Cum să creați un e-mail de grup în Gmail

Cum să creați un e-mail de grup în Gmail
⏱️ 4 min read

Dacă utilizați Gmail pentru a trimite în mod regulat e-mailuri către mai multe persoane, ar trebui să creați un grup comun pentru toate acestea. Într-adevăr, grupurile sunt utile pentru a separa prietenii, familia, cunoștințele ocazionale și contactele profesionale.

Fie că utilizați webmail-ul Google, aplicația pentru telefon sau un client de e-mail desktop, crearea unui e-mail de grup în Gmail este foarte ușoară. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a începe să utilizați grupurile Gmail chiar acum.

Crearea grupurilor Gmail în Webmail

Pentru a crea un grup Gmail în webmail, conectați-vă la contul Gmail. Accesați sertarul de aplicații din dreapta sus și dați clic pe „Contacte”.

Aici veți găsi toate contactele vizibile. Există o opțiune pentru etichetele Gmail. Acum este noua setare implicită din Gmail pentru a adăuga contacte într-un grup de e-mail. Faceți clic pe „Creați etichetă” pentru a crea un grup de e-mail nou.

Contacte Gmail

Dați noii etichete un nume precum „Grup-2” și salvați-o.

Denumirea unui grup în etichetele Gmail

Când faceți clic pe o etichetă salvată, vă va solicita să adăugați contacte noi. Pentru a importa contacte în această nouă etichetă, pur și simplu selectați un contact și faceți clic pe pictograma acestuia cu trei puncte. Îl puteți transfera cu ușurință pe una dintre etichetele salvate așa cum se arată aici.

Selectați Contacte pentru o etichetă Gmail

Gmail vă permite, de asemenea, să selectați mai multe contacte și să le adăugați pe toate la o etichetă salvată.

Adăugarea mai multor contacte la o etichetă Gmail

Ulterior, dacă faceți clic pe oricare dintre etichete, veți putea vedea toate contactele salvate sub aceasta.

Căutarea contactelor prin etichetă Gmail

Pentru a elimina un contact dintr-o etichetă, pur și simplu selectați pictograma sa cu trei puncte și faceți clic pe „eliminați din etichetă”. Grupurile dvs. sunt scalabile și nu există o limită superioară pentru numărul de contacte pe care le puteți adăuga la fiecare etichetă.

Eliminați un contact dintr-o etichetă

De acum înainte, când compuneți un e-mail în contul dvs. Gmail, veți putea selecta unul sau mai multe grupuri și toți membrii acestuia.

Adăugați grupuri în Gmail Compose

Puteți face oricând clic pe grup pentru a vedea lista extinsă a tuturor membrilor.

Trimiterea e-mailului de grup

De asemenea, puteți partaja documente Google Drive cu unul sau mai multe contacte de grup.

Partajarea documentelor Google Drive cu grupurile Gmail din etichete

Adăugarea grupurilor Gmail în Thunderbird

Dacă utilizați Gmail cu Thunderbird, adresele de e-mail pot fi adăugate cu ușurință într-un grup „Agendă” din fereastra de sus. Faceți clic pe „Listă nouă” pentru a începe să adăugați adrese de e-mail la grupul dvs.

Adăugarea de contacte la un grup în Thunderbird

De îndată ce au fost adăugate adresele de e-mail, puteți trimite e-mailuri de grup utilizând contul dvs. Gmail Thunderbird.

Trimiterea e-mailului de grup Thunderbird

Adăugarea grupurilor Gmail în Outlook

Dacă utilizați Gmail cu aplicația desktop Outlook, accesați ecranul de pornire Outlook și faceți clic pe „Contacte”. Apoi, faceți clic pe „grup de contacte nou”.

Adăugarea unui nou grup de contacte Outlook

Aici puteți adăuga fiecare membru la grup unul câte unul. Alternativ, le puteți importa din contactele Outlook sau din alte grupuri de adrese.

Adăugați Contacte Gmail în grupul Outlook

Odată ce grupul a fost salvat, le puteți prelua cu ușurință data viitoare când compuneți un e-mail în Outlook.

Trimiterea Outlookului de e-mail de grup pentru contul Gmail

Adăugarea grupurilor Gmail în aplicațiile pentru telefon

Pentru a adăuga grupuri Gmail pe Android, trebuie doar să descărcați și să instalați fișierul Aplicația Contacte. Aplicația va face backup și vă va sincroniza contactele de pe desktop. Procedura de creare și editare a grupurilor folosind „etichete” rămâne aceeași cu cea discutată anterior. Aplicația Contacte este acceptată numai pe Android Marshmallow și versiunile ulterioare.

Dacă utilizați Gmail cu iPhone, aplicația de mai sus nu este acceptată. Puteți utiliza o alternativă numită „Sincronizarea contactelor pentru Google Gmail. ” Face ca contactele dvs. iPhone și Gmail să se potrivească și să accepte grupurile respective.

Concluzie

Am văzut anterior cum pot fi redirecționate mai multe e-mailuri în Gmail. Pentru a trimite e-mailuri în mod regulat către mai multe persoane, funcția Grupuri din Gmail vă face viața mai ușoară.

Ce îmbunătățiri credeți că ar trebui aduse facilității de e-mail de grup Gmail? Pentru mine ar fi capacitatea de a adăuga sub-grupuri, o caracteristică care lipsește în prezent. Spuneți-ne părerile dvs. despre acest lucru în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x