Cum să creați și să gestionați un grup WhatsApp

Cum să creați și să gestionați un grup WhatsApp

⌛ Reading Time: 6 minutes

Peste 700 de milioane de oameni folosesc WhatsApp zilnic pentru mesagerie și pentru apeluri Internet și video. Șansele sunt că ești unul dintre ei. Poate că aparțineți și unuia sau a două grupuri WhatsApp. Iată câteva sfaturi utile despre crearea și gestionarea unui grup WhatsApp.

De ce aveți nevoie pentru a crea un grup WhatsApp

Pentru a crea un grup WhatsApp, trebuie să instalați WhatsApp pe Android, iPhone, Mac sau Windows dispozitiv.

De asemenea, veți avea nevoie de o pictogramă a grupului, numele grupului, scopul creării grupului, permisiunea de a adăuga participanți și o listă de lucru cu participanții care acceptă să fie adăugată.

În funcție de natura și dimensiunea grupului, este posibil să aveți nevoie de co-administratori și moderatori pentru a vă ajuta să gestionați grupul, precum și de câteva reguli de bază pentru a ghida participanții la grup.

Cum să creați un grup WhatsApp

Deschideți WhatsApp pe dispozitivul dvs. Android și atingeți punctele triple (butonul Mai multe). Din mini-meniu, selectați „Grup nou” pentru a începe crearea unui grup WhatsApp.

Puteți adăuga până la 256 de participanți tastând numele acestora în bara de căutare sau parcurgând contactele și atingând pentru a le adăuga. Atingeți săgeata verde din partea de jos a ecranului când ați terminat.

Cum să creați grupul Whatsapp Grup creat

În pagina următoare sub „Adăugați subiect”, tastați numele grupului WhatsApp.

De asemenea, puteți atinge pictograma camerei pentru a încărca pictograma grupului. Puteți face acest lucru prin opțiunile „Galerie”, „Cameră” sau „Căutare pe web”. Atingeți bifa verde când ați terminat.

Cum să gestionați un grup WhatsApp

Următoarele sunt câteva sfaturi despre gestionarea unui grup WhatsApp.

Bine ați venit pe toți participanții și reformulați scopul grupului

După ce ați adăugat participanți, repetați scopul, obiectivele și obiectivele grupului.

Puteți fixa acest lucru ca un mesaj de bun venit, astfel încât noii participanți să aibă o idee clară despre ce este grupul.

Stabiliți reguli de bază

Stabilirea regulilor de bază este o parte cheie a gestionării unui grup WhatsApp. Regulile ajută la ghidarea interacțiunilor dintre membri și a conduitei generale în cadrul grupului.

Regulile dvs. de bază ar trebui să fie simple, directe, flexibile și aplicate ferm pe toate planurile.

Alte setări de grup WhatsApp

Vedeți mai jos pentru alte setări ale grupului de chei.

Cele trei puncte (butonul More)

Deschideți chatul de grup și atingeți cele trei puncte (butonul Mai multe) pentru a vizualiza „Informații despre grup” (puteți atinge și pictograma grupului), „Grup media”, „Căutare”, „Dezactivați notificările”, „Mai multe -> Raportați, ”„ Ieșiți din grup ”,„ Ștergeți chatul ”,„ Exportați chatul ” și „Adăugați o comandă rapidă”.

Cum să creați un grup Whatsapp Atingeți informații despre grup Mai multe

Pentru informații despre grup

Puteți accesa următoarele informații despre grup atingând pictograma grupului sau atingând cele trei puncte (butonul Mai mult meniu), apoi „Informații despre grup”.

Cum să creați un grup Whatsapp Atingeți informații despre grup

1. Adăugați participanți

Pur și simplu atingeți fila Adăugați participanți (pictograma grupului cu semnul plus), apoi căutați sau adăugați participanți.

2. Schimbați pictograma grupului

Pentru a schimba pictograma grupului, atingeți-o, atingeți pictograma de editare, apoi selectați și încărcați o fotografie nouă.

3. Schimbați numele grupului

Pentru a schimba numele grupului sau subiectul grupului, atingeți pictograma de editare.

4. Adăugați descrierea grupului

Atingeți Adăugați descrierea grupului pentru a descrie despre ce este vorba.

3. Vizualizați conținut media, linkuri și documente

La atingerea pictogramei grupului, puteți vizualiza toate mediile, linkurile și documentele care au fost partajate în grup.

4. Dezactivați notificările

Notificările de grup sunt dezactivate în mod prestabilit. Pentru a dezactiva notificările, activați butonul de comutare „Dezactivați notificările”.

5. Notificări personalizate

Când atingeți Notificări personalizate și bifați caseta de selectare „Utilizați notificări personalizate”, veți putea modifica tonul de notificare implicit, vibrațiile, notificările pop-up, lumina și setările de notificare prioritare.

Cum să creați notificări personalizate pentru grupul Whatsapp

6. Vizibilitatea mass-media

Conținuturile media descărcate recent din chatul de grup vor fi afișate în mod implicit în galeria telefonului dvs. Pentru a modifica această setare, atingeți „Vizibilitate media”.

Cum să creați vizibilitatea media a grupului Whatsapp

7. Setări grup

Sub fila Setări grup, puteți alege cine poate edita informațiile despre grup (subiectul grupului, pictograma, descrierea și setările mesajelor care dispar). Puteți alege între „Toți participanții” și „Numai administratorii”.

Cum să creați grupul Whatsapp Editați informațiile despre grup

Aici puteți seta și cine poate trimite mesaje în grup. Atingeți „Trimiteți mesaj” și selectați între „Toți participanții” și „Numai administratorii”.

Atingeți „Editați administratorii de grup” pentru a adăuga sau elimina administratorii de grup. Pentru a adăuga un administrator de grup, apăsați pe un nume, apoi pe bifa verde. Pentru a elimina un administrator de grup, atingeți numele administratorului, apoi butonul „X” de sub imaginea de profil.

Următoarele sunt modalități alternative de a adăuga și elimina administratori.

Pentru a adăuga un administrator:

Derulați prin lista participanților, atingeți un nume, apoi „Creați administrator de grup”. Puteți, de asemenea, să atingeți numele și să țineți apăsat, apoi apăsați pe „Make administrator de grup. ”

Cum să creați grupul Whatsapp Faceți administrator de grup

Pentru a elimina un administrator:

Derulați prin listă, atingeți numele administratorului pe care doriți să îl eliminați, apoi „Renunțați ca administrator”. Alternativ, țineți apăsat, apoi apăsați pe „Renunță ca administrator. ”

Cum să creați grupul Whatsapp Respingeți ca administrator

8. Mesaje care dispar

Mesajele care dispar dispar după șapte zile. Pentru a activa această setare, atingeți „Mesaje care dispar”, apoi „Continuați”.

9. Adăugați participanți

Pentru a adăuga participanți, puteți să derulați și să atingeți „Adăugați participanți”. Căutați sau atingeți contactele pentru a le adăuga.

Cum să creați grupul Whatsapp Adăugați participanți

10. Invitați prin link

Pentru a invita și a adăuga participanți trimițându-le un link de invitație, atingeți Invitați prin link. Distribuiți linkul atingând „Trimiteți linkul prin WhatsApp”, „Copiați linkul”, „Distribuiți linkul” sau „Codul QR”.

Cum să creați o invitație de grup Whatsapp prin link

Atingeți „Reset link” pentru a reseta linkul de invitație.

10. Ieșiți și ștergeți grupul

Dacă credeți că grupul și-a îndeplinit scopul sau este timpul să plecați, pur și simplu derulați în partea de jos și atingeți „Ieșiți din grup”. Pentru a șterge grupul, atingeți „Ștergeți grupul”.

Încheierea

Grupurile WhatsApp vă permit să vă conectați, să comunicați și să interacționați cu mintile similare pentru a atinge un obiectiv comun prin mesagerie, fotografii și videoclipuri, apeluri de grup și chiar apeluri video de grup.

Urmați acești pași pentru a crea și gestiona mai eficient grupurile dvs. WhatsApp.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.