Cum să creați o clonă de pornire a computerului dvs. Mac

Cum să creați o clonă de pornire a computerului dvs. Mac

O strategie bună de backup este importantă pentru orice utilizator de computer. În timp ce majoritatea utilizatorilor de Mac preferă ușurința instrumentelor de backup încorporate, cum ar fi Time Machine, utilizatorii puternici ar putea dori să creeze o copie de rezervă bootabilă ca parte a fluxului lor de lucru regulat.

O copie de rezervă bootabilă este ceea ce sună: o copie de rezervă pe care o puteți utiliza pentru a porni și a rula computerul. Dacă unitatea de disc a computerului este deteriorată, copia de rezervă bootabilă este o a doua copie pe care o puteți utiliza pentru a continua să lucrați. De asemenea, face posibilă rularea propriului computer de pe alte Mac-uri, dacă este necesar. De asemenea, puteți extrage fișiere individuale dintr-o copie de rezervă bootabilă. Acest lucru îl face o copie de rezervă detaliată și cuprinzătoare a computerului pe un singur disc.

Obțineți Carbon Copy Cloner

Înainte de a putea crea o clonă bootabilă, va trebui să descărcăm niște software. În timp ce există câteva utilități diferite care pot realiza realizarea unei clone bootabile, Carbon Copy Cloner (CCC) este ușor de utilizat și are un mod de încercare pe termen lung.

1. Descărcați Carbon Copy Cloner de pe site-ul dezvoltatorului.

2. Găsiți și despachetați fișierul ZIP descărcat în folderul Descărcări.

carbon-copy-cloner-create-bootable-clone-macos-install-2

3. Faceți dublu clic pe aplicația Carbon Copy Cloner.

carbon-copy-cloner-create-bootable-clone-macos-install-3

4. Faceți clic pe „Mutați în dosarul de aplicații” când vi se solicită.

carbon-copy-cloner-create-bootable-clone-macos-install-4a

Crearea unei clone bootabile cu Carbon Copy Cloner

După ce ați mutat Carbon Copy Cloner în dosarul Aplicații, aplicația se va deschide automat. Veți vedea ecranul principal de mai jos.

carbon-copy-cloner-main-screen

1. Faceți clic pe panoul „Sursă” și selectați unitatea de boot. În mod implicit, va fi denumit „Macintosh HD”.

carbon-copy-cloner-select-source

2. Faceți clic pe panoul de destinație și selectați unitatea de disc pe care doriți să o utilizați ca destinație. În acest caz, am selectat o unitate USB externă numită „Southern Reach”.

carbon-copy-cloner-select-desintation

Puteți utiliza orice hard disk care se poate conecta la computer, cu condiția să fie suficient de mare pentru a conține toate datele de pe unitatea de boot. Acest hard disk va trebui să fie în format HFS +, care este formatul standard al hard disk-ului Mac. Pentru a reduce șansele de probleme sau erori, utilizați o unitate proaspăt formatată și goală.

3. Acum, după ce ați setat unitatea sursă și destinație, puteți face clic pe butonul Clonare din dreapta jos.

carbon-copy-cloner-clone-button

4. Dacă este prima dată când rulați Carbon Copy Cloner, vi se va cere acum să instalați instrumentul de ajutor Carbon Copy Cloner. Va trebui să introduceți parola de administrator și să faceți clic pe butonul „Install Helper”.

carbon-copy-cloner-install-helper

5. Procesul de clonare va începe acum. Veți vedea o bară albastră de meniu în partea de sus în timp ce sarcina de clonare se execută împreună cu o bară de progres.

carbon-copy-cloner-in-progress

6. Când clona este completă, puteți închide Carbon Copy Cloner. Aplicația vă va întreba dacă doriți să salvați proiectul dvs. curent – puteți face clic în siguranță pe „Nu salvați”. Această casetă nu vă întreabă dacă doriți să salvați datele pe care tocmai le-ați copiat pe disc. Mai degrabă, vă întreabă dacă doriți să salvați sarcina de backup pe care tocmai ați executat-o ​​pentru acces facil mai târziu.

carbon-copy-cloner-save-task

Pornirea de pe discul dvs. clonat

Acum că ați creat discul clonat, puteți porni sistemul de pe acesta.

1. Asigurați-vă că clona dvs. bootabilă este conectată la computer.

2. Reporniți computerul Mac.

add-remove-kexts-macos-10

3. Apăsați și mențineți apăsată tasta Opțiune în timp ce reporniți computerul.

macbook-pro-option-key

4. Selectați clona de pornire din meniul rezultat.

macos-sierra-startup-disk

Concluzie

Dacă datele de pe hard disk sunt importante pentru productivitatea dvs., o copie de rezervă bootabilă vă va economisi atât timpul cât și datele respective. Dacă ceva nu funcționează vreodată cu hard disk-ul computerului, veți avea o „rezervă” funcțională gata de funcționare la un moment dat.

Credit de imagine: Aliniere clonare

Scroll to Top