Cum să creați un formular de înregistrare a evenimentelor cu formulare Google

Cum să creați un formular de înregistrare a evenimentelor cu formulare Google
⏱️ 5 min read

Există o mulțime de modalități de a folosi în mod bun Google Forms. Puteți configura un test sau, dacă aveți un eveniment și aveți nevoie de o modalitate rapidă și gratuită de a vă înregistra participanții, Formularele Google oferă o modalitate simplă de a crea un formular de înregistrare personalizat. Urmăriți și aflați cum puteți crea un formular de înregistrare a evenimentelor cu Google Forms.

Pentru a crea un formular de înregistrare în Formulare Google, accesați Formulare Google pe site și faceți clic pe șablonul „Înregistrare eveniment”. Acestea oferă câteva întrebări sugerate pe care poate doriți să le puneți pe șablon.

Editarea întrebărilor

S-ar putea să găsiți unele sau toate întrebările adecvate evenimentului dvs., dar dacă doriți să schimbați una, faceți clic pe element și acesta se va extinde și vă va oferi opțiuni. Pentru a schimba întrebarea, faceți clic pe cuvinte și faceți modificările.

Opțiuni pentru întrebări de înregistrare pentru formulare Google

De asemenea, când ați selectat elementul, puteți selecta tipul de răspuns pe care îl așteptați din meniul derulant. Google va alege automat formatul corect pentru multe dintre întrebările dvs., dar îl puteți corecta dacă este necesar. În partea de jos a acestei casete, există pictograme pentru a dubla întrebarea, a arunca întrebarea sau a face întrebarea necesară sau opțională.

Meniul derulant pentru înregistrarea formularelor Google

Cele trei puncte din caseta articolului oferă încă două opțiuni. O opțiune adaugă un câmp de descriere în cazul în care aveți nevoie de mai multe explicații pentru ca oamenii să vă înțeleagă întrebarea.

Descrierea evenimentului de înregistrare a formularelor Google

Cealaltă vă permite să setați un interval de validare, deci dacă căutați un răspuns numeric, îl puteți seta pentru răspunsuri acceptabile pentru a elimina greșelile de tipar.

Validarea înregistrării formularelor Google

Setări formular

Pentru a vă asigura că primiți și dați toate informațiile pe care le doriți din formularul dvs., veți dori să verificați setările. Pentru a le accesa, faceți clic pe imaginea roată din colțul din dreapta sus al formularului.

În setările generale puteți face ca formularul să colecteze automat adresele de e-mail ale celor care se înscriu făcând clic pe casetă. Dacă colectați adresele de e-mail, puteți selecta opțiunea de a vi se trimite automat o copie a răspunsurilor. Aceasta este o caracteristică plăcută, astfel încât solicitantul înregistrării va avea informațiile pe care le-a trimis în cazul unei probleme.

Setări generale pentru înregistrarea formularelor Google

În setările de prezentare, există un mesaj preumplut care va fi afișat după ce utilizatorul a trimis formularul. Puteți edita acest mesaj pentru a se potrivi evenimentului dvs. specific.

Setări de prezentare pentru înregistrarea formularelor Google

Aspectul formularului

Șablonul furnizat de Google este realizat frumos, dar poate doriți să editați aspectul formularului. Puteți schimba imaginea antetului făcând clic pe paleta de artă din colțul din dreapta sus de lângă setul de viteze. Opțiunile se vor deschide într-o bară laterală.

Setări stil de înregistrare Google Forms

Puteți schimba sau elimina imaginea făcând clic pe opțiunea din partea de sus. O caracteristică frumoasă a formularelor Google este că, atunci când adăugați o imagine la antet, aceasta va alege automat o culoare care să se potrivească culorilor din imagine. Apoi, dacă vă uitați sub paleta de culori, veți vedea o opțiune pentru a schimba culoarea de fundal a formularului în diferite nuanțe ale culorii primare. De asemenea, puteți face doar antetul o culoare solidă și să selectați o culoare de fundal, dacă doriți.

Dacă doriți un font diferit, căutați caseta derulantă a fontului și selectați un font nou din patru opțiuni: de bază, decorativ, formal și jucăuș.

Distribuiți formularul

Odată ce ați completat formularul, veți dori să trimiteți formularul potențialilor participanți la eveniment. Puteți face acest lucru în două moduri: afișând un link către formular sau încorporând formularul direct pe site-ul dvs. web.

Există două modalități de a obține linkul către formularul dvs. pentru a copia pe site-ul dvs. Unul face clic pe pictograma unui ochi din colțul de sus. Vă va arăta formularul așa cum se va uita vizitatorilor dvs. Copiați linkul în bara de adrese și lipiți-l în pagina dvs. Cealaltă modalitate este să faceți clic pe butonul Trimiteți în partea de sus a paginii. Selectați pictograma linkului (cea care arată ca o agrafă) și copiați linkul furnizat.

Adresa formularului de înregistrare Google Forms

Dacă doriți să încorporați formularul astfel încât să fie direct accesibil pe pagina dvs. web, faceți clic pe butonul Trimiteți și faceți clic pe pictograma celor două paranteze unghiulare (<,>). Copiați codul HTML și introduceți-l în porțiunea corectă a paginii dvs. web.

Formular Google Formular de înregistrare Cod încorporat

Odată ce oamenii încep să se înregistreze, le puteți vedea informațiile făcând clic pe fila Răspunsuri din partea de sus a formularului. Creați o foaie de calcul pentru a menține raportul de înregistrare făcând clic pe pictograma verde din colțul din dreapta sus. Când se deschide următoarea fereastră, faceți clic pe „Creați o foaie de calcul nouă”, cu excepția cazului în care ați creat deja o foaie de calcul pentru eveniment în Foi de calcul Google. De asemenea, veți putea parcurge răspunsurile individuale din fila Răspunsuri.

Foaie de calcul cu răspunsuri la înregistrarea formularelor Google

Dacă organizați un eveniment de amploare, este posibil ca utilizarea Formularelor Google să nu fie potrivită pentru dvs., dar dacă aveți o aventură mică, poate fi potrivită pentru dvs. Vă oferă multe opțiuni fără costuri.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x