Cum să creați o clonă bootabilă a unității dvs. Windows 10

Cum să creați o clonă bootabilă a unității dvs. Windows 10
⏱️ 5 min read

Clonarea unității de pornire Windows 10 pe un hard disk nou nu este atât de ușoară pe cât ar părea. Deși este banal să copiați majoritatea fișierelor dvs. de pe o unitate pe alta, copierea fiecărui fișier pe un disc bootabil va necesita un program separat. Și pentru că unitatea hard disk sursă nu poate fi activă în timp ce este copiată, va trebui să utilizați un program de clonare care rulează în afara Windows.

Clonezilla Live rulează de pe un mediu de boot separat, cum ar fi un CD, DVD sau unitate USB, permițându-vă să copiați discul de boot. Procesul nu este dificil, dar lipsa unei interfețe grafice a lui Clonezilla poate face dificilă navigarea cu încredere.

Notă: următoarea metodă va face o clonă a hard diskului țintă, indiferent de sistemul de operare pe care îl rulează. Prin urmare, va funcționa pentru Windows (orice versiune), Linux sau chiar MacOS.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Creați Clonezilla Live Disk

1. Descărcați Clonezilla. Obțineți versiunea numită „stabilă” cu un șir de numere după ea.

2. În ecranul următor, schimbați tipul de fișier din „.zip” în „.iso”. Dacă nu știți că aveți nevoie de o versiune pe 32 de biți a software-ului, puteți lăsa arhitectura CPU ca „amd64”. Lăsați depozitul setat la „automat”. Apoi, faceți clic pe „Descărcați”.

clonezilla-schimbare zip la iso

3. Introduceți un CD sau DVD gol în unitatea de disc.

4. Navigați la fișierul ISO descărcat în Windows Explorer. Faceți clic dreapta pe fișier și alegeți „Burn disc image” din meniul contextual.

arde imaginea discului clonezilla

5. Confirmați dacă este selectată unitatea de disc corectă și faceți clic pe „Burn” pentru a inscripționa o versiune bootabilă a ISO pe disc.

butonul de ardere a imaginii discului clonezilla

Porniți în Clonezilla Live

1. Asigurați-vă că atât hard diskurile sursă, cât și cele de destinație sunt conectate la computer.

2. Reporniți computerul.

3. După ce auziți un singur semnal sonor pentru a indica faptul că POST a fost finalizat cu succes, veți vedea ecranul de splash al BIOS-ului. În acest moment, apăsați fie tasta F12, fie DEL (în funcție de BIOS) pentru a alege un disc de boot. Dacă nu sunteți sigur ce să apăsați, căutați o opțiune pe ecran care să spună ceva de genul „Meniu de pornire”.

clonezilla-boot-menu

4. Selectați unitatea DVD din meniul rezultat.

Inițializați Clonezilla Live

1. Odată ce Clonezilla Live începe, veți vedea un ecran de pornire. Lăsați valoarea implicită și apăsați „Enter” pe tastatură.

clonezilla-splash-screen

2. Veți vedea câteva texte albe indicând faptul că Clonezilla pornește. Când ați terminat, alegeți limba corespunzătoare.

clonezilla-select-language

3. Lăsați selecția implicită („Nu atingeți tastele”) și apăsați Enter pe tastatură pentru a selecta.

clonezilla-dont-touch-keymap

4. Va mai trece ceva text alb. Când vedeți din nou un ecran albastru și gri, apăsați Enter pentru a alege „Start Clonezilla”.

începe clonezilla

Configurați clonarea discului

Acum că am inițializat totul, suntem gata să ne clonăm discurile.

1. În ecranul următor, utilizați săgeata în jos de pe tastatură pentru a selecta „dispozitiv-dispozitiv”. Acest lucru vă permite să clonați de pe un hard disk fizic pe un alt hard disk fizic.

clonezilla-device-device-mode

2. Apăsați tasta Enter pentru a alege „Mod începător”, care este implicit.

clonezilla-începător-mod

3. În ecranul următor, lăsați selecția implicită „disk_to_local_disk” și apăsați Enter. Această setare vă permite să clonați un disc conectat fizic pe un alt disc conectat fizic. Celelalte opțiuni vă permit să vă clonați pe discuri conectate la rețea sau să lucrați cu partiții.

clonezilla-disk-local-disk

4. Selectați discul sursă și apăsați Enter. Folosesc o mașină virtuală pentru a captura capturi de ecran, deci este posibil să vedeți mai multe discuri. Meniul dvs. va afișa, de asemenea, diferite nume și capacități. Deoarece orice nume pe care l-ați aplicat în Windows nu va fi de obicei vizibil aici, acordați o atenție deosebită capacității discului și punctului de montare.

clonezilla-change-local-disk-source

5. Selectați discul de destinație și apăsați Enter. Din nou, s-ar putea să vedeți mai multe unități de disc aici.

clonezilla-alege-țintă-disc

6. Lăsați opțiunea implicită pentru a omite verificarea sau repararea sistemului de fișiere sursă și apăsați Enter.

clonezilla-skip-filesystem-check

7. Apăsați Enter din nou pentru a începe efectiv procesul de clonare.

clonezilla-start-cloning

Rulați procesul de clonare

1. Clonezilla vă va cere să confirmați că doriți să clonați discurile, ștergând discul de destinație în acest proces. Asigurați-vă că totul arată corect înainte de a tasta „y” și de a apăsa Enter.

clonezilla-confirm-before-start

2. Clonezilla într-adevăr vrea să fii sigur. Confirmați din nou alegerile dvs., apoi tastați „y” și apăsați Enter.

clonezilla-confirm-again

3. Veți vedea Clonezilla să creeze tabela de partiții pe discul de destinație.

clonezilla-creation-partition-table

4. Când vi se solicită, tastați „y” și apăsați Enter pentru a confirma că doriți să clonați bootloader-ul pe unitatea de destinație. Bootloaderul este ceea ce permite computerului să pornească de pe un disc; fără bootloader, unitatea nu va putea fi pornită.

clonezilla-clone-bootloader

5. În cele din urmă, procesul de clonare începe de fapt! Urmăriți barele de progres pentru a vedea cât va dura.

clonezilla-cloning-process

6. Când ați terminat, Clonezilla va rula câteva auto-verificări pe unitatea clonată. Apăsați Enter pentru a continua când vi se solicită.

clonezilla-self-check-cloned-disk

7. În meniul următor apăsați Enter pentru a opri aparatul.

clonezilla-power-off

8. După o numărătoare inversă de cinci secunde, Clonezilla se va opri singur, iar aparatul ar trebui să se oprească. Dacă computerul nu se oprește, îl puteți opri manual după ce vedeți linia care scrie [info] Will now halt. Ai terminat!

clonezilla-stoped

Concluzie

După finalizarea procesului de clonare, reporniți computerul și selectați discul nou clonat ca unitate de boot.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x