Cum să creați o mașină virtuală cu Windows 10 Hyper-V

Cum să creați o mașină virtuală cu Windows 10 Hyper-V
⏱️ 4 min read

Dacă utilizați Windows 8 sau 10, este posibil să fi auzit despre Hyper-V, un software de mașină virtuală încorporat în Windows. La început, Hyper-V făcea parte din Windows Server 2008, dar mai târziu Microsoft a făcut-o disponibilă pentru toți utilizatorii Windows 8 și 10. Cu toate acestea, această caracteristică este disponibilă numai pentru utilizatorii de versiuni Pro și Enterprise. Fiind o funcție încorporată, Hyper-V este mult mai integrat cu sistemul de operare Windows și, pentru utilizatorii avansați, puteți controla și automatiza cu ușurință aproape orice folosind Powershell. Deci, dacă sunteți nou în Hyper-V și doriți să îl încercați, iată cum să îl activați și să creați o nouă mașină virtuală.

Activați Hyper-V în Windows 10

Chiar dacă Hyper-V este încorporat în Windows 10, trebuie să îl activați. Pentru aceasta, căutați „Activați sau dezactivați funcțiile Windows” în meniul Start și deschideți-l. Alternativ, puteți executa și „optionalfeatures.exe” în caseta de dialog Executare.

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra Windows Features. Aici, bifați caseta de selectare de lângă „Hyper-V” și faceți clic pe butonul „OK”.

win10 hyper-v activează hyper-v

De îndată ce faceți clic pe butonul OK, Windows va aplica modificările și vă va cere să reporniți sistemul pentru a finaliza procedura. Așadar, salvați-vă toată munca și faceți clic pe butonul „Reporniți acum”.

win10 hyper-v reporniți ferestrele

Creați o mașină virtuală în Hyper-V

Odată ce reporniți sistemul, Hyper-V este activat automat. Pentru a crea o mașină virtuală, căutați Hyper-V în meniul Start și deschideți-l. Dacă nu îl puteți găsi în meniul Start, puteți găsi și Hyper-V în folderul „Panou de control -> Instrumente de administrare”.

win10 hyper-v caută hyper-v

După deschiderea Hyper-V, trebuie să creăm un comutator de rețea virtuală, astfel încât mașina virtuală pe care o creați să poată accesa internetul. Pentru aceasta, faceți clic pe opțiunea „Virtual Switch Manager” care apare sub secțiunea „Acțiuni”.

win10 hyper-v selectați managerul de comutare virtuală

Aici, selectați opțiunea „Extern” din panoul din dreapta și apoi faceți clic pe butonul „Creați comutator virtual”.

win10 hyper-v select extern

Acum, denumiți comutatorul virtual, selectați tipul de conexiune ca „Rețea externă” și apoi selectați placa de rețea din meniul derulant. Bifați caseta de selectare „Permiteți sistemului de operare de gestionare să partajeze acest adaptor de rețea” și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

configurarea comutatorului virtual win10 hyper-v

Este posibil să primiți un mesaj de avertizare. Doar faceți clic pe butonul „Da” pentru a continua.

avertisment pentru schimbarea rețelei win10 hyper-v

Odată ce ați terminat cu el, sunteți bine să creați mașina virtuală. Pentru a începe, faceți clic dreapta pe numele computerului dvs. sub managerul Hyper-V și apoi selectați opțiunea „Nou -> Mașină virtuală”.

win10 hyper-v creează o nouă mașină virtuală

Acțiunea de mai sus va deschide un vrăjitor; trebuie doar să faceți clic pe butonul „Next” pentru a continua.

ecran de pornire win10 hyper-v

Aici, specificați numele noii mașini virtuale și faceți clic pe butonul „Următorul”. Dacă doriți să salvați mașina virtuală într-o altă locație, bifați caseta de selectare „Stocați mașina virtuală într-o altă locație”.

win10 hyper-v nume mașină virtuală

Acum, dacă sistemul de operare pe care doriți să-l instalați este pe 64 de biți, selectați opțiunea „Generația 2.” În caz contrar, selectați opțiunea „Generația 1” și faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua. Pe măsură ce voi instala un sistem de operare pe 64 de biți, selectez opțiunea „Generația 2.”

win10 hyper-v selectați generația

În acest ecran, alocați câtă memorie doriți să oferiți pentru sistemul de operare invitat. În cazul meu, aloc 2 GB de memorie.

win10 hyper-v alocă memorie

Aici, selectați comutatorul de rețea virtuală pe care l-ați creat anterior din meniul derulant. Chiar dacă nu ați selectat nicio conexiune de rețea, o puteți configura oricând după crearea mașinii virtuale.

win10 hyper-v select rețea

Acum, lăsați opțiunile implicite să fie și faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua. Dacă doriți, puteți modifica dimensiunea discului. În cazul meu, l-am setat la 40 GB.

setările pentru discul virtual win10 hyper-v

Aici, selectați butonul radio „Instalați un sistem de operare dintr-un fișier de imagine bootabil” și selectați ISO folosind butonul Răsfoire. În cazul meu, am ales să instalez sistemul de operare Windows 10.

win10 hyper-v selectează imaginea discului

Asta e. Verificați toate setările din acest ecran și faceți clic pe butonul „Finalizare” pentru a finaliza procedura.

win10 hyper-v verificați configurația

Acum, pe ecranul principal, faceți clic dreapta pe noua mașină virtuală creată și selectați opțiunea „Conectare”.

win10 hyper-v faceți clic pe conectare

Acest lucru va aduce mai departe mașina virtuală. Aici, faceți clic pe pictograma Power pentru a porni mașina virtuală.

mașină virtuală win10 hyper-v conectată

Doar parcurgeți instrucțiunile de pe ecran pentru a instala sistemul de operare pentru oaspeți și sunteți bine să mergeți.

a fost creată mașina virtuală win10 hyper-v

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. folosind Hyper-V pentru a crea mașini virtuale.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x