Una dintre cele mai importante părți ale dezvoltării unui proiect este de a avea o imagine clară în minte a obiectivului final. Trebuie să cunoaștem publicul țintă pentru proiect, precum și caracteristicile pe care le va include. Aceasta înseamnă că trebuie să fim cât mai informați cu privire la logica afacerii și apoi să implementăm toate caracteristicile după cum este necesar.

DBDesigner este un instrument excelent atunci când vine vorba de crearea de scheme de baze de date pentru aplicația dvs. Vă permite să creați orice număr de tabele doriți (în ceea ce mă privește). Puteți adăuga orice atribut de tip de date pe care îl doriți la orice tabel pe care l-ați creat. De asemenea, puteți avea anumite atribute care servesc drept chei străine. În acest fel, când configurați cheile primare și respectiv cheile străine, puteți vedea relațiile dintre tabelele bazei de date pe care încercați să le creați.

Puteți să vă folosiți e-mailul și să creați multe proiecte și să reveniți la ele oricând doriți. De asemenea, vă puteți invita colegii prin e-mail și solicitați-i să colaboreze cu dvs. la pregătirea acelei scheme.

Când aveți o versiune inițială a schemei bazei de date, o puteți exporta ca un script SQL pentru următoarele tehnologii de baze de date: PostgreSQL, SQLite, MySQL, MSSql și Oracle.

Demonstrație

Să începem prin a crea o nouă schemă de baze de date pentru a demonstra cum funcționează în practică.

Putem începe fie cu un nou șablon gol, fie să folosim unul dintre numeroasele șabloane preexistente disponibile.

Vom demonstra aici un șablon gol, doar pentru a putea vedea câteva dintre caracteristicile incluse. În caz contrar, este posibil să nu le observați folosind șabloane existente.

Mai întâi trebuie să creăm o nouă schemă. Exemplul nostru folosește tipul de bază de date „Generic” și îl vom numi „bibliotecă”.

Deci, trebuie să mergem la Schemă & gt; Nou și apoi vom vedea o fereastră nouă va apărea:

Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

Aceasta este imaginea pe care ar trebui să o vedem după aceea:

1612157586 104 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

Apoi, trebuie să adăugăm tabele noi în schema noastră, lucru pe care îl putem face făcând clic dreapta oriunde pe grilă și selectând opțiunea „Tabel”:

1612157587 656 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

Acum trebuie să adăugăm câmpuri la tabel. Tot ce trebuie să facem este să mergem la Adăugați câmp, după care va apărea o nouă fereastră. În el puteți alege tipul și puteți configura, de asemenea, câteva constrângeri pentru noua coloană a tabelului:

1612157587 197 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

Aici putem vedea cum arată după ce am adăugat câteva coloane:

1612157587 876 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

Apoi putem adăuga relații între tabele. Vom lua exemplul creării unui multi-la-multi relația dintre două tabele: Autori și Cărți. Pentru aceasta, trebuie inițial să creăm un nou tabel numit AuthorBooks, în care adăugăm chei străine care fac referire la Autori masă și Cărți tabel, respectiv:

1612157588 715 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

Aici avem legătura cu Cărți masa:

1612157588 747 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

După ce am terminat cu asta, ar trebui să vedem o schemă similară cu următoarea:

1612157589 867 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

O caracteristică foarte bună a dbdesigner este flexibilitatea pe care o oferă pentru a vă deplasa mesele în jurul grilei după cum doriți:

1612157589 289 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

De asemenea, putem distribui schema cu până la cinci colaboratori în versiunea gratuită. Pur și simplu trebuie să mergem la Schema> Share și va apărea o fereastră nouă, cum ar fi următoarele:

1612157590 507 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

Putem salva această schemă ca imagine accesând: Export> Imvârstă.

De asemenea, putem genera scriptul SQL corespunzător în felul următor:

1612157590 241 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si
1612157590 466 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si
1612157591 765 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

De asemenea, putem importa propriul nostru SQL în schemă și îl putem vedea reprezentat grafic:

1612157591 38 Cum sa creati scheme de baze de date rapid si

Concluzie

Am auzit despre acest instrument când făceam o pereche de programare cu un coleg și mi s-a părut foarte util. Sper să beneficiați și de asta.

DBDesigner are alte caracteristici și aș recomanda cu siguranță să le încercați.