Cum să creezi o busolă în Minecraft: Tutorial pas cu pas

How to Make a Compass in Minecraft
⏱️ 9 min read

Minecraft este un joc popular ce oferă multe posibilități de explorare și descoperire pentru jucătorii săi. Printre activitățile interactive pe care le poți face in lumea virtuală a Minecraft-ului se numără și crearea propriului dispozitiv de navigare – o busolă. Acest dispozitiv este folosit pentru a te ghida în timpul explorării hărților sau pentru a te întoarce în locul de pornire. Pentru a face o busolă în Minecraft, vei avea nevoie de fier și redstone, ingrediente pe care le poți găsi în diverse zone ale jocului. După ce ai strâns aceste resurse, trebuie să le aranjezi intr-un patern specific pentru a crea o busolă funcțională. De-a lungul jocului, busola îți va putea oferi direcția și coordonatele în momentul în care o purți în inventar. Acum poți deveni un aventurier mai sigur și capabil să te orientezi mai bine în lumea virtuală a Minecraft-ului!

Cu o lume aparent fără sfârșit, Minecraft are puține opțiuni pentru a ne ghida calea. Uneori poate fi imposibil să-ți găsești chiar casa în Minecraft. Dar, din fericire, trebuie doar să înveți cum să faci o busolă în Minecraft pentru a rezolva majoritatea acestor probleme. Funcționează în același mod în toate edițiile Minecraft Java și Bedrock. Nu am acoperit doar rețeta de creație, ci și cum să facem ca busola să indice anumite locații din joc. Tot ce trebuie să faceți în prealabil este să construiți o casă în Minecraft și să revendicați un pat pentru a-l face punctul dvs. de naștere și pentru a avea busola îndreptată spre ea. Acestea fiind spuse, să nu pierdem timpul și să învățăm cum să facem o busolă în Minecraft.

Crearea și utilizarea unei busole în Minecraft (2022)

Ghidul nostru se concentrează pe crearea și utilizarea unei busole în Minecraft. Am inclus, de asemenea, un nou tip de busolă adăugat recent în joc, care indică locul unde a murit ultima dată jucătorul. Utilizați tabelul de mai jos pentru a explora fiecare secțiune după convenție.

Cum funcționează o busolă în Minecraft?

Deși aspectul unei busole în Minecraft este la fel ca busolele în lumea reală, funcționalitatea acesteia este diferită. În loc să arate într-o direcție specifică, busola Minecraft indică spre punctul de naștere al lumii tale. Aceasta este locația în care apăreți în lume când vă încărcați pentru prima dată. Doar mergeți în direcția indicată de indicatorul roșu pentru a ajunge la punctul de apariție a lumii.

Deoarece acel punct se află în lumea de peste, busola indică în direcții aleatorii în timp ce se află în dimensiunea Nether și End. În ceea ce privește activarea, busola continuă să arate mereu. Poate fi în interiorul inventarului tău, în mână sau chiar în cadrul unui obiect; busola îndreaptă întotdeauna către punctul alocat. Puteți face ca acesta să indice locații personalizate cu ajutorul unui magnet, dar mai multe despre asta mai târziu.

Cum să obțineți o busolă în minecraft

Puteți găsi o busolă disponibilă în mod natural în cufere în următoarele locații:

  • naufragii
  • biblioteci de cetate
  • orașe cu cartograf
  • Orașe antice

Dintre acestea, casele Cartographer Villager au cea mai mare șansă de a apărea cu un cufăr care are o busolă.

schimbând cu o busolă

cu care poți tranzacționa sateni bibliotecar nivel expert în Minecraft pentru a obține o busolă în schimbul smaraldelor. Contrar credinței populare, cartograful nu vinde busola la niciun nivel.

Elementele necesare pentru a face o busolă

Pentru a face o busolă în Minecraft, aveți nevoie de următoarele elemente:

  • 4 lingouri de fier
  • 1 bucată de pudră de piatră roșie

Puteți folosi ghidul nostru de distribuție a minereului pentru minecraft pentru a găsi minereu de fier și piatră roșie în cel mai scurt timp. Dar rețineți că extragerea minereului de fier vă oferă doar fier brut. Trebuie să-l topești într-un cuptor sau un furnal pentru a obține un lingou de fier.

Rețetă de artizanat pentru a face o busolă

Odată ce ați găsit ingredientele, trebuie să le combinați folosind un banc de lucru pentru a face o busolă în Minecraft.

Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi puneți o bucată de pudră Redstone în celula din mijloc din al doilea rând al zonei de crafting. Deci, trebuie să înconjurați praful Redstone cu lingouri de fier peste tot, lăsând goale doar celulele diagonale ale zonei de crafting.

Rețetă de artizanat busolă

Cum să faci busola să îndrepte spre pat

Pentru a arăta o busolă spre un pat sau către orice locație personalizată, trebuie să creați un lodestone. Este un bloc de utilitate în Minecraft care face ca busola să indice locul în care este plasată piatra. Ignoră punctul de apariție al lumii inițiale după ce a fost conectat la lodestone.

Rețetă pentru a face o piatră

Pentru a face o piatră, trebuie să combinați 8 cărămizi din piatră cioplită cu lingou de netherit. Utilizați ghidul nostru legat pentru a găsi cu ușurință Netherite în Minecraft. În ceea ce privește cărămizile, puteți folosi un tăietor de piatră pentru a le face cu ușurință.

Rețeta de fabricare a pietrei de foc este prezentată în imaginea de mai jos. Trebuie să plasați lingoul de netherit în mijloc și să îl înconjurați cu cărămizi de piatră dăltuită.

Rețetă de fabricare Lodestone

Când este gata, utilizați doar busola de pe piatră de referință pentru a-l activa. Acest lucru funcționează chiar și în dimensiunea Nether și End. Dar dacă piatra de foc este distrusă, conexiunea va fi întreruptă și busola va începe să indice din nou punctul de naștere a lumii. poti chiar au busole separate care indică diferiți magneți. Această mecanică de joc este utilă pentru a marca diferite locații din joc.

Schimbați punctul de apariție al lumii

Dacă doriți o modalitate permanentă de a vă face busola să indice o anumită locație, puteți schimba punctul de apariție al acelei lumi. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza următoarea comandă:

/setworldspawn xyz

Aici, x, y și z sunt coordonatele locației în care doriți să setați punctul de spawn. Dacă puneți „~” în loc de coordonate, punctul de spawn va fi setat la locația dvs. curentă.

Bonus: faceți o busolă de salvare în Minecraft

În mod realist, majoritatea jucătorilor Minecraft au nevoie doar de un ghid atunci când caută resurse pierdute la moarte. Având în vedere acest lucru, odată cu actualizarea Minecraft 1.19, jocul a introdus o nouă busolă de recuperare.

Rețetă de artizanat busolă de recuperare

Îl poți crea pieptănând fragmente de ecou cu o busolă normală. Această nouă busolă arată spre locul unde a murit ultima dată. Este util pentru recuperarea resurselor chiar dacă nu vă amintiți unde ați murit.

Faceți și folosiți o busolă în Minecraft astăzi

Acum că știi cum să faci o busolă în Minecraft, nu trebuie să te mai pierzi niciodată în biomurile Minecraft. Puteți crea în mod liber cele mai bune idei de case Minecraft din lumea dvs., fără să vă faceți griji că le găsiți. Cu toate acestea, călătoria în locuri îndepărtate este o altă chestiune. Dacă nu știi cum să te teleportezi în Minecraft, poate deveni extrem de obositor să faci înconjurul lumii. Alternativ, vă puteți baza și pe aceste cele mai bune moduri de minecraft pentru a rezolva această problemă. Dar va trebui să instalați Forge în Minecraft pentru a le rula corect. Acestea fiind spuse, pentru ce ai de gând să folosești busola? Spune-ne în comentarii!

Minecraft oferă o lume vastă, dar cu puține opțiuni de orientare. Cu toate acestea, prin învățarea cum să facem o busolă în Minecraft, putem găsi ușor casa sau alte locații importante din joc. Busola indică punctul de naștere al lumii și poate fi personalizată pentru a indica alte locații precum patul sau locul unde a murit jucătorul. Pentru a face o busolă, aveți nevoie de lingouri de fier și pudră de piatră roșie, iar pentru a personaliza o busolă, puteți folosi un magnet sau crea o piatră folosind Netherite. Prin utilizarea acestor tehnici simple, puteți explora Minecraft-ul fără să vă faceți griji că vă veți pierde.
Încheiem această postare cu speranța că informațiile pe care le-am împărtășit au fost utile și interesante pentru voi, sunt curios să auzim ce ziceți pentru noi în secțiunea de comentarii. Între timp, vă urez mult succes în aventurile voastre tehnologice și vă invit să ne regăsim la următoarea postare de pe blogul nostru. Până atunci, să aveți o zi plină de inovație și creativitate.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x