Cum să creezi o macrocomandă eficientă pentru mouse și tastatură Logitech

Cum se creează o macrocomandă pentru mouse și tastatură Logitech
⏱️ 7 min read

Dacă aveți un mouse și o tastatură Logitech, probabil ați auzit despre macrocomenzi. Acestea permit personalizarea functiilor mouse-ului si tastaturii, astfel încât să puteți programa secvențe de acțiuni și apoi să le declanșați cu un singur click sau apasare de tastă.

Pentru a crea o macrocomandă, va trebui sa descărcați setul software-uri de la Logitech. Descărcați și instalați acesta și apoi selectați opțiunea pentru crearea macro-ului dorit.

Mai intai trebuie să selectați dispozitivul pe care doriți să-l utilizați (mouse sau tastatură) și apoi să configurați senzorii si setările mouse-ului. Apoi, puteți să incepeți sa programați actiunile dorite.

De exemplu, puteți crea o macrocomandă pentru jocurile preferate sau pentru sarcinile de birou repetitive. Adăugați apoi un comutator de declanșare, cum ar fi apăsarea unei taste specifice. În acest mod, puteti declanșa rapid acțiunile programate atunci când aveți nevoie de ele.

Sfaturi încheiere: Înainte de a crea macrocomenzile, fiți siguri că aveți ultima versiune de software descărcată pentru a vă asigura că toate funcțiile sunt disponibile pentru personalizare. Si apoi, porniți cu creativitatea!

Această abilitate de a crea macrocomenzi pentru mouse-ul și tastatura Logitech poate fi utilă și pentru proiectele de jocuri video sau lucru cu date, prin automatizarea anumitor acțiuni.

Dacă sunteți un jucător pasionat, este posibil să fiți obișnuit să faceți clic pe mai multe taste și butoane ale mouse-ului în același timp pentru a efectua anumite acțiuni într-un joc. Cu toate acestea, în unele scenarii, este prea dificil să o faci să funcționeze, mai ales în situații intense dintr-un joc. Exact aici intră în joc macrocomenzile, deoarece reușesc să facă o treabă grozavă de descărcare a sarcinilor pe care altfel ar trebui să le efectuați manual făcând clic pe diverse taste sau butoane. Prin definiție, macrocomenzile includ o serie de apăsări de taste, clicuri de mouse și chiar întârzieri care pot fi redate pentru a ajuta la sarcinile repetitive. De obicei, software-ul este utilizat pe lângă hardware-ul compatibil pentru a înregistra o macrocomandă. Ei bine, dacă dețineți un mouse sau o tastatură pentru jocuri Logitech, aveți noroc, deoarece compania oferă propriul software care poate fi utilizat cu ușurință pentru a înregistra o macrocomandă cu mai multe taste în câteva secunde. Dacă sunteți interesat să vă creați propria dvs. pentru jocuri, să aruncăm o privire la cum să creați o macrocomandă pe mouse-ul și tastatura Logitech:

Creați o macrocomandă Logitech Gaming Mouse

Notă: Am creat o macrocomandă cu mai multe taste pentru mouse-ul meu de gaming fără fir Logitech G900 Chaos Spectrum folosind acest software și a funcționat perfect de fiecare dată. Atâta timp cât aveți un mouse de gaming Logitech G compatibil, puteți face același lucru

Pentru a înregistra macrocomenzi, vom folosi Logitech Gaming Software, care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial de asistență. Odată instalat, asigurați-vă că ați conectat mouse-ul la computer fie prin cablu, fie fără fir, în funcție de mouse și pur și simplu urmați pașii de mai jos pentru a crea o macrocomandă în cel mai scurt timp:

  • Alegeți mouse-ul din secțiunea Dispozitive din Logitech Gaming Software și faceți clic pe pictograma mouse-ului așa cum se arată în captura de ecran de mai jos.

  • Faceți clic dreapta pe butonul căruia doriți să îi atribuiți funcția macro și faceți clic „Atribuiți o nouă comandă”. Este demn de remarcat faptul că doar unele butoane vor accepta atribuirea funcțiilor macro și sunt de obicei situate pe părțile laterale ale șoarecilor Logitech.

Atribuire cu mai multe taste pentru macrocomandă mouse - 1

  • În următorul meniu pop-up, accesați „Macro cu mai multe taste” secțiune și faceți clic “Începe să înregistrezi”. Înainte de înregistrare, puteți alege și să înregistrați întârzierile dintre evenimente.

Atribuire cu mai multe taste pentru macrocomandă mouse - 2

  • Odată ce înregistrarea a început, trebuie să apăsați o serie de taste conform cerințelor dvs. în funcție de jocul pe care îl jucați, apoi faceți clic pe Oprire înregistrare. Pentru a atribui în sfârșit macrocomandă, faceți clic pe “BINE”.

Atribuirea mouse-ului cu macrocomandă cu mai multe taste - 3

Creați o macrocomandă pentru tastatura Logitech Gaming

Notă: Am creat o macrocomandă cu mai multe taste pe tastatura Logitech G213 Prodigy RGB folosind acest software și a funcționat perfect de fiecare dată. Atâta timp cât aveți o tastatură de jocuri Logitech G compatibilă, veți putea face același lucru.

Procedura este identică cu cea pe care tocmai am discutat pentru mouse-ul Logitech, cu excepția unor modificări minore. Așadar, urmați pașii de mai jos pentru a aloca o macrocomandă pentru tastatura dvs. de jocuri Logitech în câteva secunde:

  • Alegeți tastatura din secțiunea Dispozitive din Logitech Gaming Software și faceți clic pe Pictograma tastei G așa cum se arată în captura de ecran de mai jos.

secțiunea tastatură

  • Acum, faceți clic dreapta pe oricare dintre cele 12 taste funcționale situate în partea de sus a tastaturii și faceți clic pe „Atribuiți o nouă comandă”.

Atribuirea tastaturii macro cu mai multe taste - 1

  • Odată ce apare următorul meniu, mergeți la „Macro cu mai multe taste” secțiune și faceți clic “Începe să înregistrezi”. Aici, puteți alege și să înregistrați întârzierile dintre evenimente înainte de a începe procesul de înregistrare.

Atribuirea tastaturii macro cu mai multe taste - 2

  • Acum, trebuie să apăsați o serie de taste conform cerințelor dvs. în funcție de jocul pe care îl jucați și, odată ce ați terminat, faceți clic pe Oprire înregistrare. Iată o opțiune suplimentară pe care nu am observat-o la alocarea macrocomenzii mouse-ului și asta este opțiuni de repetare. Puteți alege să repetați funcțiile macro în timp ce tasta este apăsată sau comutată, ceea ce ajută foarte mult pentru mulți jucători.

Atribuirea tastaturii macro cu mai multe taste - 3

VEZI ȘI: Cum să activați sunetul surround pe o cască pentru jocuri Logitech

Utilizați macrocomenzi pentru a efectua acțiuni mai rapid

Cu funcțiile macro, tastele pe care trebuie să le apăsați sunt reduse semnificativ, permițându-vă să vă efectuați acțiunile mai rapid decât adversarii tăi într-un joc. Acest lucru face o mare diferență în jocurile video cu ritm rapid, în care fiecare secundă contează. Ei bine, suntem bucuroși să vă ajutăm cu procesul de configurare a macrocomenzii. Deci, sunteți gata să atribuiți o macrocomandă noului mouse sau tastatură pentru jocuri Logitech pentru a vă descărca sarcinile? Spune-ne părerile tale lăsând opiniile tale valoroase în secțiunea de comentarii de mai jos.

Macrocomenzile sunt o soluție excelentă pentru jucătorii pasionați care doresc să efectueze acțiuni mai rapid și mai precis în joc. Software-ul și hardware-ul compatibil, cum ar fi mouse-urile și tastaturile Logitech pentru jocuri, oferă posibilitatea de a înregistra o serie de apăsări de taste, clicuri de mouse și întârzieri care pot fi redate pentru a ajuta la sarcinile repetitive. Alocarea macrocomenziilor este simplă și rapidă, ceea ce face acest proces accesibil oricui dorește să își îmbunătățească jocul.
În fiecare zi, tehnologia evoluează și ne surprinde cu inovații neașteptate. Ne-am bucurat să fim alături de tine și să îți oferim cele mai recente noutăți din lumea tehnologiei. Felicitări pentru că ne-ai însoțit și alegeți să fii întotdeauna la curent cu cele mai noi tehnologii! Până data viitoare, rămâneți conectat și continuați să explorați!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x