodie Spotify ca alarmă pe Android
  • Spotify vs. Apple Music: Cine câștigă războiul muzical?
  • Cum să minimalizați Spotify în tava de sistem în Linux

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.