Cum să creați un cont de utilizator invitat în Windows 10

Cum să creați un cont de utilizator invitat în Windows 10
⏱️ 4 min read

Funcția de conturi de utilizator din Windows vă permite să creați mai multe conturi pentru diferiți utilizatori din sistemul dvs. Aceste conturi vă permit să controlați ce pot și ce nu pot face acei utilizatori, permițându-le totuși să aibă propriile setări. În general, Windows are trei tipuri diferite de conturi: cont de administrator care vă permite să faceți aproape orice, cont standard care nu are privilegii de administrator și cont de invitat, care este cu mult sub contul de utilizator standard, cu restricții și mai mari.

Contul de invitat este foarte util atunci când doriți să împrumutați temporar sistemul altora. Datorită restricțiilor impuse acestui cont, utilizatorul nu va putea instala / dezinstala nicio aplicație sau va putea face modificări semnificative sistemului.

Pe cât de bun este, contul de oaspeți implicit din Windows 10 este complet dezactivat și nu îl puteți activa așa cum puteți face în Windows 7. În plus, Windows nu vă va permite să creați un cont de invitat așa cum ați face un cont standard. Cu toate acestea, iată cum puteți crea propriul cont de utilizator invitat în Windows 10 prin conversia unui cont de utilizator standard local curent într-un cont de invitat.

Creați un cont de utilizator invitat în Windows 10

Crearea unui cont de utilizator invitat în Windows 10 nu este dificilă – trebuie doar să treceți în jurul unor setări. Adică, mai întâi trebuie să creați un cont de utilizator standard și apoi să îl schimbați într-un cont de invitat.

Pentru a începe, căutați „Conturi de utilizator” în meniul Start și deschideți-l.

Acțiunea de mai sus vă va duce la pagina contului dvs. de utilizator. Faceți clic pe linkul „Gestionați un alt cont”.

create-guest-account-win10-select-manage-another-account

În fereastră veți vedea toate conturile din sistemul dvs. Pentru a crea un cont nou, faceți clic pe linkul „Adăugați un cont de utilizator” care apare în partea de jos a ferestrei.

create-guest-account-win10-add-account

Dacă sunteți conectat la Internet, Windows 10 vă va cere să creați un nou cont de utilizator cu un cont Microsoft. Deoarece vrem doar să creăm un cont de invitat, faceți clic pe linkul „Conectați-vă fără un cont Microsoft” care apare în partea de jos a ferestrei.

create-guest-account-win10-select-account-without-microsoft-account

Acum, Windows vă va spune diferența dintre un cont local și un cont Microsoft. Doar faceți clic pe butonul „Cont local” pentru a continua.

create-guest-account-win10-select-local-account

Aici, introduceți numele de utilizator al contului de oaspeți, parola și indicarea parolei, apoi faceți clic pe butonul „Următorul”. Rețineți că nu puteți utiliza numele de utilizator „guest”, deoarece este rezervat sistemului. Deci, în cazul meu, folosesc „temp” ca nume de utilizator.

create-guest-account-win10-enter-username-password

Gata, ați creat un cont de utilizator standard. Faceți clic pe butonul „Finish” pentru a închide expertul.

create-guest-account-win10-click-finish

Acum trebuie să convertim acest cont în contul de invitat. Pentru aceasta, apăsați tasta „Win + R” netplwiz și apăsați butonul Enter.

create-guest-account-win10-run-command

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra Advanced User Account. Aici, selectați noul utilizator creat din lista din secțiunea „Utilizatori pentru acest computer”, apoi faceți clic pe butonul „Proprietăți”.

create-guest-account-win10-select-account-properties

În fereastra de proprietăți a contului de utilizator, selectați tipul de cont ca „Altele”, apoi selectați grupul de utilizatori ca „Invitat” din meniul derulant. După ce ați terminat, faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

create-guest-account-win10-select-account-types

Asta e tot ce trebuie făcut. V-ați creat propriul cont de utilizator invitat. De fapt, dacă deschideți Conturile de utilizator din meniul Start, veți vedea modificările reflectate.

create-guest-account-win10-guest-account-created

Când doriți să împrumutați cuiva sistemul, trebuie doar să partajați parola și sunteți bine să mergeți. Întrucât sunteți cel care a creat contul, puteți șterge cu ușurință contul. Pentru aceasta, faceți clic pe contul din fereastra Conturi utilizator și apoi faceți clic pe butonul „Ștergeți contul”.

create-guest-account-win10-delete-guest-account

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a crea un cont de utilizator invitat în Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x