Cum să creați și să utilizați un șablon atractiv în Microsoft Word

Cum să creați și să utilizați un șablon atractiv în Microsoft Word
⏱️ 5 min read

Proiectarea documentelor în Word poate fi un amestec de incredibil de ușor și dureros de dificil. Anumite sarcini sunt nedureroase, în timp ce imaginile în mișcare în jurul unui document reprezintă un câmp minat de consecințe neașteptate.

Dacă lucrați frecvent cu aceleași tipuri de documente, s-ar putea să vă treziți făcând aceleași modificări stilistice din nou și din nou, dar vă puteți salva problemele. Este ușor să salvați un document Word existent ca șablon, păstrând stilul și textul inițial pentru documentele noi. De asemenea, puteți construi un șablon de la zero, pe care să puteți baza documente noi.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Coafura corectă în Word

Înainte de a vorbi despre șabloane, trebuie să vorbim despre modul corect de a stiliza textul în Word. Dacă nu utilizați Stiluri în Word (adică direct stilizarea textului), aveți două probleme.

În primul rând, faci totul în cel mai greu mod posibil. În al doilea rând, șabloanele dvs. vor avea o utilitate limitată. Crearea titlurilor prin selectarea textului, ajustarea dimensiunii fontului la 24 și transformarea acestuia în îndrăzneață (și apoi anularea acestuia în rândul următor!) Este o pierdere de timp frustrantă.

Nu face asta pentru tine! Investiți zece minute în învățarea modului în care funcționează instrumentele de stilare Word și veți economisi ore pe termen lung. Următoarele sunt câteva sfaturi de bază pentru o coafare eficientă:

  • Utilizați întotdeauna titlurile și stilul normal ca parte a unui document. Puteți găsi acest lucru în secțiunea Acasă a panglicii sub secțiunea „Stiluri”.
  • În timp ce înveți corzile, începe cu stilurile existente și suprascrie-le cu opțiunile de stil preferate. Stilurile existente vă permit să configurați „structura” documentelor dvs., ceea ce este crucial pentru șabloane.
  • Pentru a regla un stil existent, stilizați textul direct până când arată cum doriți, faceți clic dreapta pe stilul pe care doriți să îl înlocuiți și alegeți „Actualizați [Style] pentru a se potrivi cu selecția. ” De asemenea, puteți să faceți clic dreapta pe Stil și să alegeți „Modificați”, dar acest lucru poate fi puțin mai complicat pentru a obține corect.
  • În loc să apăsați Enter de două ori sub un titlu, utilizați secțiunea panglică „Paragraf” pentru a face corect spațierea textului.
  • Obțineți opțiuni avansate de text, cum ar fi spațierea literelor, din meniul „Font” făcând clic pe săgeata mică din partea dreaptă jos a meniului panglicii „Font”. Același truc funcționează pentru orice meniu panglică!

Salvarea șablonului dvs.

După ce ați construit șablonul sau ați deschis documentul, îl puteți salva ca șablon Word pentru utilizare ulterioară.

1. Faceți clic pe „Fișier”, apoi alegeți „Salvați ca” din meniul din stânga.

2. În Office 2016 faceți dublu clic pe „Acest computer”. În alte versiuni de Word, faceți dublu clic pe „Computer”.

create-use-microsoft-word-template-2a

3. Tastați numele dorit pentru șablonul dvs. în caseta cu numele fișierului. Folosiți spații și majuscule pentru a face să arate frumos; veți vedea mai târziu acest nume de șablon în selectorul de șabloane Word.

create-use-microsoft-word-template-3b

4. Faceți clic pe meniul derulant format și alegeți „Șablon Word (* .dotx)” din listă.

create-use-microsoft-word-template-4

5. Office va naviga automat la folderul implicit pentru șabloane Word personalizate de pe computer. Faceți clic pe butonul „Salvați” pentru a salva noul șablon.

create-use-microsoft-word-template-5

Deschiderea și utilizarea șablonului dvs.

După ce ați salvat șablonul, veți dori să creați documente noi cu acesta. Fidel numelui, crearea unui document nou cu acest șablon nu va modifica fișierul șablon în sine. Veți crea un document nou, nesalvat, cu stilul și configurarea documentului copiate din șablonul dvs.

Desigur, dacă trebuie să editați șablonul mai târziu, puteți deschide un nou document cu șablonul, puteți face modificările, apoi salvați șablonul editat deasupra celui original, suprascriind versiunea învechită.

1. Pentru a crea un document nou, alegeți „Fișier”, apoi „Nou”.

create-use-microsoft-word-template-6

2. Faceți clic pe „Personal” de lângă „Featured” pentru a vedea șabloanele salvate. Nu faceți clic pe „Personal” sub „Căutări sugerate”, care va căuta șabloane online.

create-use-microsoft-word-template-7

3. Faceți clic pe șablonul dvs. pentru a deschide un document nou cu același stil.

create-use-microsoft-word-template-8

Concluzie

Șabloanele vor salva stilul existent, precum și textul. Acest lucru vă poate oferi un rol important atunci când completați formulare sau creați documente similare în mod regulat. Dacă creați frecvent mai multe documente cu același aspect de bază sau conținut inițial, șabloanele reprezintă un economisitor major de timp și de oboseală.

De asemenea, creează coerență între documente și organizații. Prin partajarea fișierului șablon, vă puteți asigura că alte persoane din companie, departament sau echipă respectă aceleași reguli de stil ca și dvs. De asemenea, vă poate încuraja să creați des desene atractive. La urma urmei, dacă aveți deja un șablon cu un design minunat al antetului gata de pornire, nu trebuie să „pierdeți timpul” proiectând un document atractiv de la bază de fiecare dată. Și documentele bine concepute impresionează pe toată lumea, de la colegii de cabină la șefi și până la investitori.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x