de Nezar Assawiel

Cum să creați și să vă conectați la mașina virtuală Google Cloud cu SSH

Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala
Sursa imaginii: https://www.redeszone.net/2017/08/01/descargar-maquinas-virtuales-vmware-virtualbox-windows/

Google Cloud oferă multe instrumente și servicii. Unul dintre aceste servicii este crearea de mașini virtuale extrem de personalizabile. Dacă nu sunteți familiarizați cu ceea ce este o mașină virtuală, iată o definiție de la Microsoft:

O mașină virtuală este un fișier de computer, numit de obicei o imagine, care se comportă ca un computer real. Cu alte cuvinte, crearea unui computer în interiorul unui computer. Acesta rulează într-o fereastră, la fel ca orice alt program, oferind utilizatorului final aceeași experiență pe o mașină virtuală pe care ar avea-o pe sistemul de operare gazdă în sine. Mașina virtuală este izolată din restul sistemului, ceea ce înseamnă că software-ul din interiorul unei mașini virtuale nu poate scăpa sau manipula computerul în sine.

Mașinile virtuale sunt necesare în multe situații pentru a testa aplicațiile împotriva altor sisteme de operare, pentru a accesa date infectate cu viruși sau pentru a experimenta cu alte sisteme de operare. Puteți instala mașini virtuale pe computer. De asemenea, le puteți crea în cloud și pur și simplu vă puteți conecta la ele.

În acest tutorial, vă voi prezenta cum să creați o mașină virtuală în Google Cloud. Ne putem conecta la acesta cu SSH de pe computerul dvs.

  1. Dacă nu aveți deja unul, creați un cont Google Cloud de la Aici.

Veți primi un credit de 300 de dolari pentru a vă juca un an! Este mai mult decât suficient să înveți și să te joci cu tot ceea ce oferă Google Cloud.

2. Creați un proiect nou sau utilizați unul existent. Puteți crea un nou proiect numit proiect1, de exemplu, ca în următorul gif:

Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

3. Acum sunteți pregătit să creați o mașină virtuală. Mergeți în colțul din stânga sus al paginii de pornire Google Cloud, faceți clic pe pictograma triplă bară ≡ și selectați Compute Engine -> VM instance si click Crea mancat.

Introduceți orice nume doriți în Nume câmp așa cum se arată mai jos:

Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Păstrați regiunea și zona implicite. Orice regiune / zonă va face acest tutorial. Dacă sunteți curioși despre ceea ce înseamnă, puteți citi documentația Google Cloud despre acestea Aici.

Puteți păstra tipul de mașină implicit sau faceți clic Personalizați la selectați numărul de nuclee CPU, memorie și GPU pe care doriți să le aibă mașina virtuală. Veți vedea costul modificărilor din partea dreaptă!

Pentru primele tale experimente cu Google Cloud, poți fi prudent cu un credit de 300 USD pentru o muncă reală. Într-un astfel de caz, puteți alege următoarea configurație:

1611925747 941 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Apoi alegeți un disc de încărcare. De exemplu, puteți alege 20 GB, SSD, Ubuntu 16.04 LTS așa cum se arată mai jos:

1611925747 247 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Apoi setați Cont de serviciu sub Identitate și acces API la Fără cont de serviciu așa cum se arată mai jos:

1611925747 900 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

În cele din urmă, mergeți la Securitate fila de sub Paravan de protecție. Veți vedea un Tasta SSH câmp așa cum se arată mai jos:

1611925747 530 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Aici veți conecta computerul la mașina virtuală folosind cheia SSH!

Dacă nu sunteți familiarizați cu SSH (Secure Shell) și de ce poate doriți să-l utilizați, este un protocol de rețea care asigură comunicarea criptată a datelor între două computere (computerul dvs. și serverele Google, în acest caz) care sunt conectate printr-un sistem nesigur rețea (internetul aici).

Pentru a stabili o conexiune SSH, tu Mai aveți nevoie de o aplicație care poate face asta, în funcție de sistemul de operare. Urmați restul acestei postări în funcție de sistemul dvs. de operare (Windows sau Mac / Linux).

Windows

Vă recomand MASTIC. Este un client SSH open-source și ușor de utilizat. Puteți descărca PuTTY și îl puteți instala de la Aici.

După instalarea PuTTY, deschideți Generator de chei PuTTY și faceți clic pe crea. Acesta va genera o cheie aleatorie prin tu deplasând mouse-ul peste zona goală. După ce ați terminat, veți obține așa ceva:

1611925747 601 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Schimba comentariu cheie câmp la ceva recunoscut și ușor de tastat, deoarece acesta va deveni un nume de utilizator mai târziu!

Apoi salvați atât cheile publice, cât și cele private făcând clic pe pictogramele corespunzătoare afișate în imaginea de mai sus.

Evidențiați întregul Cheie din generatorul de chei PuTTY și copiați-l și lipiți-l în date esentiale câmp în Google Cloud:

1611925748 709 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala
1611925748 418 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Clic crea și așteptați crearea instanței mașinii virtuale.

Între timp, puteți merge la PuTTY. Mergi la SSH -> Au și căutați fișierul cu cheie privată pe care l-ați salvat.

1611925748 803 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Apoi, accesați Google Cloud și copiați IP-ul extern din instanța mașinii virtuale pe care tocmai l-ați creat așa cum se arată mai jos:

1611925748 848 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Și lipiți-l în câmpul Gazdă de sub Sesiuni în PuTTY și lovit introduce:

1611925749 267 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Notă: este posibil să primiți un mesaj de eroare. Ignorați-l și faceți clic da. (Se spune doar că cheia nu este deja în registru. Sigur doriți să vă conectați?)

Apoi introduceți numele de utilizator pe care l-ați creat atunci când generați cheia (comentariu cheie de mai sus). Boom! vă aflați în mașina virtuală pe care tocmai ați creat-o.

Puteți instala pe acesta API-uri Python și Google, de exemplu, pentru a începe să faceți magie! Nu uitați să îl închideți în Google Cloud după ce ați terminat de a fi economic cu creditul dvs. 🙂

Mac / Linux

Mac și Linux acceptă conexiunea SSH în mod nativ. Trebuie doar să generați o pereche de chei SSH (cheie publică / cheie privată) pentru a vă conecta în siguranță la mașina virtuală.

Cheia privată este echivalentă cu o parolă. Astfel, acesta este păstrat privat, rezidând pe computerul dvs. și nu ar trebui să fie partajat cu nicio entitate. Cheia publică este partajată cu computerul sau serverul la care doriți să stabiliți conexiunea. Pentru a genera perechea de chei SSH pentru a vă conecta în siguranță la mașina virtuală, urmați acești pași:

Introduceți următoarea comandă în Terminal: ssh-keygen -t rsa . Va începe procesul de generare a cheii. Vi se va solicita să alegeți locația pentru a stoca perechea de chei SSH. Apăsați ENTER pentru a accepta locația implicită așa cum se arată mai jos:

1611925749 546 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Apoi, alegeți o parolă pentru autentificarea dvs. la mașina virtuală sau apăsați ENTER dacă doriți să nu utilizați o parolă. Cheia privată (adică identificarea) și cheia publică vor fi generate așa cum se arată mai jos:

1611925749 608 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Acum executați următoarea comandă: cat ~/.ssh/id_rsa.pub . Va afișa cheia publică în terminal așa cum se arată mai jos. Evidențiați și copiați această cheie:

1611925749 970 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

și lipiți-l în câmpul cheie SSH din Google Cloud și apăsați Crea:

1611925750 838 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Acum puteți utiliza IP extern a mașinii virtuale pe care tocmai ați creat-o:

1611925750 332 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

la ssh la acesta după cum urmează:

1611925750 505 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Veți obține „Autenticitatea gazdei … etc.” avertisment așa cum se arată în imaginea de mai jos. Asta este normal. Ori de câte ori SSH se conectează la un sistem pe care nu l-a văzut până acum, va genera un avertisment ca acesta. Răspuns da pentru conectare și bingo! Vă aflați în mașina virtuală, după cum puteți vedea din numele gazdei instanță-3. Pentru a ieși din mașina virtuală, trebuie doar să tastați Ieșire.

1611925750 974 Cum sa creati si sa va conectati la masina virtuala

Nu uitați să închideți mașina virtuală în Google Cloud după ce ați terminat de economisit acel credit de 300 USD!

Publicat inițial la assawiel.com/blog pe 23 decembrie 2017. Actualizat: 10 octombrie 2018