Cum să creați și să personalizați poveștile Facebook

Cum să creați și să personalizați poveștile Facebook

⌛ Reading Time: 4 minutes

WhatsApp are statutul său, iar Snapchat are poveștile sale – a fost doar o chestiune de timp până când Facebook a primit și poveștile sale. A existat de ceva vreme, dar asta nu înseamnă neapărat că toată lumea îl folosește.

Crearea și personalizarea poveștii dvs. de pe Facebook sunt prietenoase cu începătorii și au opțiuni care vă vor distra. Există chiar și o opțiune de a adăuga muzică, astfel încât să puteți adăuga propria atingere personală. Este posibil să creați povești pe Facebook prin smartphone sau desktop. Să vedem cum se face.

Cum să creați și să personalizați o poveste Facebook (Android)

Facebook îți oferă trei opțiuni atunci când vine vorba de a crea o poveste. Cea mai ușoară opțiune este să atingeți opțiunea „Adăugați la poveste”; va fi prima opțiune pe care o vedeți atunci când lansați aplicația. Celelalte două opțiuni ar fi să apăsați pictograma camerei din partea stângă sus sau pe Facebook să vă solicite permisiuni, cum ar fi cererea de acces la camera telefonului și accesul la fișierele dvs.

Odată ce vă aflați, puteți alege diferite moduri de a vă înregistra povestirile pe Facebook. Puteți alege dintre Normal, Video, 360 și Boomerang și puteți, de asemenea, să intrați în direct. Să presupunem că ați ales modul normal. Pentru a adăuga efecte la povestea dvs. Facebook, atingeți pictograma baghetă din stânga.

povești-efecte

Veți vedea diferite efecte din care puteți alege și există chiar și câteva pe care le puteți încerca cu un prieten. Folosiți aceste efecte fie pentru o poveste video, fie pentru o fotografie. Când ați terminat de utilizat efectele, atingeți doar săgeata îndreptată în jos spre stânga cercului alb.

povești-boomeffects

De asemenea, puteți adăuga efecte la opțiunea Boomerang. De exemplu, puteți adăuga tot felul de cadre, cum ar fi stele, frunze, confetti, baloane etc. În partea dreaptă sus, veți vedea, de asemenea, opțiunile pentru a adăuga tot felul de autocolante, cum ar fi ora, emojis și multe altele. .

Apăsați pe A și adăugați text care poate fi, de asemenea, personalizat cu stiluri de fonturi, cum ar fi Personal, Fancy, Simple și Clean. Atingând liniile neuniforme, puteți muta textul dintr-o parte în alta.

povesti-text

De asemenea, este posibil să adăugați imagini din galeria dvs. atingând pictograma dreptunghiulară din stânga butonului camerei. O altă opțiune ar fi să glisați în sus din partea de jos a ecranului pentru a accesa imaginile.

Cum să ajustați setările de confidențialitate la povestirile dvs. de pe Facebook

poveste-intimitate

Înainte de a face o fotografie sau un videoclip, atingeți roata dințată din partea dreaptă sus. Acum ar trebui să vă aflați în Setările camerei, iar cu litere aldine veți vedea „Cine vă poate vedea povestea?” Puteți alege să faceți publică povestea dvs., doar pentru Prieteni și conexiuni, sau Prieteni și personalizate. Cu opțiunea Personalizată, decideți cu ce contacte doriți să partajați povestea dvs. Facebook.

Cum să vă ștergeți povestea de pe Facebook

povești-șterge

Dacă regreți ceea ce ai postat și vrei să-l ștergi, mergi la povestea ta și vizualizează-o. În partea de sus, veți vedea trei puncte pe care trebuie să le atingeți. Opțiunea de șters ar trebui să fie prima din listă.

Concluzie

Povestirile de pe Facebook s-ar putea să nu fie noi, dar este sigur să le folosești. Puteți împărtăși ceea ce se întâmplă în viața voastră și cu stil. Sperăm că în curând vor fi lansate mai multe funcții pe care le puteți folosi. Cât de des folosești Poveștile? Spuneți-ne mai jos în comentarii.