Cum să creezi o hartă în Minecraft: ghid pas cu pas

Cum să faci o hartă în Minecraft
⏱️ 14 min read

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri video disponibile în prezent. Este un joc sandbox în care jucătorii pot crea și explora lumi virtuale fără sfârșit. Atunci când joci Minecraft, uneori ești atât de concentrat pe construirea casei tale sau pe găsirea de comori, încât poți uita de direcție și de locația ta pe hartă. Din fericire, jocul Minecraft vine cu o modalitate simplă și ușor de utilizat de a face hărți. Pentru a face o hartă în Minecraft, trebuie să adunați câteva materiale și să urmați două sau trei pași simpli. În următorul tutorial, veți învăța totul despre cum să faceți o hartă în jocul Minecraft.

Minecraft are o istorie notorie de jucători care se luptă cu adrese. Cu lumile uriașe ale jocului, randomizate, jucătorii au nevoie de o modalitate fiabilă de a se deplasa. Dar, deoarece explorarea este o parte importantă a jocului, dezvoltatorii nu intenționează să includă în joc o minimapă bazată pe HUD. Deci, o practică comună în comunitate este de a scrie coordonatele, dar asta pare prea complicat. Unii jucători apelează chiar și la cele mai bune moduri Minecraft pentru ajutor. Dar dacă știi să faci o hartă în Minecraft, lucrurile nu trebuie să fie atât de complexe. Este un instrument foarte util pentru jucătorii obișnuiți, vitezători și profesioniști. Și, din fericire, procesul de realizare a unei hărți în Minecraft este la fel de simplu și de fiabil precum jocul în browser. Acestea fiind spuse, să nu pierdem niciun moment și să învățăm cum să facem o hartă în Minecraft.

Creați și actualizați o hartă în Minecraft (2022)

Harta pe care o creăm în acest ghid este un element din joc și nu o hartă (sau lume) descărcată pe care o puteți încărca în joc. De asemenea, îl puteți obține prin tranzacționarea cu un Cartograf (una dintre multele locuri de muncă din săten) sau îl puteți găsi într-un cufăr rar. Dar haideți să vedem cum să creați o hartă manual în acest tutorial.

De ce ai nevoie pentru a face o hartă în Minecraft?

Ca toate articolele din joc, hărțile sunt realizate dintr-o combinație de materii prime pe o masă de ambalare. Pentru a face o hartă, aveți nevoie de o busolă și opt coli de hârtie. Dacă nu sunt obținute printr-un cufăr, ambele articole pot fi realizate folosind alte materii prime. Deci, pentru a face mai întâi hârtie și o busolă, aveți nevoie de următoarele materii prime:

  • nouă trestie de zahăr
  • patru lingouri de fier
  • O bucată de praf de piatră roșie
  • o masă de lucru

Dacă nu știi să faci o masă Crafting, iată rețeta rapidă. Puteți colecta lemn de la orice copac și îl puteți transforma în scânduri. Apoi, trebuie să le plasați în zona dvs. de crafting pentru a crea o masă de crafting. Avem deja un ghid detaliat despre cum să faci o masă de crafting în Minecraft și îl poți găsi aici. Cu masa de crafting gata, să ne concentrăm acum asupra celorlalte ingrediente.

Cum să faci o busolă în minecraft

Pentru a face o busolă, ai nevoie 4 lingouri de fier și o bucată de praf Redstone. Dacă sunteți la ediția Bedrock, puteți face și o hartă fără busolă, dar mai multe despre asta mai târziu. În orice lume Minecraft, fierul poate fi găsit dacă începi să sapi. De asemenea, puteți consulta ghidul nostru de distribuție a mineralelor Minecraft 1.18 pentru asistență suplimentară.

Odată ce ați colectat fierul, puteți topi minereurile de fier pentru a face lingouri folosind un furnal sau un cuptor normal. Cu excepția cazului în care aveți deja un vârf de fier, acesta este și momentul să creez unul pentru a extrage praful Redstone. Consultați rețeta de mai jos pentru a face cu ușurință un târnăcop de fier.

Rețeta Târnăcop de Fier

Piatra roșie nu este la fel de comună ca fierul, dar o poți găsi în jurul lavei dacă ai grijă să nu cazi în ea. Odată ce ai ambele ingrediente, și anume lingouri de fier și praf de piatră roșie, mergi la masa de lucru și urmează această rețetă:

Cum să faci o busolă în minecraft

Piesa de praf Redstone trebuie să fie în mijlocul zonei de lucru. Între timp, lingourile de fier trebuie așezate pe toate cele patru părți ale prafului, lăsând colțurile goale. Odată creată, jucătorii pot lua busola și o pot muta în inventarul lor.

Cum să faci hârtie în Minecraft

A face hârtie este mai simplă decât busola, deoarece ai nevoie doar de trestie de zahăr ca ingredient. Este destul de ușor să găsești trestia de zahăr în apropierea apei în mlaștini sau deșerturi și uneori chiar și în biomii pădurii. Odată ce le ai, ar trebui așezați 3 trestie de zahăr în linie dreaptă în zona de procesare pentru a face hârtie. Primești trei coli de hârtie cu această rețetă, așa cum se arată în captura de ecran de mai jos:

Cum să faci o hartă în Minecraft

Avem nevoie de cel puțin 8 coli de hârtie pentru a face o hartă în Minecraft. Deci, trebuie aduna cel putin 9 trestie de zahar. Dacă nu puteți găsi atât de multe în același timp, puteți chiar să plantați unul și să așteptați să crească suficient de mare. Procesul este similar cu creșterea altor culturi în Minecraft.

Cum se face o hartă în Minecraft

Acum că avem ingredientele de care avem nevoie pentru a face o hartă, deschideți bancul de lucru și plasați busola în mijlocul spațiului de lucru 3 x 3. Apoi, puneți bucățile de hârtie în toate fantele goale din jurul busolei. Dacă este plasată corect, harta dvs. este gata. Îl puteți muta în inventar și puteți începe să îl utilizați în cel mai scurt timp.

Cum să faci o hartă în Minecraft

Rețineți că, dacă sunteți la ediția de bază a Minecraft, puteți face o hartă în Minecraft fără busolă. În timp ce lucrați, dacă lăsați gol slotul în care este plasată busola, harta se va forma în continuare. Cu toate acestea, îi va lipsi o caracteristică cheie. Harta nu va avea un indicator al locației dvs. actuale. Personal recomand să faceți efortul de a obține o busolă pentru că hărțile făcute fără ea sunt doar pentru decor.

Cum se folosește harta în Minecraft

Cum se folosește harta în Minecraft

Utilizarea unei hărți este simplă. Odată ce l-ai echipat, ai nevoie butonul din dreapta al mouse-ului sau utilizați tasta de acțiune secundară pentru a o face să înregistreze o parte a lumii din jurul vostru. Dacă ați creat harta folosind o busolă, este posibil să observați un indicator alb care vă va spune unde vă aflați pe hartă. Indicatorul alb este locația curentă a personajului tău pe hartă.

De asemenea, puteți echipa harta cu mâna goală apăsând „F” pentru o utilizare mai usoara. Dacă te uiți la dimensiunea lumilor din Minecraft, harta acoperă doar o parte nesemnificativ de mică. Așa că ar trebui să continuați să creați hărți noi dacă intenționați să explorați cele mai bune semințe de Minecraft până la limitele lor. Cu toate acestea, unii jucători cred că extinderea hărții este o soluție mai bună.

Cum să actualizați și să extindeți dimensiunea hărții în Minecraft

Cum să extinzi harta în Minecraft

Pentru a actualiza o hartă, mai întâi trebuie să obțineți mai multă hârtie. Ai nevoie 8 bucăți de hârtie pentru a extinde harta o dată. Dacă vrei să mergi până la capăt pentru a face ceea ce este permis Extindere de 4 ori, aveți nevoie de 32 de coli de hârtie. Rețeta de a mări dimensiunea hărții în Minecraft este foarte simplă. Trebuie să plasați harta existentă în mijlocul zonei de crafting și să o înconjurați cu bucăți de hârtie. Asta e tot.

Puteți repeta procesul de încă trei ori pentru a actualiza harta la întregul său potențial. Echipând această versiune mărită a hărții, puteți să vă plimbați și să înregistrați o parte mai mare din lumea dvs. Minecraft. Poate fi făcut și mai util cu capacitatea de a marca locații pe el și de a utiliza funcțiile de cartografiere din joc.

Cum să marcați locațiile pe o hartă Minecraft

Harta ta este o modalitate excelentă de a înțelege geografia lumii Minecraft. Puteți vedea principalele structuri și biomi de pe el, dar de obicei nu sunt atât de detaliate. Pentru a utiliza mai bine hărțile, puteți încerca să adăugați marcaje personalizate de locație pentru a urmări anumite locuri.

1. Pentru a marca locații pe hartă, trebuie să plasați bannere în lumea dvs. Minecraft în fiecare locație pe care doriți să o marcați. doar ai nevoie 6 bucati de lana și un bat a face bannerul. Toate piesele de lână trebuie să fie de aceeași culoare. Le poți colecta ucigând sau crescând oi în Minecraft.

oaie în minecraft

2. Pentru a crea un banner, trebuie să așezați bucățile de lână în primele două rânduri ale zonei de crafting și bastonul de lemn în mijlocul rândului de jos.

Cum să faci un banner în Minecraft

3. Odată ce ești gata, plasați bannerul în locație doriți să marcați pe hartă. După ce ați făcut-o, echipați harta și butonul din dreapta al mouse-ului sau „folosește-l” pe banner pentru a-l înregistra pe harta ta. Puteți duce bannerele de denumire cu un pas mai departe folosind o nicovală. Numele vor apărea și pe harta dvs.

Cum să marcați locațiile pe Hărți Minecraft

Hărțile trebuie să arate mult mai utile decât paginile goale pe care le aveau la început, nu? Ei bine, acum este timpul să ducem hărțile Minecraft la nivelul următor.

Ce este un tabel de cartografie și cum funcționează în Minecraft?

O adăugare relativ recentă la joc și similar cu o masă de crafting, o tabelă de cartografiere în Minecraft vă permite să combinați ingrediente cu hărți și elemente înrudite pentru a crea elemente noi. De obicei, apare în sate cu un sătean care are o slujbă de cartograf.

Alternativ, puteți crea și un tabel cu diagrame două bucăți de hârtie, patru bucăți de scânduri de lemnsi urmatoarea reteta:

Cum să faci o masă de cartografie în minecraft

După ce sunteți gata, puteți utiliza tabelul pentru a crea, copia, extinde, bloca și micșora hărți. De obicei, necesită mult mai puține ingrediente decât o masă generală de crafting pentru a crea aceleași articole. Vă puteți extinde harta cu o singură coală de hârtie pe o masă de cartografie, dar aveți nevoie de 8 coli de hârtie pe o planșă de artă.

De asemenea, puteți adăuga indicatori de hartă sau redenumi o hartă existentă folosind acest element. Tabelul cu diagrame are doar două sloturi, așa că rețetele sunt ușor de reținut. Acestea sunt câteva dintre rețete wiki oficial minecraft:

retete de masa de cartografie
Sursa: Wiki oficial Minecraft

Fă-ți propria hartă în Minecraft

Cu asta, ai toate instrumentele în inventar pentru a ieși și a începe să explorezi Minecraft cu hărți. Le puteți folosi pentru a explora toate biomurile din Minecraft fără să vă faceți griji că vă pierdeți. Dar dacă te pierzi, le poți folosi găsește-ți casa minecraft usor de asemenea. Acestea fiind spuse, este timpul să începeți să faceți hărți și să vă înregistrați prada, satele și multe altele. De asemenea, dacă aveți Minecraft cu RTX sau cele mai bune shadere, nu uitați să marcați și acele peisaje uimitor de frumoase.

Minecraft este un joc care implica explorarea unor lumii uriașe, ceea ce poate duce la dificultăți în urmărirea locațiilor importante. Cu toate acestea, se poate crea o hartă utilă în Minecraft cu ajutorul unei busole și a opt coli de hârtie. Procesul de creare este simplu și fiabil, iar harta poate fi actualizată și extinsă pentru a înregistra mai multe locații importante. Marcarea locațiilor pe hartă cu bannere poate fi și ea foarte utilă. Cu toate acestea, dezvoltatorii jocului au decis să nu includă în joc o minimapă bazată pe HUD, deoarece explorarea este o parte importantă a jocului.
Închei acest articol cu un gând de final: Tehnologia este cea care ne conectează la nivel global și ne permite să facem lucruri uimitoare. Continuăm să explorăm și să inovăm, iar asta nu ar fi posibil fără deschiderea către schimbare și adaptabilitate. Să fim mereu la curent cu noutățile din domeniu și să ne exprimăm în mod constant opinia în ceea ce privește aceste evoluții tehnologice. Până la urmă, suntem toți parte din același ecosistem digital și avem responsabilitatea de a contribui la acesta într-un mod pozitiv. Până data viitoare, continuăm să scriem și să citim despre tehnologie!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x