Cum să creați o prezentare rapidă utilizând Evernote

Cum să creați o prezentare rapidă utilizând Evernote

Prezentarea a devenit parte a vieții moderne de zi cu zi, de la un proiect școlar comun la o afacere de milioane de dolari, prezentările sunt implicate într-un fel sau altul. Cea mai obișnuită modalitate de prezentare astăzi este utilizarea de software de prezentare, cum ar fi Microsoft PowerPoint sau Apple Keynote. Procesul necesită să vă compilați materialele cu software-ul câte un diapozitiv la rând. Dar dacă utilizați Evernote pentru a colecta materialele, le puteți transforma în prezentări interesante fără a fi nevoie să vă bazați pe un alt software.

Noțiuni de bază

În primul rând, să clarificăm că transformarea notelor dvs. în prezentări este o caracteristică disponibilă numai pentru utilizatorii Evernote Premium. Acestea fiind spuse, putem începe cu primul pas.

Transformarea notelor în prezentări este foarte ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul „Mod de prezentare” situat deasupra titlului notei între butoanele „Memento” și „Adnotare”.

Acest mod este disponibil și în versiunea mobilă, dar cu o singură opțiune de personalizare: comutarea între modul noapte și ziua. Pentru a deschide modul de prezentare pe Evernote Mobile, atingeți butonul „Mai multe” din bara de jos și alegeți „Prezent”.

Cool Evernote Presentation -mte- Mobile

Pentru a merge mai departe prin prezentare, puteți utiliza „Bara de spațiu” (sau „Shift + Bara de spațiu” pentru a reveni înapoi). De asemenea, puteți utiliza tastele săgeți pentru a face același lucru.

Pentru a reveni la notele dvs., mergeți în partea stângă sus a afișajului și faceți clic pe butonul Închidere sau apăsați tasta „Esc”. Vă puteți personaliza prezentarea, iar Evernote vă va salva setările chiar dacă ieșiți din modul de prezentare.

Cool Evernote Presentation -mte- Exit

Personalizarea afișajului

Există doar câteva personalizări pe care le puteți face, deoarece scopul modului de prezentare al Evernote este de a crea o prezentare rapidă și nu una strălucitoare. Pentru a accesa aceste setări, mutați indicatorul în colțul din dreapta sus al ecranului.

Primul este ajustarea dimensiunii fontului (Control + F). Există trei dimensiuni disponibile: mic, mediu și mare.

Cool Evernote Presentation -mte- Setări - Font

A doua opțiune este să comutați între modul zi / noapte (Control + N) pentru a utiliza un fundal luminos / întunecat pentru afișaj. Modul de noapte este mai ușor pentru ochi dacă faceți prezentarea într-o cameră cu mai puțină lumină.

Cool Evernote Presentation -mte- Mod de noapte

Și ultima opțiune este să alegeți Pointer Color (Control + P). Opțiunile disponibile sunt Albastru, Roșu și Verde.

Cool Evernote Presentation -mte- Pointer Color

Crearea de diapozitive

În loc să treceți prin nota dvs. continuă în prezentare, puteți să o împărțiți în „diapozitive” pentru a parcurge un segment la rând.

Pentru a face acest lucru, mutați indicatorul în partea stângă sus a ecranului și alegeți „Prezentare Layout” (Control + L).

Cool Evernote Presentation -mte- Layout de prezentare

O bară laterală se va deschide în partea dreaptă a ecranului. Plasați mouse-ul pe unul dintre puncte pentru a-l schimba într-un semn Plus (+) și puteți face clic pe el pentru a vă rupe nota.

Cool Evernote Presentation -mte- Sidebar Break 1

Evernote este suficient de inteligent pentru a detecta paragrafe și diferite tipuri de conținut, cum ar fi imagini și videoclipuri, pentru a sugera locații posibile pentru a vă nota nota.

Dacă vă răzgândiți, vă puteți dezactiva nota revenind la bara laterală, deplasând mouse-ul la unul dintre punctele de întrerupere și făcând clic pe butonul Minus (-).

Cool Evernote Presentation -mte- Sidebar Break 2

Note de legătură

Dacă aveți mai multe note pe care doriți să le prezentați, le puteți conecta inserând linkul unei note într-o altă notă. Apoi, puteți doar să faceți clic pe acel link pentru a continua la cealaltă notă din prezentare.

Pentru a obține linkul către o notă, faceți clic dreapta pe o notă din listă și alegeți „Copiați linkul notei” din meniul pop-up.

Cool Evernote Presentation -mte- Link de notă

Pentru a insera un link într-o notă, selectați un cuvânt sau o frază, faceți clic dreapta și alegeți „Link – Adăugați” din meniul pop-up sau utilizați „Command + K.”

Cool Evernote Presentation -mte- Insert Link

Din experimentele mele, mi-a luat aproximativ un minut să-mi transform nota într-o prezentare minimalistă și cool. Ar dura cel puțin cincisprezece minute pentru a face aceeași prezentare folosind un alt instrument.

Ați încercat Evernote pentru prezentarea dvs.? Împărtășiți-vă experiența în comentariile de mai jos.

Scroll to Top