Cum să creați și să configurați teste în Formulare Google

Cum să creați și să configurați teste în Formulare Google
⏱️ 3 min read

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că puteți face aproape orice cu Google. Puteți lua notițe, viziona videoclipuri, trimite e-mailuri și să nu uităm că puteți crea și teste. Cu Google Forms, puteți crea și configura cu ușurință chestionare.

Motivul pentru care este posibil să trebuiască să creați un test poate varia. Poate că ești profesor și trebuie să creezi unul pentru elevii tăi. Indiferent, cum nu este atât de greu pe cât pare.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cum să creați teste cu Google Forms

Puteți crea rapid un test accesând Formulare Google. După ce vă aflați în pagina principală, faceți clic pe opțiunea „Începeți un nou formular”. Faceți clic pe roata dințată (Setări) și alegeți „Teste”. Ar trebui să puteți vedea opțiunea care spune „Faceți din acest test”. Faceți clic pe acesta, dar nu uitați să salvați modificările.

Asigurați-vă că ați dat testului un nume și că ați introdus adresa de e-mail, astfel încât datele să vă poată fi trimise. Când introduceți întrebarea, veți vedea o funcție nouă la locul de muncă numită „Sugestii de răspuns la test”.

Ceea ce face această nouă caracteristică este să sugerezi răspunsuri posibile la întrebările tale. Această funcție este utilă atunci când nu vă puteți gândi la alte răspunsuri posibile la întrebările dvs. De exemplu, să spunem că vă întrebați care este capitala Californiei. Chiar sub întrebare veți vedea un răspuns corect sugerat.

test sugerat

O altă caracteristică utilă care vă va economisi timp este funcția de completare automată. Acesta va sugera un răspuns asemănător celui pe care l-ați tastat deja. De exemplu, dacă întrebați ce dimensiune ar trebui să aibă tricourile echipei de baseball și adăugați „Mic”, Formularele vă vor sugera dimensiuni suplimentare. Același lucru se va întâmpla dacă puneți o întrebare în care zilele săptămânii fac parte din răspuns.

quiz-suganswers

Pentru a adăuga fiecare răspuns automat, trebuie doar să apăsați tasta Enter și fiecare răspuns va apărea în ordinea în care ar trebui.

dimensiunea testului

O caracteristică pe care profesorii o vor găsi utilă este caracteristica de notare automată. Ori de câte ori întrebările dvs. se află în grila cu opțiuni multiple sau casetă de selectare, puteți nota cu ușurință răspunsurile în tasta de răspuns. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să acordați credit parțial. Pentru a adăuga o întrebare la testul dvs., trebuie doar să faceți clic pe semnul plus din dreapta opțiunii cu opțiuni multiple.

test corect

După ce ați primit răspunsuri la întrebările dvs., aveți și posibilitatea de a adăuga feedback. Acest lucru poate fi util dacă ați observat că elevilor dvs. le este greu să înțeleagă materialul. De asemenea, puteți adăuga un videoclip YouTube pentru a-i ajuta.

test-feedback

Puteți adăuga videoclipul făcând clic pe fila Răspuns din partea de sus. Ar trebui să vedeți răspunsul elevului și chiar sub acesta, opțiunea „Adăugați feedback”. Faceți clic pe opțiunea YouTube și adăugați adresa URL a videoclipului pe care doriți să-l vizioneze elevii dvs.

quiz-youtube

Profesorii vor putea, de asemenea, să vadă numărul total de puncte. În partea dreaptă sus veți vedea numărul total de puncte după acordarea punctelor.

puncte-test

Concluzie

Noile funcții ale Formularelor Google sunt foarte utile și vor economisi mult timp profesorii. De asemenea, profesorii pot adăuga videoclipuri YouTube care îi vor ajuta pe elevii lor să înțeleagă mai bine tema la îndemână. Cât de utile găsiți noile funcții? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x