de Paul Pinard

Cum să creați un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs.

Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

Când vine vorba de partajarea chatbot-ului dvs., Facebook Messenger este o necesitate. Am creat un proces de integrare pas cu pas foarte ușor pentru utilizatorii platformei noastre. Hai să ne scufundăm!

De fapt, ne-am dat seama că multe companii și-au pus imediat roboții pe Facebook o dată în producție, deoarece este în mod clar cel mai ușor de utilizat și cel mai ușor mod prin care un client poate contacta o companie.

Un chatbot pe Facebook are o mulțime de avantaje:

  • Disponibilitate 24/7
  • Răspunsuri 100%
  • Răspunsuri instantanee (gândiți – vă la Rata de răspuns!)
  • Sarcinile obositoare sunt automatizate

Pe platforma SAP Conversational AI, am creat un proces de integrare pas cu pas pentru utilizatorii noștri, astfel încât să dureze doar câteva minute pentru a vă dezvălui chatbot-ul urmăritorilor dvs. de pe Facebook. Hai să ne scufundăm!

Pasul 1: Pregătiți-vă chat-ul

În primul rând, veți avea nevoie de un chatbot (pare legitim, nu ?!). Rețineți că odată ce chatbot-ul dvs. este online pe Facebook, îl veți putea modifica și orice modificări pe care le faceți vor apărea în chat-ul dvs. Messenger.

În scopul acestui tutorial, nu vom analiza cum să creăm un chatbot. În schimb, vă invit cu căldură la Creeaza-ti contul (este complet gratuit!) și citiți tutorialul nostru.

Odată ce „chatbot-ul tău de glume” (sau orice ai construit) este gata, întoarce-te aici!

Pasul 2: Pregătiți-vă pagina de Facebook

Chatbot-ul dvs. va fi disponibil numai pentru integrare pe un pagina de Facebook (nu în profilul dvs. personal). Aceasta înseamnă că trebuie să creați o pagină de Facebook sau să aveți în vedere cea pe care o veți folosi. Să presupunem că compania, afacerea sau grupul dvs. are deja o pagină. (Dacă nu este cazul, loviți acest link și creați unul.)

După cum am spus în introducere, dacă aveți un chatbot pe o pagină de Facebook, automatizați mesageria privată odată ce este conectată la pagina dvs. Astfel, dacă decideți să eliminați chat-ul, veți reveni imediat la conversațiile tradiționale de la persoană la persoană (ceea ce înseamnă că nimic nu se va întâmpla atunci când utilizatorii introduc un mesaj până când nu le răspundeți manual).

Pasul 3: Creați o aplicație Facebook Messenger

Crearea unei aplicații vă va ajuta să creați conexiune între SAP Conversational AI și pagina dvs. de Facebook. Fără această aplicație, nu veți putea publica chat-ul pe pagina dvs. de Facebook.

Faceți clic pe acest link, alegeți Aplicatiile mele în meniul de sus și apoi Adăugați o aplicație nouă.

1612130410 263 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

Odată ce aplicația dvs. este creată, va trebui să adăugați un „produs” Messenger.

Există o mulțime de locuri de muncă cărora le poate fi dedicată o aplicație Facebook, dar ne dorim în mod specific o aplicație de mesagerie privată. Accesați tabloul de bord al aplicației și faceți clic Înființat în Mesager cutie.

1612130410 281 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

În meniul din stânga, veți vedea apoi Mesager sub PRODUSE.

Pasul 4: obțineți simbolul paginii și secretul aplicației

Acum că am creat o aplicație Messenger, trebuie să o conectăm la pagina dvs. Facebook (în mod implicit, o aplicație Facebook este o entitate independentă). Cu această conexiune, vi se va da un token, care este în esență un cod unic care spune „OK, acesta este codul aplicației Messenger din pagina X”.

În meniul din stânga, faceți clic pe Setări chiar sub produs Mesager.

1612130410 601 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

Alegeți pagina pe care doriți să apară chat-ul dvs.

Din motive de securitate, va trebui probabil să permiteți aplicației să interacționeze cu pagina dvs. de Facebook. Faceți clic pe albastru Editați permisiunile , selectați pagina și bifați casetele diferite.

Odată ce permisiunile sunt date, va fi generat un simbol.

1612130411 911 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

Întoarce-te la Conectați din chatbot-ul dvs. SAP Conversational AI, alegeți Mesager, și lipiți jetonul în Jeton de pagină câmp la pasul 4.

Da, suntem la jumătatea drumului! Să obținem acum „secretul aplicației”, care este ca o parolă pentru aplicația dvs.

În meniul din stânga, accesați Setări > Basic.

1612130411 359 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

Pentru confidențialitate, secretul aplicației este ascuns. Clic Spectacol și copiați-l și lipiți-l în Secretul aplicației câmp pe chat-ul dvs. Conectați tab (similar cu ceea ce tocmai ați făcut cu simbolul paginii).

Clic Actualizați canalul sub formularul SAP Conversational AI.

Pasul 5: conectați SAP Conversational AI la aplicația dvs.

Este timpul să ne conectăm platforma la Messenger!

Pe Produse & gt; Messenger > Sepagina ttings, accesați to Noisecțiunea bhooks și faceți clic pe Abonare la Evenimente.

1612130412 177 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

În fereastra pop-up, introduceți valorile pentru Adresă URL de apel invers și Verificați jetonul pe care îl veți găsi la pasul 4 al chatbot-ului dvs. Conectați filă.

1612130412 996 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

De asemenea, bifați casetele de selectare afișate mai jos:

1612130412 54 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

După ce pagina dvs. s-a reîncărcat, selectați pagina din listă, astfel încât să vă poată accesa webhook-ul.

Pasul 6: Testați și publicați Messenger Chatbot

Acum îți poți testa botul ca administrator (de asemenea, puteți acorda unele roluri de testare folosind Roluri & gt; Testează-neîn meniul din stânga). Botul dvs. nu va fi accesibil publicului până când nu modificați starea, deci ia-ți ttrebuie să-l testați și să vă asigurați că totul este în regulă înainte de a-l lansa în lume!

1612130413 390 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

Odată ce sunteți mulțumit de robotul dvs., dacă schimbați comutatorul în PE (în colțul din dreapta sus), veți fi redirecționat către setări și vi se va solicita să furnizați informații suplimentare înainte ca botul dvs. să fie publicat. (Sfat: Puteți accesa și setările de sub Setări & gt; Base află în meniul din stânga.)

1612130413 702 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

Ultimul pas: Facebook va dori să verifice și să testeze chatbot-ul Messenger. Iată ce spun despre acest pas în documentația lor:

Când sunteți gata să lansați botul dvs. public, trebuie să îl trimiteți echipei noastre pentru examinare și aprobare. Acest proces de revizuire ne permite să ne asigurăm că botul dvs. Messenger respectă politicile și funcțiile noastre așa cum era de așteptat, înainte ca acesta să fie pus la dispoziția tuturor celor de pe Messenger.”- Documentație Facebook

În meniul din stânga, accesați Produse & gt; Messenger > Settings și faceți clic pe Adăugare la trimitereission in paginile_mebloc de salvare.

1612130413 209 Cum sa creati un bot Facebook Messenger pentru pagina dvs

Nu va dura mult până când echipa de recenzii Facebook să se uite la bot-ul dvs. și să vă dea undă verde să-l publicați!

Și asta este tot ce există!

Sper că ți-a plăcut acest tutorial. Și nu uitați că sunteți foarte binevenit să ne contactați dacă aveți nevoie de ajutor, prin secțiunea de comentarii de mai jos sau prin intermediul Stive Overflow.

Clădire bot fericită?