Cum să creați o unitate de recuperare Windows 10 și de ce ar trebui

recovery-drive-win-10-search
⏱️ 6 min read

Sunteți îngrijorat de faptul că fișierele de sistem ale Windows 10 sunt deteriorate? De la viruși la simple accidente, deteriorarea sistemului de operare poate împiedica pornirea unui PC în Windows 10. Pentru a ajuta la repararea oricăror daune care apar, Windows vine cu posibilitatea de a crea o unitate de recuperare USB. Apoi, dacă sistemul dvs. de operare se deteriorează, puteți conecta această unitate de recuperare și porni în ea. Acest lucru vă va oferi apoi un meniu cu mai multe opțiuni pe care le puteți utiliza pentru a readuce la viață Windows.

Ca atare, o unitate de recuperare este plăcută să aveți la dispoziție atunci când computerul dvs. are o problemă. Din păcate, nu este imediat evident cum să faci unul, când ar trebui sau ce ai nevoie pentru asta. Acest articol va acoperi aceste trei subiecte, astfel încât să puteți crea cu ușurință propria unitate de recuperare în Windows 10.

De ce ai nevoie

Având în vedere numele său, probabil că ați ghicit deja că o unitate de recuperare USB necesită o unitate USB pentru a rula. Pentru a crea o unitate de recuperare, Windows 10 va trebui să șteargă o unitate USB din datele sale, astfel încât veți avea nevoie de un stick de memorie pe care nu îl utilizați în mod activ. În ceea ce privește cantitatea de memorie pe care trebuie să o aibă memoria, aceasta poate varia de la computer la computer. Unitățile de 32 de biți vor avea nevoie de mai puțin spațiu decât una de 64 de biți, de exemplu. În general, dacă dețineți un stick de memorie care are 16 GB sau mai mult, ar trebui să fie suficient pentru a crea o unitate de recuperare.

Dacă nu dețineți un stick de memorie și vă gândiți să achiziționați unul pentru a crea o unitate de recuperare dedicată, nu cumpărați încă unul! Puteți urma pașii de mai jos, iar Windows vă va spune cât de mult spațiu aveți nevoie pentru a crea o unitate de recuperare pentru computer. Apoi, puteți cumpăra un stick care se potrivește cu ceea ce cere Windows.

Când să o faci

Există un răspuns foarte ușor la acest lucru; cel mai bun moment este chiar acum!

Nu există nici un dezavantaj în crearea unui disc de recuperare din timp. Ca atare, este întotdeauna ideal să o faceți cât mai curând posibil. În acest fel, dacă computerul dvs. este deteriorat, veți avea o unitate pregătită și așteptați să rezolvați problema.

Ce se întâmplă dacă computerul meu funcționează bine?

S-ar putea să vă fie puțin ciudat să creați o unitate de recuperare atunci când computerul dvs. funcționează perfect în prezent. Nu ai putea face unitatea după ce PC-ul a fost corupt?

Din păcate, cel mai simplu mod de a crea o unitate de recuperare este folosind propria copie a Windows 10. Pentru a face acest lucru, trebuie să puteți porni în Windows 10, astfel încât să îi puteți spune să creeze o unitate. Dacă așteptați până când copia Windows 10 devine coruptă, nu puteți porni în ea pentru a crea unitatea. Prin urmare, cel mai bine este să-l creați înainte ca Windows 10 să întâmpine probleme.

Există alte modalități?

Uneori veți avea un sistem de operare corupt și nicio unitate de recuperare pentru a remedia problema. În timp ce utilizați propriul sistem de operare pentru a crea o unitate de recuperare este cel mai simplu mod, cu siguranță nu este singurul. De exemplu, puteți reinstala Windows 10 folosind suporturi de instalare pe care le puteți crea folosind Microsoft Instrument de creare a mass-media. De asemenea, puteți utiliza un alt computer care rulează Windows 10 pentru a crea o unitate de recuperare, apoi utilizați-o pe cont propriu pentru ao repara. Asigurați-vă că computerul pe care îl utilizați pentru a crea unitatea are același tip de sistem (32 sau 64 de biți) ca al dvs.

Cum să creați o unitate de recuperare

Dacă doriți să creați o unitate de recuperare pe o copie de lucru a Windows 10, urmați acești pași.

Mai întâi, accesați funcția de căutare Windows 10. Puteți face acest lucru făcând clic dreapta pe butonul Start și făcând clic pe Căutare.

În caseta de căutare, tastați „Unitate de recuperare”. Când apare o opțiune numită „Creați o unitate de recuperare”, faceți clic pe ea.

recovery-drive-win-10-select

Va apărea o fereastră care vă va spune că este pe cale să configurați o unitate de recuperare.

recovery-drive-win-10-create

Există o casetă de selectare oarecum criptică pe această pagină numită „Faceți backup fișierelor de sistem pe unitatea de recuperare”. Dacă bifați această casetă, vă va permite să reinstalați Windows prin unitatea de recuperare dacă ceva nu merge bine, ceea ce este extrem de util. Va fi nevoie de mai mult spațiu de stocare pentru a crea o copie de rezervă a sistemului, dar cu siguranță merită să faceți dacă puteți.

recovery-drive-win-10-size

Când faceți clic pe Următorul, Windows va dura ceva timp pentru a calcula cât spațiu este necesar. Când ați terminat, vă va spune spațiul necesar pentru a face unitatea de recuperare. Dacă doriți să achiziționați un card de memorie ca unitate de recuperare, utilizați informațiile de pe această pagină pentru a evalua cât de mare este un card de memorie pe care va trebui să îl cumpărați. Dacă aveți la dispoziție o unitate care se potrivește cu ceea ce cere Windows, conectați-o acum.

Amintiți-vă că crearea unei unități de recuperare șterge toate datele de pe stick! Verificați cardul de memorie pentru orice fișier crucial înainte de a crea o unitate de recuperare.

După ce conectați cardul de memorie și faceți clic pe următor, va dura ceva timp pentru a formata noua unitate. După ce ați terminat, îl puteți folosi pentru a porni și accesa acțiuni speciale de reparare.

Bun de plecare

Realizarea unei unități de recuperare pentru Windows 10 este atât de simplă de realizat, cât și extrem de utilă pentru viitorul sughiț. Acum știi cum să faci una, când ar trebui și ce ai nevoie pentru a crea una.

A salvat vreodată un computer de recuperare pentru dvs.? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x