Cum să creați și să vă gestionați clipurile YouTube

Youtube Clips Videos Featured
⏱️ 11 min read

Ai vrut vreodată să distribui un anumit moment și nu întregul videoclip YouTube? Viețile noastre rapide nu lasă loc pentru a pierde secunde prețioase cu lucruri care nu au nicio relevanță pentru noi. YouTube știa acest lucru și oferă utilizatorilor instrumentele pentru a decupa și a crea cu ușurință clipuri de videoclipuri mai lungi, pentru a le permite să partajeze doar ceea ce contează. Acest tutorial vă arată cum să vă creați primul clip YouTube.

Ce sunt clipurile YouTube?

Clipuri este o caracteristică relativ nouă introdusă de YouTube, care imită o caracteristică similară și foarte populară de pe platformele de stream live, cum ar fi Twitch. Clipurile pot avea o lungime de până la 60 de secunde și pot fi create din majoritatea videoclipurilor YouTube – deși nu toate. Utilizatorii care realizează Clipuri vor avea acces la un editor de cronologie care poate fi glisat, care le va permite să aleagă partea pe care doresc să o partajeze printr-o nouă adresă URL. YouTube a început să testeze această funcție pe anumite conturi la începutul anului trecut și pare că a extins disponibilitatea Clips.

Clipurile YouTube nu trebuie confundate cu Shorts, care este o altă adăugare mai recentă la serviciul de streaming. Shorts permite utilizatorilor YouTube să devină creativi, permițându-le să înregistreze videoclipuri scurte (din nou, cu o lungime de până la 60 de secunde), similar cu TikToks, folosind nimic altceva decât dispozitivul lor mobil. Chiar dacă Clipurile sunt, de asemenea, mini-videoclipuri, ele sunt create din videoclipuri YouTube existente, în timp ce Short-urile sunt conținut original.

Cum să creezi un clip YouTube

Puteți crea clipuri YouTube atât pe YouTube pe computer, cât și pe dispozitivul dvs. mobil (Android/iOS). Acest tutorial vă va ghida prin pașii pentru ambele platforme.

Desktop

 1. Pe computer, deschideți un videoclip YouTube în browser.
 2. Sub fereastra video, căutați opțiunea „Clip”, cea care are o pereche de foarfece lângă ea și faceți clic pe ea. Rețineți că trebuie să fiți conectat la contul dvs. pentru a putea vedea opțiunea.
Clipurile Youtube creează altele noi
 1. Se va deschide un nou panou în partea dreaptă pentru a vă permite să vă creați Clipul.
 1. Trageți mânerele care apar suprapuse pe fluxul video pentru a selecta videoclipul pe care doriți să îl transformați într-un clip. Amintiți-vă că Clipul nu poate dura mai mult de 60 de secunde. Numărul de secunde care compun selecția dvs. curentă va fi afișat dedesubt.
Vizualizare secunde clipuri Youtube
 1. Dacă știți deja marca temporală exactă pentru partea pe care doriți să o partajați, o puteți adăuga în partea de sus.
Clipuri Youtube Adaugă o legendă
 1. Nu uitați să adăugați o descriere pentru Clipul dvs. în partea de sus, care ar trebui să aibă sub 140 de caractere.
 2. După ce ați făcut toți acești pași, apăsați butonul albastru Partajare pentru a finaliza procesul de creare.
 3. O fereastră pop-up vă va cere să alegeți aplicația în care doriți să partajați clipul, cum ar fi WhatsApp, Facebook, Reddit, e-mail etc. Alternativ, copiați linkul (care este diferit de original) și inserați-l oriunde vrei.
Clipuri Youtube Partajați în aplicații
 1. Odată ce cineva accesează linkul, va putea reda clipul așa cum ar face orice videoclip normal de pe YouTube, apăsând butonul Redare. În acest caz, totuși, Clipul va fi redat în buclă. O pictogramă foarfecă lângă lungimea videoclipului indică faptul că acesta este o decupare. Numele videoclipului original apare și dedesubt, dar dispare.
Clipuri Youtube Vizualizare Pc
 1. În dreapta, puteți vedea contul care a creat decuparea. Există, de asemenea, butoane pentru „Vizionați videoclipul complet” și „Partajați clipul”. Rețineți că toate valorile, cum ar fi vizionările, vor fi atribuite videoclipului original al creatorului.

Mobil

Pașii pentru a crea un clip dintr-un videoclip YouTube pe mobil sunt destul de similari. Iată cum să începeți.

 1. Deschide aplicația YouTube pe dispozitivul tău mobil și selectează un videoclip.
 2. Sub fereastra video reală, găsiți opțiunea Clip și atingeți-o. Poate fi necesar să glisați puțin spre dreapta pentru a vedea opțiunea.
Clipuri Youtube Mobil Creați noi
 1. O fereastră pop-up va apărea din partea de jos. Folosiți mânerele pentru a selecta videoclipul pe care doriți să îl partajați.
Opțiuni de partajare mobilă a clipurilor Youtube
 1. Adaugă o legendă și gata.
 1. Puteți apăsa pe Partajare dacă doriți. Ca și pe PC, aveți o mulțime de opțiuni de partajat, inclusiv partajarea manuală a linkului sau prin intermediul diferitelor aplicații sociale pe care le-ați instalat pe dispozitivul dvs. mobil.
Subtitrare pe mobil Clipuri Youtube
 1. De exemplu, dacă decideți să-l partajați prin WhatsApp, destinatarul va vedea o miniatură cu legenda dvs. personalizată ca titlu al videoclipului și un mesaj care spune „Tăiat de X”.
Clipuri Youtube Mobil Partajați Whatsapp

Cum să vizualizați și să gestionați toate clipurile dvs. YouTube

După ce ați creat un clip, YouTube îl va salva automat în biblioteca dvs. Iată cum puteți vedea și gestiona cu ușurință toate clipurile dvs. YouTube.

Desktop

 1. Deschideți YouTube în browserul dorit.
 2. Din meniul din stânga, selectați „Clipurile dvs.”.
Youtube îți clipește clipurile
 1. Aici veți putea vedea toate Clipurile pe care le-ați creat vreodată.
 2. Dacă doriți să ștergeți un Clip, treceți mouse-ul peste titlul unui Clip până când vor apărea trei puncte. Faceți clic pe ele.
Clipuri Youtube Şterge clip
 1. Selectați „Ștergeți clipul”. Alternativ, îl puteți partaja de aici.
 2. Confirmați alegerea dvs.

Mobil

 1. Deschide aplicația YouTube pe dispozitivul tău mobil.
 2. Atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus al ecranului.
Clipuri Youtube Poza de profil mobil
 1. Selectează „Canalul tău”.
Clipuri Youtube pe mobil Canalul dvs
 1. Din opțiunile din partea de jos, selectați „Bibliotecă”.
Biblioteca mobilă de clipuri Youtube
 1. Atingeți „Clipurile dvs.”.
Clipuri Youtube Mobile Setările dvs. pentru clipuri
 1. Încă o dată, veți fi dus la lista dvs. de Clipuri.
 2. Pentru a elimina un Clip din listă, atingeți cele trei puncte de lângă Clipul în cauză și selectați „Ștergeți clipul” în partea de jos.
Clipuri Youtube Mobile Delete
 1. Confirmați că doriți să ștergeți Clipul.

Alternativă la clipurile YouTube: utilizați un truc pentru adresă URL

Înainte ca clipurile YouTube să fie un lucru, oamenii care doreau să partajeze o anumită parte a unui videoclip YouTube foloseau un truc cu adresa URL. Aceasta este o funcție încorporată a YouTube care nu necesită nimic altceva pentru a începe.

 1. Deschideți un videoclip YouTube pe computer și accesați partea pe care doriți să o partajați.
Link URL pentru clipuri Youtube
 1. Faceți clic dreapta pe videoclip și selectați „Copiați adresa URL a videoclipului la ora actuală”.
 2. Lipiți adresa URL într-o aplicație de mesagerie și trimiteți-o prietenului sau membrului familiei.
 3. Când fac clic pe el, vor fi transportați în partea exactă a videoclipului pe care ați evidențiat-o.

Acest truc este disponibil numai când utilizați YouTube pe computer.

întrebări frecvente

1. Pot realiza clipuri de streamuri live?

Momentan, nu este posibil să faci clipuri din fluxurile live care se desfășoară în prezent. Cu toate acestea, dacă fluxul live a fost încărcat sub forma unui videoclip, puteți crea mini-clipuri. De asemenea, rețineți că fluxurile live fără DVR și orele mai lungi decât cele eligibile nu sunt eligibile pentru Clipuri.

2. De ce mi-au dispărut Clipurile din biblioteca mea?

Dacă unele dintre Clipurile mele au dispărut din bibliotecă, ar putea fi din cauză că videoclipul original a încălcat Regulile comunității YouTube. Ca alternativă, este posibil ca canalul în cauză să fi șters videoclipul sau să-l fi setat la privat. Pentru a ști cu siguranță, întoarceți-vă la canalul original și vedeți dacă videoclipul este încă disponibil.

3. Pot dezactiva opțiunea Clipuri pe videoclipurile mele?

Da, este posibil, deși doar anumite conturi au acces la această opțiune. Pentru a dezactiva opțiunea pentru videoclipurile dvs., trebuie să accesați YouTube Studio pe computerul dvs. Apoi, faceți clic pe „Setări” în colțul din stânga jos al afișajului și selectați Canal din fereastra pop-up.

Accesați fila „Setări avansate” și derulați în jos pentru a vedea dacă puteți găsi opțiunea „Permite spectatorilor să-mi decupeze conținutul”. Acest lucru este de obicei bifat în mod implicit, dar dacă nu doriți ca alții să vă decupeze conținutul, îl puteți debifa.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x